Belangrijk duel voor Hapse Boys en Boekel Sport

Boekel Sport 1 gaat komende zondag op bezoek bij Hapse Boys in Haps. Dit is de 1e ‘returnwedstrijd’ van dit seizoen. In de openingswedstrijd van het seizoen kwamen beide teams niet verder dan 1-1, waarin Boekel Sport in blessuretijd een punt pakte door een doelpunt van Merijn van Haandel.

Boekel Sport wist afgelopen zondag niet te winnen tegen RKSV Volkel. De 1e helft ging redelijk gelijk op maar een discutabele penalty 5 minuten voor rust deed Boekel Sport uiteindelijk de das om. Volkel wist uit te lopen tot 3-0 en de mannen van John Elbers vertrokken met 0 punten vanuit Volkel. Taak is nu om in de wedstrijd tegen Hapse Boys toch wel de volle overwinning te halen om van de onderste plaats af te komen. Hapse Boys daarentegen zullen vast dezelfde ideeën hebben. Ook de mannen van trainer Johan Vullings behaalden 0 punten afgelopen zondag, Berghem Sport was met 4-1 te sterk. Het belooft dus een spannende pot te worden.

Eerder edities tussen Hapse Boys en Boekel Sport pakte vaak uit in het voordeel van Boekel Sport: In het seizoen ‘08/’09 werd het 0-2 door doelpunten van Sjoerd Vogels en Geert Wassenberg. In het seizoen ‘09/’10 wisten de geel-zwarten eveneens te winnen met 0-2 (doelpuntenmakers niet bekend bij dit schrijven) en de laatste officiële ontmoeting in Haps was in het seizoen ‘15/’16, destijds werd het een 1-2 overwinning voor Boekel Sport, doelpuntenmaker voor Haps was Joost van de Groes, aan Boekelse zijde scoorden Jelle Bouwmans en Noud van Stiphout. Hopelijk kunnen we aanstaande zondag weer een winstpartij toevoegen aan dit rijtje.

Vraag is natuurlijk wel of er daadwerkelijk gevoetbald gaat worden. Er wordt deze week nog flink wat neerslag verwacht en zoals bekend kunnen de velden op Sportpark De Berkte niet al te veel water verwerken. Scheidsrechter van dienst aanstaande zondag is Dhr. Rutten uit Milsbeek.

Mocht de competitiewedstrijd tegen Haps niet doorgaan dan is er een schaduwprogramma vastgesteld. Indien ook Nulandia niet in actie komt voor de competitie (uit FC de Rakt) spelen beide teams om 12:00 uur in Nuland tegen elkaar.

Ook in mindere tijden volgen veel supporters ons 1e elftal, dus hopelijk zondag a.s. weer in de belangrijke wedstrijd tegen Hapse Boys, tot zondag op Sportpark De Berkte!

Bron: Boekel Sport