Sparta’25-DAW

Samenvatting

In de topper tegen DAW behaalde Sparta ‘25 een verdiende 3-0 overwinning.

De thuisploeg ging agressief van start via een tweetal aanvallen over de rechterkant. In de 2e minuut leidde dat tot een 1-0 voorsprong. Na een prima voorzet van Joost Ankersmit kon Jaccy van den Enden de 1-0 binnen koppen. In de 14e minuut wist doelman Leon van de Acker met een prachtige redding de gelijkmaker te voorkomen. Daarna waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg maar bleek DAW doelman Rick van Aalst een sta in de weg.

Na rust ging DAW agressief van start met een schot en een kopbal net naast het doel van Sparta ’25. In de 59e minuut onderschepte Michiel Koot een bal op het middenveld. Na een 1-2 met Jaccy van den Enden schoot Michiel beheerst de 2-0 binnen. In de resterende tijd waren er voor beide ploegen een aantal kleine mogelijkheden om de stand te veranderen. Jeremy Raaijmakers lukte het om in de allerlaatste seconden van de wedstrijd met een snoeihard schot de 3-0 eindoverwinning veilig te stellen.

Bron: Sparta’25

DAW verloor verdiend van directe concurrent Sparta’25. Het liep vanaf het begin achter de feiten aan, kwam vroeg op achterstand en was daarna niet bij machtte om de wedstrijd te doen kantelen.

In de 2e minuut een voorzet van Elco van schijndel, vanaf rechts verdwijnt de kopbal van Jaccy van Enden in het doel 1-0. Na een kwartier een goede aanval van DAW over meedere schijven, Corik Megens komt goed door, de uithaal is hard en zuiver maar doelman Leon van de Acker keert het leder. Tien minuten later een verdwaalde voorzet van Freek van Boekel, keeper van de Acker heeft moeite, via de paal gaat de bal over de achterlijn. Na een halfuur neemt Sparta’25 het intiatief weer over, het krijgt twee kansen maar Rick van Aalst redt tot tweemaal uitstekend. Nog voor rust een kans voor DAW, maar de bal verdwijnt over de achterlijn via een stuit.

Na de pauze probeert DAW met man en macht de gelijkmaker te forceren. Bart Vos op rechts geeft een goede voorzet, de kopbal van Mike van de Ven, gaat rakelings naast. Tien minuten later een strakke lage voorzet vanaf links, van Corik Megens, iedereen kan er net niet bij, typerend voor de gehele wedstrijd allemaal, net niet. Na een uur een uitval van Sparta’25, Michel Koot komt vrij voor Rick van Aalst, het diagonale schot is doeltreffend. 2-0. DAW probeert het wel maar de kansen zijn voor Sparta’25, pas diep in de extra tijd de 3-0. Het is invaller Jeremy Raaijmakers die zijn goede invalbeurt bekroont met een doelpunt. De jonge aanvaller schiet hoog de bal, in de korte hoek, in het doel. De goed leidende scheidsrechter de Kleine vind het prima en laat niet meer aftrappen.

Volkel won, Olympia’18 speelde gelijk DAW zit in de wachtkamer. Het heeft het allemaal niet zelf meer in de hand. zondag wacht thuis Excellent uit Oploo. Winst is dan weer het doel.

Bron: DAW

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
6 mei 2018 14:30 3e Klasse D '17/'18

Sportpark

Sportpark 't Heereind
Heereindsestraat 10, 5741 RB Beek en Donk, Nederland

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Sparta'253Winst
DAW0Verlies