Olympia’18 blijft in Derde Klasse

Olympia is er de laatste speeldag niet in geslaagd om het kampioenschap binnen te halen. Dat kon alleen als de concurrenten steken lieten vallen en moest er zelf gewonnen worden. De kanshebbers waren de koploper Sparta’25, de nummer twee Vianen Vooruit en Olympia’18 als de nummer drie. Sparta’25 verloor, Olympia’18 speelde gelijk tegen Excellent. Vianen Vooruit won in de laatste minuut van Hapse Boys door een strafschop en dat betekende promotie naar de Tweede Klasse!

Twee grote kansen voor Excellent in het eerste kwartier bracht menigeen aan het schrikken. De 36-jarige Chris van Duijnhoven die zijn laatste wedstrijd voor het eerste team van Excellent speelde bracht Olympia enkele keren aan het wankelen. Toch had Douwe Zwaan Olympia aan de leiding kunnen brengen na een vrije trap van Okki van Dalen. Zijn kopbal belandde echter op de paal (22 min.). Na 40 minuten moest Douwe het veld verlaten vanwege een blessure en dat was voor Olympia een forse aderlating.

Uit spelhervattingen en corners moest in de tweede helft voor beide teams het gevaar komen.Andermaal waren Excellent en Olympia dicht bij een treffer. Na 80 minuten ontstond er opschudding. Bij een aanval van Olympia raakte de Excellent-keeper Gido Lenkens geblesseerd. Olympia speelde naar het oordeel van Nicky Cornelissen de bal niet snel genoeg over de zijlijn en maakte dat met veel misbaar en bewoordingen kenbaar aan scheidrechter Bruekers. Rood was daarom zijn deel. In de laatste minuten kon Olympia daar geen voordeel meer uit halen en eindigde de wedstrijd onbeslist, 0-0.

Op de laatse speeldag is in de kop van de rangschikking het kampioenschap pas beslist. Vianen Vooruit voor het eerst koploper pakt verrassend de titel in de Derde Klasse  en promeert naar de Tweede Klasse. De periodekampioenen zijn de nummers 5, 6 en 7 resp. Berghem Sport, DAW en Nooit Gedacht. Zij spelen voor één plaats in de Tweede Klasse tegen de nummers 12 en 13 uit de Tweede Klasse H. De nummers 2, 3 en 4 resp. Sparta’25, Olympia’18 en Volkel zijn uitgespeeld en staan met lege handen.

Voor Olympia een prima seizoen na promotie naar de Derde Klasse. Trainer Wil Beijer heeft er een sterk team van gesmeed. Uit de 26 wedstrijden zijn er 45 punten behaald; 12 keer winst, 9 keer gelijk en 5 maal verlies. Doelpunten voor 51 en 27 tegen. Olympia;18 eindigde op plaats 3.

Bron: Olympia’18