DAW-Volkel

Samenvatting

De laatste thuisoverwinning tegen Volkel in de reguliere competitie was op 30-9-2001! Het werd toen 2-0, de doelpunten waren van Michiel Jans en Dennis Kappen. Later dat jaar won men ook in Volkel met 0-1, weer Dennis Kappen. In de 1e ronde van de nacompetitie van het seizoen 2007-08 won DAW 1 zowel uit als thuis met 3-2 daarna louter gelijke spelen en verliespartijen. Tot vandaag.

DAW begon sterk aan de wedstrijd, was de bovenliggende partij, in de topper. In de achtste minuut, Robbert Knipping speelt Corik Megens aan in de zestien, verdediger de Ruiter glijdt uit en Corik , schuift de bal in het doel 1-0. Na een kwartier gaat Corik Megens goed door aan de linkerkant, de lage voorzet vanaf de achterlijn is net te scherp voor Mike van de Ven. Vier minuten later een prachtige volley van Freek van Boekel, na terugleggen van Corik Megens, de bal zeilt net over de dwarslat. DAW is in deze fase beter dan Volkel, maar laat de kansen onbenut. Pas in de laatste fase van de eerste helft komt Volkel terug in de wedstrijd , maar echt gevaarlijk wordt het niet. Ruststand 1-0.

Na de thee een fel startend Volkel, na twee minuten treedt Jaap Maathuis handelend op en kopt de bal weg voordat het gevaarlijk wordt, Rob Linders was dichtbij. Na zeven minuten, een bal valt achter de verdediging van DAW. Thijmen de Ruiter lijkt buitenspel te staan maar het mag allemaal door van scheidsrechter Slavenburg. De Ruiter profiteert optimaal, en schuift de gelijkmaker op de borden. Twee minuten later is het Rick van Aalst die een voorzet van Ruud Verstegen ternauwernood kan wegtikken.  DAW herpakt zich langzaam en vecht zich terug in het boeiende duel. Na driekwart wedstrijd, een vlammend schot van Corik Megens die door keeper Tomek Kuijpers wordt weggetikt uit de kruising. Twee minuten later. Siem van Merwijk neemt de corner, bij de 2e paal is Mark Megens alert en schuift de 2-1 onder de keeper door. DAW doet het goed en loopt niet terug, probeert druk naar voren te zetten en wordt daarvoor beloond. Freek van Boekel neemt de hoekschop, kopbal Mark Megens, onder de keeper door. Scheidsrechter Slavenburg staat prima opgesteld en ziet de bal over de doellijn. 3-1. Volkel gaat va-banque spelen en stuurt Ruud Verstegen naar het front. Veel kansen levert het niet op, tot in blessuretijd. Een afgeslagen hoekschop wordt opnieuw ingebracht door Rik Verwijst. Invaller Bart Teeuwen kopt de “anschlußtreffer” bij de 2e paal binnen. Maar de resterende tijd is te kort, scheidsrechter Slavenburg vindt het welletjes, en fluit de ploegen naar de douche. Eindstand 3-2.

Weer een goede en verdiende thuisoverwinning voor DAW in een spannende pot voetbal. Niet altijd hoogstaand, maar de twee strijdende ploegen konden het talrijke publiek vermaken. DAW doet goede zaken op de ranglijst en schud Volkel vooralsnog van zich af. Het voetbal gaat voor een week plaatst maken voor het moesfeest. Over twee weken zijn we terug met een zware uitwedstrijd in het verre Siebengewald bij Stormvogels’28.

Bron: DAW

Op deze koude zondag was het lastig voetballen op het hobbelige en gladde hoofdveld van de Schaijkse gastheer. Dit resulteerde al snel in de verdiende 1-0 voor DAW. Ruud Verstegen gleedt uit in zijn verdedigende actie, waardoor Schaijkse spits Corik Megens vrije doortocht kreeg en koel binnenschoof.

Aangezien er lastig over de grond gevoetbald kon worden, hanteerde Volkel wat meer de lange bal. Gevaarlijk werd men hier niet echt uit, aangezien de DAW verdedigers allemaal een kop groter waren dan de Volkelse aanvallers Rik Verwijst, Bob Linders en Job van Oort. Kleine kansen waren er voor laatstgenoemde die een keer in het zijnet schoot en in de keepers handen kopte. Na rust besloot Volkel wat meer gas te geven, wat al snel resulteerde in de gelijkmaker van Thijmen de Ruyter. Aan Schaijkse kant ging de vlag omhoog en was er protest, toch werd deze goedgekeurd door de af en toe warrig fluitende leidsman.

Volkel werd beter en aan DAW kant vielen 2 gele kaarten vlak na elkaar hierdoor. Ondanks dit overwicht kantelde DAW de wedstrijd binnen 5 minuten. Na fout wegwerken door een Volkel verdediger mocht DAW voorstopper Marc Megens de 2-1 binnenschuiven en even later kroonde hij zichzelf tot Man of the Match door ook de 3-1 binnen te koppen. Aanvallende wissels aan Volkel zijde, Luuk vd Elzen voor Thijmen de Ruyter en Stijn van Cuijk voor Job van Oort resulteerden nog in de 3-2 door Bart Teeuwen, maar dit was te laat om alsnog een punt binnen te slepen. Na carnaval hervat Volkel de competitie op het kunstgrasveld van Vitesse’08 in Gennep.

Bron: Volkel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
4 februari 2018 14:30 3e Klasse D '17/'18

Sportpark

Sportpark Den Heuvel
Bossestraat 56, 5374 HS Schaijk, Nederland

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
DAW3Winst
Volkel2Verlies