Bezoekersaantallen:
  • 111843Totaal aantal bezoekers:
  • 12Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Update periodetitels en nacompetitieschema’s

Elk jaar wordt er wel gevraagd; hoe zit het nu met het periodekampioenschap? wie gaan er de nacompetitie in? wat is het speelschema? Hoogste tijd dus om even uitleg te verschaffen!

Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie
1. Algemeen:
a. Het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten bepaalt de rangorde gedurende de competitie.
b. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie.
c. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Onder doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’.
d. Is het doelsaldo gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten vóór de rangorde.
e. Is het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend.
f. Bovenstaande bepalingen en volgorde zijn van toepassing, tenzij hierna of bij een door het bestuur amateurvoetbal vastgestelde promotie- en degradatieregeling anders is bepaald.
2. Voor een gewonnen wedstrijd krijgt het winnende team drie wedstrijdpunten. Bij een gelijkspel krijgt elk team één wedstrijdpunt. Voor een verloren wedstrijd krijgt het verliezende team geen wedstrijdpunten.
3. Wanneer in een competitie twee of meer teams door een gelijk aantal wedstrijdpunten in aanmerking komen voor een kampioenschap, (overnemen van een) periodekampioenschap, een rechtstreekse promotie, herkansingsplaats of een rechtstreekse degradatie, dan is het doelsaldo beslissend.

a. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal doelpunten “voor” beslissend.
b. Is ook het aantal doelpunten “voor” gelijk, dan is het totale resultaat (wedstrijdpunten, gevolgd door doelsaldo en eventueel doelpunten vóór) van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend (niet in geval van het winnen van een periodekampioenschap).
c. Is ook het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden gelijk dan wordt een beslissingswedstrijd of een beslissingswedstrijdenreeks gespeeld.
d. Als twee of meer teams die niet voortkomen uit dezelfde poule in aanmerking komen voor rechtstreekse promotie of rechtstreekse degradatie, dan volgt een beslissingswedstrijd of een beslissingswedstrijdenreeks.
e. In geval van een beslissingswedstrijd of -wedstrijdenreeks stelt het bestuur amateurvoetbal de datum en het tijdstip van deze wedstrijd(en) vast, evenals – na overleg met de partijen – het speelveld/de speelvelden waarop de wedstrijd/wedstrijden plaatsvindt/plaatsvinden.

Nacompetitie

3e klasse (A t/m D)
De kampioenen van de 3e klasse A t/m D promoveren naar de 2e klasse. De nummers 14 van de 3e klasse A t/m D degraderen naar de 4e klasse.  Nacompetities tussen 2e klasse en 3e klasse: De nummers 12 en 13 van 2e klasse E en F zijn herkanser en spelen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D om 2 plaatsen in de 2e klasse. Voor de 1e en 2e ronde geldt dat de thuisspelende vereniging 50% van de reiskosten van de uitspelende vereniging vergoedt. De totale reiskosten bedragen maximaal vijf auto’s à € 0,26 / km. Een en ander nog te verhogen met noodzakelijk te maken kosten voor veerboten, tolbruggen, enz.

2e klasse F / 3e klasse C – D:
1e ronde 2 juni: het betreft één wedstrijd waarbij de eerstgenoemde thuis speelt.
h) Hoogst gekl PK 3e kl C – Laagst geklasseerde PK 3e kl D
i) Hoogst gekl PK 3e kl D – Laagst geklasseerde PK 3e kl C
j) Nr. 12 2F – Een na hoogst geklasseerde PK 3e kl C
k) Nr. 13 2F – Een na hoogst geklasseerde PK 3e kl D

2e ronde 10 juni: het betreft één wedstrijd waarbij de eerstgenoemde thuis speelt.*
l) Winnaar a – Winnaar c
m) Winnaar b – Winnaar d
Finale op neutraal terrein 16 juni.
n) Winnaar e – Winnaar f
De winnaar van de finale plaatst zich voor de 2e klasse. De verliezers van de 1e en 2e ronde en finale plaatsen zich voor de 3e klasse.
* Het thuisrecht wordt in eerste instantie toegekend aan een hoogst geklasseerde periodekampioen (winnaar a en/of b). Indien een laagst geklasseerde periodekampioen zich plaatst voor de 2e ronde, dan speelt de laagst geklasseerde periodekampioen hierin een uitwedstrijd.

