Olympia’18-Boekel Sport

Samenvatting

Olympia’18 heeft zich niet kunnen revancheren voor de 2-0 nederlaag destijds bij Boekel Sport. Olympia mocht het spel maken en Boekel loerde op de counter. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2. Voor Olympia scoorde wederom Douwe Zwaan de beide doelpunten. 

Al vroeg in de wedstrijd kwam Olympia op voorsprong. Mustafa Yilmaz ging fel door op de rechtervleugel en bereikte Douwe Zwaan, deze speelde zich fraai vrij en liet met een schuiver keeper Jesse Zwanenburg kansloos, 1-0 (7 min.). Boekel speelde op de counter en uit de eerste de beste kans was het daaruit raak. Een lange bal kon door Levi Meulensteen net niet worden bereikt. De bekwame spits Tim Schuijers maakte alleen voor keeper Jasper Görts geen fout en met een bekeken lob bracht hij Boekel Sport weer op gelijke hoogte, 1-1 (42 min.). Olympia domineerde en kwam in blessuretijd nog bijna op voorsprong, maar redding door de Boekel-defensie op de doellijn en de keeper voorkwamen dat.

In de tweede helft was de eerste kans voor Boekel. Toch bereikte Olympia al snel een 2-1 voorsprong. De bal bleef hoog in de doelmond hangen en uiteindelijk profiteerde Douwe Zwaan wederom en koppend werd het 2-1 (49 min.). En weer kwam Boekel terug. Uit een hoekschop bleef de bal in een kluwen van spelers hangen en maakte Rens van der Wijst de 2-2 (64 min.). Het doelpunt werd fel betwist vanwege buitenspel, maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan. Boekel vond deze stand wel prima en verdedigde massaal en bracht Olympia uit het spel door de ballen steeds maar weer over de zijlijn te spelen en ondertussen misschien toch nog een goal te maken uit de counter. In de stand kwam geen verandering meer en kreeg Olympia daarmee te weinig.

Basisspelers Olympia’18: Jasper Görts, Luc Bussers, Levi Meulensteen, Danny van Vlissingen, Bastiaan Görts, Niel Rothof, Douwe  Zwaan, Okki van Dalen, Mustafa Yilmaz, Jordi Toonen, Vince van den Elsen. Ingevallen: Tijmen Philips, Tijn Coenen, Yannick Baudet.

Door het gelijke spel zakt Olympia naar de tweede plaats en heeft 38 punten uit 23 wedstrrijden. Koploper is Volkel met 40 punten uit 23 wedstrijden. Het blijft dringen aan de top. Derde is Sparta’25 met 37 uit 22, vierde is DAW met 37 uit 23, vijfde is Vianen V. met 36 uit 22, zesde is Berghem Sp. met 35 uit 23, zevende is Nooit Gedacht met 34 uit 22.  Donderdag 10 mei worden alle achterstallige wedstrijden ingehaald. Daarna hebben alle elftallen 23 wedstrijden gespeeld en kan de tussenbalans worden opgemaakt.

Zondag 13 mei speelt Olympia weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is Handel dat vandaag won van Hapse Boys met 1-0; Handel staat op plaats 9 met 30 punten uit 22 wedstrijden.

Bron: Olympia’18

Op het zonovergoten sportpark Pelzer in Boxmeer stonden vlak voor de wedstrijd nog een zestal sproeiers om de groene grasmat optimaal bespeelbaar te laten zijn.

Koploper Olympia ’18 was daardoor de gehele wedstrijd goed op dreef, vond elkaar gemakkelijk en creëerde diverse kansen. Van al die kansen werden er uiteindelijk twee verzilverd. Dat bleek niet genoeg om de koppositie te behouden. De eerste goede kans was in de 5e minuut voor Boekel Sport. Twan Merks koos niet voor  een verwoestende uithaal maar voor een passje naar rechts.  Slordig Boekels balverlies op rechts werd door Olympia omgezet in een vlijmscherpe aanval, waardoor Douwe Zwaan de 1-0 kon scoren.

Na 28 minuten ging een dikke kans voor Douwe Zwaan net over. Voorlopig stond de Boekelse verdediging geen tweede treffer toe, maar de druk was groot.  Een goede aanvallende actie van Tim en Teun leverde knap Boxmeers verdedigend werk op.  In de 42e minuut gaf Robin Gruijters een uitstekende pass op Tim Schuijers. Tim controleerde de bal en lepelde die, met grote precisie over doelman Jasper Görts 1-1. Een prachtig doelpunt. Scheidsrechter M.Billekens, die zeer dicht op het spel zat, negeerde resoluut het vlagsignaal van de Boxmeerse grensrechter. Voordat het rustsignaal gegeven kon worden moest Robin Gruijters nog een bal van de doellijn koppen en kon keeper Jesse Zwanenburg een bal nog net tot corner tikken.

In de 4e minuut van de tweede helft, na een vrije trap van Olympia, wist Douwe Zwaan in een overbezet 16 metergebied, met een kopbal zijn team op een 2-1 voorsprong te brengen. Een drietal Olympia kansen later moest een Boekelse corner van de doellijn gekopt worden. In de 64e minuut wist verdediger Rens van de Wijst Boekel Sport weer op gelijke hoogte te schieten: 2-2! Opnieuw werd het vlagsignaal voor buitenspel resoluut genegeerd. Dankzij de goed ingrijpende Boekelse verdediging, bleef het Boxmeers geweld beperkt tot een aantal vrije trappen en gevaarlijke corners. Met het verdiende puntje tegen de koploper mocht Boekel Sport dik tevreden zijn. De vele Boekelse supporters, een aantal was gewoon met de fiets, waren dat ook.

Donderdag 10 mei is iedereen weer welkom op sportpark De Donk voor de wedstrijd tegen titelkandidaat Sparta ’25, wie weet kan Boekel Sport de 2e periode pakken indien er gewonnen wordt en Nooit Gedacht niet wint van Handel.

Bron: Boekel Sport

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
6 mei 2018 14:30 3e Klasse D '17/'18

Sportpark

Sportpark Pelzer
Graafseweg 34, 5831 AB Boxmeer, Nederland

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Olympia'182Gelijk
Boekel Sport2Gelijk