Gemakkelijke zege van Olympia’18 bij Hapse Boys, 0-3

Ook in de terugwedstrijd heeft Olympia’18 tegen Hapse Boys met dezelfde cijfers gewonnen, 0-3. Na een 0-1 ruststand kon Olympia in de tweede helft aantreden tegen 10 spelers van Hapse Boys. Vlak voor rust kreeg een verdediger zijn tweede gele kaart. Al snel in de tweede helft werd de stand naar 0-2 gebracht en met nog 20 minuten te spelen werd de 0-3 eindstand bereikt.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Maar toch al gauw ging er van Olympia meer dreiging uit. Na 22 minuten verscheen Douwe Zwaan na een dieptepass voor keeper Dirk Thijssen. Zijn harde inzet kon onvoldoende worden gekeerd en in de rebound liet Douwe de 0-1 aantekenen. Olympia kreeg nog kansen. Maar na een half uur had Hapse Boys geen geluk met een inzet tegen de paal. Hapse Boys moest enkele keren handelend verdedigen ten koste van een gele kaart. En toen verdediger Daan Meijer enkele minuten voor rust zijn tweede gele kaart kreeg was dat rood.

Hapse Boys begon de tweede helft derhalve met 10 man. En na enkele overtredingen op rij rond en in het strafschopgebied van Hapse Boys kreeg Olympia een vrije tap toegekend op 20 meter. Mustafa Yilmaz scoorde ondanks de Hapse muur schitterend onhoudbaar voor keeper Dirk Thijssen, 0-2 (52 min.). Olympia dicteerde de wedstrijd. En nadat Hapse Boys uit een voorzet van Nicky van der Wijst een kans onbenut liet was het kruit van die kant verschoten. Even later ging Mustfa Yilmaz fel door over de vleugel en bereikte Yannick Baudet. Met een handig tikje verhoogde Yannick de stand naar 0-3 (70 min.). Olympia kreeg nog enkele kansen om de score een nog mooier aanzien te geven. Daar bleef het echter bij.

Door deze overwinning stijgt Olympia’18 weer een plaatsje op de ranglijst.en staat nu derde met 28 punten uit 16 wedstrijden. Nummer één is nu Volkel met 29 uit 15 en DAW tweede met 28 uit 15 (DAW verloor thuis met 3-5 van Nooit Gedacht). Nummer vier is Sparta’25 met 27 punten uit 14 wedstrijden.

Zondag 18 maart speelt Olympia’18 thuis tegen Boekel Sport.. In Boekel werd in de heenwedstrijd met 2-0 verloren. Boekel staat nu op plaats 12 met 12 punten uit 12 wedstrijden.

Bron: Olympia’18