Boekel Sport boekt belangrijke overwinning

De eerste helft was er een van hard werken, veel druk zetten en geen doelpunten produceren.

Boekel Sport had een paar “kansen”. Een voorzet van Twan Merks viel er zomaar bijna in. Een mooi hakje van Teun Graat op Tim Schuijers leverde een schot langs op. Met name Jesse Zwanenburg zorgde ervoor dat ook Hapse Boys niet tot scoren kwam. Door de basisplaats van Sander Jonkers in de achterste linie verhuisde Pim Wammes naar het middenveld. Beide spelers behaalden een dikke voldoende. Tijdens de tweede helft maakte het daglicht plaats voor het kunstlicht. De grasmat bleef hetzelfde. Hobbelig. In de 59e minuut wees scheidsrechter Schelsema naar de middenstip. Aanvoerder Niek Schuijers wist een afvallende bal met een prachtig schot van net buiten de zestien mooi binnen te schieten. De vreugde van de voorsprong duurde precies 1 minuut. Sjuul Roelofs kreeg de bal, na een redding van de Boekelse keeper, voor het inschieten: 1-1.

De goed invallende Damon van der Zanden bezorgde Boekel Sport in de 71e minuut opnieuw een voorsprong: 1-2. Een loeihard schot van de Hapse Boys in de 77e minuut ging over. In de 84e minuut betekende een mooie combinatie tussen Twan Marks en Tim Schuijers Boekels derde doelpunt:  1-3. Pim Wammes probeerde in blessuretijd de ver voor zijn doel staande Hapse keeper op grote afstand nog te verrassen. Het lukte bijna. Maar de driepunten waren helemaal voor Boekel Sport.

Zondag a.s ontvangt Boekel Sport koploper Volkel. Het kan niet anders of de supporters zullen weer getrakteerd worden op een spannende wedstrijd.

Bron: Boekel Sport