Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Thijs Kluijtmans is op dreef en scoort bij elke wedstrijd punten

Bron foto: Sparta’25

Eén ding is zeker, Thijs Kluijtmans is de grote favoriet voor ronde 15 van de toto. Thijs, de nummer zestien van het Algemeen Klassement scoort er op los dit weekend.

Thijs wist Vitesse-SC Heerenveen en Willem II-FC Groningen exact goed te voorspellen. Met Vitesse-SC Heerenveen had Thijs wel het nodige geluk want vlak voor tijd leek de thuisploeg op 3-1 te komen. Na het bestuderen van de beelden besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof echter niet de derde treffer van de thuisploeg toe te kennen, maar wees hij naar de stip in het voordeel van de Friezen. Sam Lammers benutte het curieuze buitenkansje. Eindstand 2-2. In de overige drie wedstrijden scoorde Thijs nog eens drie punten meer waardoor hij na vijf wedstrijden al op negen punten staat. Bij de wedstrijden De Graafschap-NAC en Ajax-VVV Venlo zat Thijs overigens ook dichtbij een driepunter. Bij het eerstgenoemde duel voorspelde Thijs een 3-1 terwijl het 3-0 werd en bij Ajax-VVV voorspelde hij een 5-0 wat het in de 90e minuut ook nog stond. Neres zorgde vervolgens in blessuretijd voor de 6-0.

De nummer twee in ronde 15, Niels Schoonings, volgt op twee punten afstand van Thijs, de nummers drie en vier Mark Claassen en Daniëlle Bussers volgen op drie punten. De nummer één van het Algemeen Klassement scoorde tot dusverre slechts vier punten.