Olympia wint bij Nijnsel met 0-2 en behoudt kans op kampioenschap

Op de voorlaatste dag van de competitie kon Olympia weer 3 punten bijschrijven en stijgt nu naar plaats 3 met 44 punten. Eerste is nu Sparta’25 met 46 punten en tweede Vianen Vooruit met 45 punten. Volkel zakte naar de vierde plaats door verlies bij Berghem Sport. Olympia moest winnen om in de race te blijven. Na een 0-1 ruststand werd in de laatste minuut de bevrijdende 0-2 gescoord in Nijnsel.

Ook Nijnsel moest winnen om eventuele degradatiewedstrijden te kunnen ontlopen. Het was al vroeg in de wedstrijd dat Jordi Toonen een reuzekans kreeg om Olympia aan de leiding te brengen (2 min.).  Jordi speelde in de spits i.p.v. de voor één wedstrijd geschorste Douwe Zwaan. Kansjes kwamen er over en weer. Beide teams waren erop beducht om maar niet op achterstand te komen. Het was Olympia dat kort voor rust de leiding nam. Een rappe combinatie bracht Jordi Toonen in stelling en dat was 0-1 (40 min.).

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Jordi Toonen. Ook Mustafa Yilmaz had nog een goede scoringskans. Maar de grootste kans was voor Nijnsel na een half uur spelen. Voor open goal werd echter gemist. Nijnsel drong wel aan maar de Olympia-defensie gaf geen kansen weg. Bij deze stand bleef het natuurlijk een zeer spannende match. En in de slotfase kwam dan aan alle onzekerheid een einde. Jordi Toonen ging het strafschopgebied in, kapte tweemaal een verdediger uit en schoot vervolgens op de binnenkant van de paal. De terugspringende bal kon toen in doel worden geknald door Furkan Sarioglu, 0-2 (45 min.).

Basisspelers: Jasper Görts, Luc Bussers, Mich Verstraaten, Levi Meulensteen, Bastiaan Görts, Danny van Vlissingen, Ramon Bulkens, Okki van Dalen, Mustafa Yilmaz, Yannick Baudet, Jordi Toonen. Ingevallen: Furkan Sarioglu, Jochem Zwaan, Tom van de Rijdt.

Zondag 27 mei speelt Olympia’18 de laatste competitiewedstrijd – thuis – tegen Excellent Oploo. Olympia moet winnen om eventueel nog kampioen te kunnen worden. Excellent staat op plaats 9.

Bron: Olympia’18