Vianen Vooruit-Excellent

Samenvatting

Het eerste elftal van Excellent zal ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomen. Met nog drie wedstrijden te gaan kan de ploeg van coach John Janssen niet meer ingehaald worden door de ploegen die op een nacompetitieplaats staan. Om dit te realiseren had het vandaag wel de hulp van anderen nodig, want Excellent verloor vanmiddag met 2-1 bij Vianen Vooruit.

Het is absoluut een knappe prestatie dat Excellent een derde jaar in de derde klasse gaat voetballen, maar dit heugelijk feit werd toch wel wat overschaduwd door de hele matige wedstrijd die vanmiddag gespeeld werd. IJver kon de ploeg uiteraard niet ontzegd worden, maar er was niemand in de ploeg die voor rust in het spel zorgde. Veel balverlies, lange ballen, moeilijke keuzes en hoge inspeelpasses, waardoor het voor de aanvallers niet gemakkelijk was om er nog chocolade van te maken. De objectieve toeschouwer zal zich niet in de derde klasse gewaand hebben, want Vianen Vooruit was niet veel beter.

In de eerste en vijfde minuut kreeg de thuisploeg wel direct twee enorme kansen. Beide pogingen gingen naast. Gelet op het spelbeeld was het verrassend dat Excellent na 11 minuten een 1-0 voorsprong nam. Een vrije trap van Timo Cornelissen verdween rechtstreeks in de goal. Na ruim een half uur mocht ook Vianen Vooruit een vrije trap nemen. Deze werd met de nodige moeite door doelman Gido Lenkens uit de benedenhoek getikt. In de slotfase van de eerste helft was Excellent in verdedigend opzicht een aantal keren niet resoluut genoeg, wat uiteindelijk leidde tot een strafschop voor de thuisploeg. Licht contact van Mark Thomassen in de rug van zijn tegenstander was hier genoeg voor. De strafschop werd feilloos benut door de aanvoerder van Vianen Vooruit.

De tweede helft was niet beter dan de eerste, maar begon in elk geval met een kans voor Excellent. Mark Thomassen passeerde zijn tegenstander, maar zijn doelpoging ging over. Enkele minuten later was er een geweldige redding van keeper Gido Lenkens nodig om een achterstand te voorkomen. Doelpunten komen vaak voort uit fouten. Zo ook de winnende goal van Vianen Vooruit in minuut 76. Excellent verdedigde slecht uit waarna er voor Vianen Vooruit gelegenheid was om van net buiten de zestien doeltreffend uit te halen (2-1). Kort daarna had Vianen Vooruit de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar dit werd voorkomen door Gido Lenkens. Excellent werd nauwelijks gevaarlijk. Kenmerkend was het dat er op het moment dat er wel gecombineerd werd er ook een kans ontstond. De uithaal van Rick van Koulil werd echter gekeerd door de doelman van de thuisploeg. Dat was in de 89e minuut. Door de zege van de thuisploeg blijft Vianen Vooruit nadrukkelijk mee doen voor het kampioenschap.

Excellent heeft zijn doelstelling behaald. Hopelijk weten de spelers de komende drie weken nog alles uit de kast te halen om zo hun prima prestatie ook tot uiting te laten komen in de rangschikking. Aankomende zondag speelt Excellent in Schaijk. De vanmiddag aanwezige trainer van DAW, dat ook nog strijd om het kampioenschap, zal niet onder de indruk geweest zijn.

Bron: Excellent

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
10 mei 2018 14:30 3e Klasse D '17/'18

Sportpark

Sportpark De Heijkuul
Langeweg 4, 6591 XX Gennep, Nederland

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Vianen Vooruit2Winst
Excellent1Verlies