DAW-Stormvogels’28

DAW heeft met ruime cijfers gewonnen van Stormvogels’28. Het werd 5-0 de doelpunten vielen allen na rust, Bart Vos 3 maal en Corik Megens 2 maal waren trefzeker. Volgende week begint de nacompetitie. DAW begint zondag met een uitwedstrijd in Budel.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd, aan Stormvogels zijde viel het behendige spel van Loyd Kooiman op die een paar keer gevaarlijk doorkwam aan de rechterkant maar tot een doeltreffende afronding kwam het niet. In de eerste helft ook nog kansen voor DAW, Corik Megens had de 1-0 op de schoen tweemaal zelfs. De mooiste aanval werd vijf minuten voor de rust geplaatst. Freek van Boekel bedient Corik Megens aan de rechterkant, de voorzet van Corik is precies, de afronding van Bart Vos niet, redding doelman Mark van den Burg. Rust 0-0

De regen komt met bakken uit de hemel en ook de doelpunten blijkbaar. Prachtige één twee tussen Freek van Boekel en Bart Vos de harde strakke zuiver, is raak 1-0. Na een uur Bart Vos aan de rechterkant, het stifje voorbij de keeper en Corik Megens maakt zijn 15e van het seizoen. Het brengt Corik in een prachtig rijtje topscoorders in de DAW geschiedenis, maar daarover later in een apart item meer op deze site of ons clubblad. Acht minuten later de vrije trap van Freek van Boekel, via de doelman op de lat. Weer twee minuten later dan toch de 3-0. Bart Vos heeft de bal op twintig meter van het doel, het schot wordt van richting veranderd en verdwijnt met een boogje over de Mark van den Burg. Een kwartier voor het einde Siem van Merwijk stuurt Robyen van der Heijden weg. de voorzet van Robyen is strak en zuiver, Bart Vos glijdt zijn derde doelpunt van de dag binnen. Het slotakkoord is voor Corik Megens, Yuri van de Venne speelt Corik Megens aan, Corik passeert enkele tegenstanders en schiet in de korte hoek raak. De goede scheidsrechter Bloemen fluit, juist voor het zware onweer de ploegen naar binnen. Eindstand 5-0.

DAW won met ruime cijfers, speelde bij vlagen goed voetbal, het reist met een goed gevoel af naar Budel, waar zondag de plaatselijke SV Budel wacht. De oranjehemden eindigde op de tweede plaatst op gepaste afstand van kampioen Mierlo Hout. Om de promoveren naar de tweede klasse moet men drie wedstrijden winnen. We gaan ervanuit dat er vele Schaijkenaren de reis naar Budel gaan maken.

DAW-Excellent

DAW was het eerste half uur de bovenliggende partij. Nadien was de wedstrijd gelijkwaardig. Het gelijke spel was onnodig en DAW deed zich tekort.

In de zesde minuut het eerste gevaar van Excellent, Chris van Duijnhoven zet vanaf links voor, de inzet van Rick Koulil gaat maar net langs de paal. Daarna is DAW de overheersende partij, Robyen van der Heiijden zet op rechts goed door de voorzet is hard, laag en strak, Bart Vos “schrikt” van de kans en schiet naast. Na een klein kwartier mooie een-twee van Niels de Groot en Bart Vos over de linkerkant Niels vrij voor de keeper maar vind de voet, van de doelman, in de tegenaanval is het Rick Koulil, die in riante positie naast mikt. Drie minuten laten een schitterende pass van Freek van Boekel op Bart Vos. Het vlagsignaal, van de sportieve grensrechter Cornelissen blijft uit, Bart besluit met een prachtige hoge stift over de doelman Gido Lenkens. 1-0. Halverwege het eerste bedrijf voorzet Freek van Boekel kopbal Robbert Knipping 2-0. Twee minuten later een riante kans voor Siem van Merwijk, via een verdediger, corner. De hoekschop van Freek van Boekel vind Corik Megens, de bal wordt van de doellijn gehaald. Tien minuten voor rust een snelle uitbraak over de links,Chris van Duijnhoven is snel, de voorzet op maat, de afronding van Timo Cornelissen perfect 2-1. Rust

