Handel behaalt tweede remise

Vianen Vooruit was de tweede tegenstander deze competitie. De gasten hadden vorige week, evenals Handel, een puntje overgehouden aan het eerste competitieduel.

Het was Vianen Vooruit dat het meest overtuigd uit de startblokken schoot. Via de kluts ging de bal al in de zesde minuut net naast. Vervolgens leverde een drietal corners wel gevaar, maar geen succes op. Handel had geluk dat Mark Daamen, in de 20ste minuut, in vrijstaande positie over de bal heen maaide en even later stond Tijmen Brouwer op zijn post om een schot van Mart Nuijen onschadelijk te maken. Een aantal Blauw-Witte acteurs leken de kermis nog in de benen te hebben. Vianen Vooruit zette fanatiek druk, waardoor Handel moeite had met de opbouw. Toch slaagden de Eikenwallers er langzaam maar zeker in, om ook in het vijandelijke strafschopgebied gevaar te stichten. Na ruim een half uur bracht Jan van Grinsven, na een mooie actie van Gijs Bexkens, de thuisploeg bijna op voorsprong. De beste mogelijkheid van de eerste helft was ook voor Handel. Een formidabele slalom van Rob Manders leidde tot een niet te missen kans voor Mark de Waard. Helaas had hij het vizier nog niet op scherp.

De tweede helft was rommelig, met wat dreiging over en weer. Serieus gevaar kwam van Gijs Bexkens. Na een knappe solo van Jan van Grinsven langs de lijn, schoot hij uit de draai voorlangs. Na zo’n uur spelen wist Tijmen Brouwer, met een geweldige reflex, een inzet van dichtbij te keren. De gasten bleven aandringen. Na een makkelijk gegeven vrije trap, kopte uitblinker Rik Willemsen via de lat over. Het bleek uitstel van executie. In de 75ste minuut profiteerde Roy Daamen van gerommel in de Handelse defensie en schoot namens de gasten Vianen op voorsprong: 0 – 1 Maar de Eikenwallers weigerden zich over te geven. Vijf minuten later passte de opgekomen Geert van den Bosch de bal het zestienmetergebied in. Daar kreeg Rob Manders een zet in de rug. Penalty! Manders zelf liet de keeper kansloos: 1 – 1 Met nog tien minuten op de klok probeerden beide teams er nog een drie-punter uit te slepen, maar gescoord werd er niet meer. Na wat blessuretijd blies scheidsrechter Straatman voor de laatste keer, zodat zowel Handel als Vianen Vooruit met een puntje konden gaan douchen.

Aanstaande zondag staat de derby in en tegen Boekel Sport op het programma.

Bron: Handel

Foto: Gemerts Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *