Excellent en Hapse Boys delen de punten

Excellent 1 is voor de derde week op rij ongeslagen gebleven. Na de overwinning van vorige week op Nooit Gedacht volgde vandaag een 3-3 gelijkspel tegen de nummer laatst Hapse Boys. Aangezien Excellent nog lang niet vrij is van degradatiezorgen betekende de 3-3 van Chris van Duijnhoven meer dan één punt.

Gelet op de ranglijst stond er voor beide ploegen veel op het spel. Vaak gaat dat niet gepaard met goed voetbal; zo ook vandaag. De aanvangsfase werd gekenmerkt door veel ijver en weinig goede combinaties. Desondanks viel in de 8e minuut het eerste doelpunt. Op rechts speelde Daan Verberk zich uitstekend vrij. Zijn voorzet bereikte bij de eerste paal Chris van Duijnhoven, die zijn bewaker klopte en voor de 1-0 zorgde.

In de 14e minuut claimde Hapse Boys een strafschop; de scheidsrechter oordeelde een hoekschop. We hebben er geen beelden van en kunnen dus ook niet terugkijken of het een juiste beslissing was. In de fase die volgde ging Hapse Boys beter voetballen en lukt het Excellent nog steeds niet om goed in de wedstrijd te komen. Toch had Excellent in die periode een grotere kans dan Hapse Boys. Het schot in de zestien van Timo Cornelissen trof echter geen doel. Excellent was bij tijd en wijle te passief en bracht zichzelf daarmee in de problemen. Zo volgenden er diverse hoekschoopen en ontstond er een situatie waarbij een aanvaller van Hapse Boys voor zijn kansen ging en daarbij het been van doelman Noud van der Stoel raakte. De Ecellent-keeper voorkwam een doelpunt, maar moest zich geblesseerd laten vervangen door Gido Lenkens.

In minuut 37 strandde spits Frans Cuppers op de keeper de afgemeten hoge voorzet die Chris van Duijnhoven vervolgens gaf werd door Daan Verberk over gekopt. Niet alle kansen kunnen een goal zijn, maar het gemis van deze kans werd extra zuur toen Mark Thomassen vier minunten later een overtreding beging in zijn eigen strafschopgebied. Nu leidde dit wel tot een strafschop en tot een tegendoelpunt: 1-1. In de extra tijd van de eerste helft testte Roel Verberk de doelman van de gasten. De keeper hat grote moeite met de schoten, maar voorkwam wel een doelpunt.

Het begin van de tweede helft was van de zijde van Excellent beter dan de eerste helft. Na zeven minuten vond Chris van Duijnhoven de diep gaande Roel Verberk. Zijn schot met links ging voorlangs. Excellent drukte niet door; sterker nog, het was Hapse Boys dat het beste van het spel had. Ongelukkig uitverdedigen in de 67e minuut van aanvoerder Teun Verberk werd door Hapse Boys met een mooie volley afgestraft (1-2). Een minuut later voorkwam de doelman van Hapse Boys de gelijkmaker toen hij een voorzet van Roel Verberk met zijn vingertoppen beroerde. Veel finesse zat er niet in het aanvalsspel van Excellent. Gelukkig loopt er dan toch nog een aantal spelers rond met individuele klasse. In de 71e minuut was Frans Cuppers met een sterke individuele actie de grondlegger van de 2-2 van Chris van Duijnhoven. Hapse Boys rechtte de rug en voorkwam met een snelle treffer dat Excellent kon gaan doordrukken. Een voorzet van rechts werd, een minuut na de gelijkmaker, door een volledig vrijstaande speler van Hapse Boys binnengekopt (2-3).

 

Bron: Excellent