Na de pauze een rommeliger spelbeeld, Excellent kruipt uit zijn schulp en DAW wordt slordiger. Na driekwart wedstrijd een goede redding van Rick van Aalst, Rick tikt de voorzet/schot uit de kruising tegen de lat. Aan de andere zijde een mogelijkheid voor Niels de Groot, maar het schot gaat een meter naast. En kwartier voor tijd, balverlies op het middenveld, Mark Lamers wordt weggeduwd door Roel Verberk, de aanvaller rommelt verder en scoort beheerst in de korte hoek 2-2. In de laatse minuut een mooie voorzet van Mike van de Ve,n de kopbal van Corik Megens is knap, via de grond en de handen van de keeper niet in het doel, eindstand 2-2.

DAW deed zichzelf tekort, door in de eerste helft niet meer afstand te nemen. Excellent bleef erin geloven en vocht zich naar een gelijkspel. Het kampioenschap is nu wel uit zicht en als winnaar van de eerste periode, kan men zich opmaken voor de nacompetitie. Zondag uit naar Vianen Vooruit. De ploeg van trainer Niels Voet strijd nog om het kampioenschap en samen met Berghem Sport om de derde periode. DAW zal zich niet willen laten slachtofferen. Het heeft er alle belang bij om zo hoog mogelijk te eindigen, dit ivm het verdere verloop van diezelfde nacompetitie.

Bron: DAW

DAW-Hapse Boys

DAW speelde gelijk in een matige wedstrijd. Na een uur opende Haps de score en pas diep in blessuretijd viel de gelijkmaker. In de eerste helft was de beste man van het veld, scheidsrechter de Kleine, deze floot dan ook naar 45 minuten precies de 22 veldspelers naar de kleedkamer. Rust 0-0

Na rust een wat levendiger duel, zonder dat het hoogstaand werd. Rick van Aalst redt uitstekend op het venijnige schot in de linkerbenedenhoek. Na tien minuten gaat Bart Vos goed door over de linkerflank, de voorzet op Freek van Boekel is afgemeten, het schot huizenhoog over. Na een uur een vrije trap vanaf links voor de “Boys” de bal valt in de kluts voor Brian Guntlisbergen, diens schot verdwijnt onhoudbaar in de touwen. 0-1. DAW laat het hoofd niet hangen en gaat op zoek na de gelijkmaker. Rick Reijs brengt de bal in, de kopbal van Corik Megens gaat rakelings naast. DAW werkt hard maar bijna niets lukt op het hobbelige veld. Bovendien komt Haps er zo nu en dan gevaarlijk uit. Als iedereen zich verzoent heeft met het verlies, nog een hoekschop van Marc van Heesch diep in de extra tijd. De harde strakke voorzet wordt fraai binnengekopt, door Corik Megens. Scheidsrechter de Kleine laat niet meer aftrappen en de 1-1 eindstand is een feit.

Het uiteindelijke gelijke spel is terecht en dankzij de wonderbaarlijke uitslagen op de andere velden, staan qua verliespunten vier ploegen exact gelijk. Zou het doelsaldo de competitie gaan beslissen? Volgende week uit naar Sparta’25. Ook dan wordt U weer verwacht.

Bron: DAW

DAW-Vitesse’08

DAW was vandaag machteloos, krachteloos tegen Vitesse’08. Het verloor met 1-2. En gaat in de wachtkamer om de titel.

De eerste kans is voor Wout Kuijpers, Bart Vos bediend de verdediger maar de afronding is niet voldoende. Halverwege het eerste bedrijf Stijn Hendriks soleert door de DAW pionnen, Mark Lamers vloert Stijn in de zestien . De uitstekende scheidsrechter Azerfane (past steeds goed de voordeel regel toe) fluit voor de terechte strafschop. Niek Hendriks is onverbiddelijk 0-1. Na een half uur kans voor Gijs Giebels maar de inzet verdwijnt hoog over het doel.

