Handel-Sparta’25

Samenvatting

Maar liefst vier ploegen waren nog in de race voor het kampioenschap in de 3e klasse D. De beste papieren echter waren voor het Beek en Donkse Sparta ’25. Met een overwinning op D’n Eikenwal zouden zij met zekerheid de vlag kunnen hijsen. Handel, dat vorige week klasse-behoud had veilig gesteld, wilde het seizoen met opgeheven hoofd afsluiten en de huid zo duur mogelijk verkopen.

Binnen vijf minuten had aan beide kanten de openingstreffer al kunnen vallen. Sparta ’25 liet onmiddellijk weten waarvoor het gekomen was. Maar ook Handel liet merken dat er met de thuisploeg niet te sollen viel. Op een cadeautje hoefden de gasten niet te rekenen. Er ontspon zich een enerverend duel met het meeste balbezit voor de kampioenskandidaat. Maar ook Handel was scherp. Bij een uitval over rechts was het Koen Fonken die met gevoel voor de juiste positie de 1 – 0 in de touwen schoot. Sparta ’25 moest zich herpakken. De gasten kregen een aantal vrije trappen rondom de zestien meter toegewezen. Verder dan een spetter op de lat kwamen de bezoekers echter niet. De eerste de beste vrije trap in kansrijke positie voor Handel, leverde wel succes op. Geert van den Bosch krulde de bal onberispelijk om de Spartaanse muur: 2 – 0

In het tweede bedrijf was er voor Sparta maar één remedie: Aanvallen! Via een diagonaal schot was een snelle 2 – 1 het gevolg. Dat smaakte naar meer. De gasten deden er nog een schepje bovenop en bij Handel was het alle hens aan dek. Met kunst en vliegwerk bleven de blauwhemden overeind. Met enkele spaarzame uitvallen bleef ook Handel van zich afbijten.

Na het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Van Dalen, kreeg het seizoen voor de bezoekers uit Beek en Donk nog een bizarre wending. Bij het laatste fluitsignaal op D’n Eikenwal was Sparta ’25, ondanks de 2 – 1 nederlaag toch kampioen. Ware het niet dat concurrent Vianen Vooruit in blessuretijd een penalty toegewezen kreeg. Na peentjes zweten in de middencirkel, waren, met het verzilveren van die strafschop, de druiven in het Beek en Donkse kamp extra zuur. Geen kampioenschap, zelfs geen nacompetitie. Handel daarentegen kan met opgeheven hoofd het zware seizoen afsluiten. Na een welverdiende vakantie kan het zich op maken voor nog een seizoen 3e klasse.

Bron: Handel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
27 mei 2018 14:30 3e Klasse D '17/'18

Sportpark

Sportpark D'n Eikenwal
Ossenkapelweg 2, 5423 VG Handel, Nederland

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Handel2Winst
Sparta'251Verlies