Hapse Boys-Vianen Vooruit

Samenvatting

Vianen Vooruit heeft de titel in 3D voor de poorten van de hel weggesleept. De ploeg van trainer Niels Voet was bezig aan een imposante opmars en schaarde zich onder het kwartet titelkandidaten. Omdat concurrenten Volkel, Olympia’18 en Sparta’25 puntenverlies leden was Vianen in Haps de lachende vierde.Het al gedegradeerde Hapse Boys verkocht in eigen huis zijn huid duur. “Er was ons veel aan gelegen de buurman de voet dwars te zetten”, zegt trainer Johan Vullings, die zijn ploeg vroeg de score zag openen door Tom Meijer. De bezoekers kwamen uit een strafschop langszij via Rik Willemsen. Lange tijd bleef de felle strijd onbeslist. “Mijn jongens bleven overeind ondanks het fysieke spel en de provocaties van Vianen Vooruit.”

Zoals zo vaak dit seizoen kreeg Hapse Boys op de valreep het deksel op de neus. “Onze keeper Dirk Thijssen ving een hoge bal en gaf een aanvaller van Vianen een trap. Hij kreeg daar rood voor en de bal ging op de stip. Danny van Raaij benutte de strafschop”, zegt de balende Vullings. De trainer is van mening dat Vianen Vooruit niet het beste team uit 3D is. “Nee, ik schat Olympia’18, Volkel en DAW veel hoger in, maar als je aan het eind bovenaan staat verdien je het kampioenschap!”

Vianen-trainer Niels Voet kon het zondagavond niet bevatten. “Niet normaal deze ontknoping. De jongens hadden wel degelijk last van spanning en dat brak ons in de tweede helft steeds op. Ik dacht na 90 minuten ook dat het klaar was, maar toen ging de Hapse keeper in de fout en legde de scheids de bal op de stip. We wonnen en hoorden na afloop dat Sparta’25 verloren had. We gingen voor rechtstreekse handhaving en nu we zeven wedstrijden op rij gewonnen hebben zijn we kampioen!” De Ossenaar dacht nog niet na over komend seizoen. Nee, we kunnen aan de bak, dat weten we, maar nu is het eerst groot feest!”

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
27 mei 2018 14:30 3e Klasse D '17/'18

Sportpark

Sportpark De Berkte
Haringsestraat 5, 5443 PD Haps, Nederland

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Hapse Boys1Verlies
Vianen Vooruit2Winst

Hapse Boys

Vianen Vooruit