Na de rust gelijk een kans voor DAW maar de inzet van Robbert Knipping wordt door Stijn Hendriks van de doellijn gehaald. Daarna is het Thymo Zeelen, het ogenschijnlijke houdbare schot verdwijnt toch tegen de touwen 0-2. Na een uur een vrije trap van Freek van Boekel vanaf 25 meter. De balt zeilt over de muur in de rechter benedenhoek 1-2. DAW probeert en probeert, maar Vitesse’08 houd vrij eenvoudig stand. Eindstand 1-2.

Wat een teleurstelling, de competitie is nog lang en zeker niet gespeeld, maar vooralsnog past DAW bescheidenheid. Zondag uit naar Nijnsel. Winst is een “must” om aansluiting te houden.

Bron: DAW

DAW-Olympia’18

Een punt vandaag, was meer dan DAW verdiend had. De eerste helft, was qua kansenverhouding DAW gelijkwaardig aan de Boxmeerse ploeg. In het tweede bedrijf had Olympia’18 de beste mogelijkheden. DAW behield echter de gekoesterde nul. Dubbel blank was daarom de rekenkundige eindstand.

Na een kwartier krijgt Bart Vos een enorme schietkans na doorkoppen van de sterk spelende Robbert Knipping. De bal stuit in eerst instantie te hoog op, daarna een blok dat een treffer voorkomt. Drie minuten later aan de andere zijde de boomlange, Douwe Zwaan krijgt de bal, vrij in de zestien. Een blok van Mark Megens brengt redding. Na een halfuur schiet Douwe Zwaan de bal in de kruising, maar Rick van Aalst tikt het “vijfje” uit de bovenhoek. Aan de andere zijde, een mooie aanval met Freek van Boekel aan de knoppen. Corik Megens in kansrijke positie, maar het schot mist venijn, makkelijke prooi voor Jasper Corts. Net voor rust pikt Rick van Aalst de bal van de voeten van Furkan Sarioglu. Dankzij deze schitterende redding voorkomt de doelman de 0-1. Rust 0-0

Vlak na de pauze moet Douwe Zwaan de 0-1 maken, Zwaan ontfutseld de bal van Mark Megens en vrij voor de keeper spat de bal op de paal. Na een uur een corner voor Olympia’18, geheel vrijstaand schiet Ramon Bulkens de bal naast de paal. Na driekwart wedstrijd, een voorzet van de goed opkomende en weer prima spelende Robyen van der Heijden. De afvallende bal is voor Rick Reijs, echter de bal smoort in de mêlee van benen. Aan de andere zijde een prima redding van Rick van Aalst, die de bal uit de bovenhoek tikt. Zeven minuten voor tijd, Freek stuurt Bart Vos prima weg. mooie aanname Bart, omspeelt de keeper maar de hoek naar het doel is inmiddels te scherp. Het slotakkoord is een schot van Okki van Dalen, (mooie voetbalnaam) de bal vliegt rakelings naast.

Beide teams hadden nog recht op een strafschop, wegstrepen zullen we maar zeggen. Volgende week 2e paasdag op naar Handel. Daar zijn weer drie punten te verdienen!

Bron: DAW

Olympia’18  speelt weer 0-0 tegen DAW

Zondag 25 maart speelde nummer drie Olympia’18 al de tiende uitwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander  was nummer twee DAW uit Schaijk. Evenals  Olympia’18  had DAW 28 punten, maar één wedstrijd minder gespeeld en  het  is de meest scorende ploeg in deze klasse. DAW won de eerste periodetitel en was heel lang koploper. In Boxmeer werd de eindstand 0-0, waarbij Olympia’18 de overheersende ploeg was.