Hoe zou het competitieschema er op dit moment uitzien?

2e Klasse F 3e Klasse C 3e Klasse D
10. Rood Wit V. 1. ODC 1. Valkenswaard
11. Beerse Boys 2. BVV 2. Sparta’25
12. RPC 3. SVSSS 3. SBC
13. Bladella 4. FC Engelen 4. PSV/av
14. vv Gestel 5. BMC 5. SV Budel
.
P1 FC Engelen P1 SBC
P2 ODC P2 Sparta’25
P3 BVV P3 Valkenswaard

h) BVV – PSV/av  (Hoogst gekl PK 3C – Laagst geklasseerde PK 3D)
i) Sparta’25 – FC Engelen (Hoogst gekl PK 3D – Laagst geklasseerde PK 3C)
j) RPC – SVSSS (Nr. 12 2F – Een na hoogst geklasseerde PK 3C)
k) Bladella – SBC (Nr. 13 2F – Een na hoogst geklasseerde PK 3D)

Uitleg: Zoals de situatie is zoals die nu is nemen SVSSS en PSV/av, als hoogstgeklasseerde zonder periode, de periode over van ODC en Valkenswaard. Vandaar dat ze ook in het schema zijn opgenomen. Nogmaals dit is de situatie zoals die nu is.

l) BVV/PSV av-RPC/SVSSS (Winnaar h – Winnaar j)
m) Sparta’25/FC Engelen-Bladella/SBC (Winnaar i – Winnaar k)

Reserve 1e klasse (A en B)
De kampioenen van de 1e klasse A en B promoveren naar de reserve hoofdklasse. De 6 periodekampioenen spelen samen met de herkansers (nrs 10 en 11) uit de reserve hoofdklasse om klassenbehoud/promotie (1 plaats) volgens onderstaand schema. De nummers 10 en 11 spelen een nacompetitie met de periodekampioenen van de reserve 2e klasse A t/m D om twee plaatsen in de reserve 1e klasse. De nummers 12 degraderen naar de reserve 2e klasse.

Reserve Hfd Reserve 1e Klasse A Reserve 1e Klasse B
8. Volharding 2 1. Groene Ster 2 1. HVCH 2
9. Bekkerveld 2 2. Boekel Sport 3 2. Sparta’25 2
10. OSS’20 2 3. Spcl Susteren 2 3. Rhode 2
11. Venlosche Boys 2 4. DVO 2 4. Deurne 2
12. NWC 2 5. Veritas 2 5. Wittenhorst 2
.
P1 Boekel Sport 3 P1 HVCH 2
P2 Groene Ster 2 P2 Rhode 2
P3 Spcl Susteren 2 P3 …………..

Verenigingen die zich plaatsen voor de nacompetitie in enige klasse, kunnen niet aan de nacompetitie deelnemen als in alle poules van de naastgelegen hogere klasse al teams van deze vereniging uitkomen (zie ook KNVB.nl/Assist voor de promotie-/degradatieregelingen). Een uitzondering hierop is van toepassing als al bij de start van de nacompetitie in deze bewuste klasse vaststaat dat het team van dezelfde vereniging in die hogere klasse is gedegradeerd, gepromoveerd of als ‘herkanser’ dan wel periodekampioen wordt aangemerkt

Het speelschema van de nacompetitie reserve hoofdklasse – reserve 1e klasse A en B.
De speeldata zijn onder voorbehoud.

2 juni:
1) Boekel Sport 3-Deurne 2 (HPK 1A – LPK 1B)
2) Sparta’25 2-DVO 2 (HPK 1B – LPK 1A)
3) OSS’20 2-Spcl Susteren 2 (nr. 10 RHK – MPK 1A)
4) Venlosche Boys 2-Rhode 2 (nr. 11 RHK – MPK 1B)

10 juni:
5) Winnaar 1-Winnaar 3
6) Winnaar 2-Winnaar 4

1Shares