Ook nu was  Olynmpia’18 de duidelijk  de bovenliggende ploeg en schiep zich zeker een zevental goede mogelijkheden voor Douwe Zwaan, Furkan Sarioglu, Okki van Dalen en Ramon Bulkens. Doch deze werden niet benut, of waren een prooi van de sterke DAW -doelman Rick van Aalst, of de paal  stond in de weg zoals kort na rust  nadat de sterke spits  Douwe Zwaan prima doorzette. Het was een heel aardige wedstrijd omdat beide ploegen wilden aanvallen. Van minuut 15  groeide het overwicht van de Boxmeerse ploeg door vooral sterk positiespel. Toch eindigde deze wedstrijd wederom in 0-0, terwijl andermaal drie punten verdiend geweest zouden zijn voor Olympia’18. Gelukkig verloren zowel koploper Volkel  als nummer vier Sparta ’25.

In Olympia 2 maakte de teruggekeerde Dylan Donkers (VVV-Venlo  en UNA) zijn eerste speelminuten. Olympia’18 heeft thans 29 punten uit 17 wedstrijden. Het doelsaldo is 32-18. De Boxmeerse ploeg blijft derde in de stand  en is koploper in de tweede periode. Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, speelt Olympia 18 om 14.30 uur thuis tegen Nooit Gedacht. In Geffen won Olympia’18  in het afgelopen  najaar met 3-1.

Bron: Olympia’18

 

 

 

 

 

 

 

Olympia’18 heeft thans 29 punten uit 17 wedstrijden. Het doelsaldo is 32-18. De Boxmeerse ploeg blijft derde in de stand  en is koploper in de tweede periode.

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, speelt Olympia 18 om 14.30 uur thuis tegen Nooit Gedacht. In Geffen won Olympia’18  in het afgelopen  najaar met 3-1.

 

DAW-Nooit Gedacht

De Geffense ploeg was vooral in de tweede helft feller en won meer duels. Voetballend liet de ploeg van Wolf Wannet ook meer zien. Derhalve was de 3-5 nederlaag van DAW terecht.

De eerst grote kans na zes minuten was voor Corik Megens in de scrimmage krijgt Corik de bal mee, maar de afronding in kansrijke positie is te mager. Twee minuten later is het wel raak. Inzet Bart Vos, Robbert Knipping geeft het beslissende zetje 1-0. Na tien munten kan de gewiekste aanvaller Bob van Iersel gelijkmaken, maar de inzet strand op doelman van Rick van Aalst. Het spel golft op en neer, de middenvelders krijgen pijn in de nek want zowel Nooit Gedacht, als DAW hanteren steevast de lange bal. Na een half uur spelen een combinatie door het midden, Rick Reijs word bereikt aan de rechterzijde. De voorzet is prachtig aangesneden. De kopbal van Corik Megens snoeihard, via de onderkant van de lat slaat de bal in het doel. 2-0. Zes minuten later kan Rik van Roosmalen zo oversteken, de schuiver is zuiver en verdwijnt in de verre hoek. 2-1 rust.

Na de thee, een vrije trap voor Nooit Gedacht schuin voor het doel, Frank van Herpen meld zich. De bal veranderd van richting en ploft in het doel. 2-2. Twee minuten later kopt Freek van Boekel en kopbal van John Pennings van de lijn. Michel van de Heuvel mag een corner nemen, de kopbal van John Pennings is nu wel raak. 2-3. Na een dik uur spelen, Freek van Boekel speelt de bal in, het leder komt tegen de binnenkant van de paal, Bart Vos is attent en kopt de gelijkmaker op de borden. Nooit Gedacht trapt af en mag door het midden doorlopen, Perry van Herpen komt vrij voor het doel en scoort via Rick van Aalst. 3-4. DAW probeert het wel maar de kansen zijn voor Nooit Gedacht. In de laatste minuut maakt John Pennings aan alle onzekerheid een eind, hij werkt de voorzet van rechts binnen. Eindstand 3-5.

Een wedstrijd om snel te vergeten, zondag wacht alweer Sparta’25. In Beek en Donk zal een getergd DAW staan, mogen we hopen. Er valt iets recht te zetten.

Bron: DAW

DAW-Herpinia

DAW-Hapse Boys