Jacky van Deutekom: ‘Een thuiswedstrijd is voor ons een groot voordeel’

ls je standenlijst van Berghem Sport rond de Kerst er bijneemt en die vergelijkt met die van nu is dat een wereld van verschil. Negen punten uit elf gespeelde wedstrijden waar bij het slot van de competitie, vijftien wedstijden later, er 31 punten bijkwamen. Het team groeide in de competitie waar de beloning kwam met een fraaie periode-3. Jacky van Deutekom (30) mocht daar in participeren. Aanvankelijk op drie centraal achterin, nu inmiddels verhuist naar de rechtsachter plaats.

Door: Peter Kuijpers

Verdediger van Deutekom kan het verschil met voor de winterstop wel enigszins verklaren: “Het vertrouwen was er nog niet. Er waren blessures en flinke schorsingen die behoorlijk impact hadden. Uit bij Handel pakten we twee rode kaarten dat hakt er wel in. Er werd door de trainer ook in mijn optiek iets te veel met het elftal gehusseld dat kwam ons niet ten goede. Misschien moest hij dat ook wel, maar het was veel te onrustig. Daar kwam nog eens bij dat Donny niet fit was en die is enorm belangrijk voor dit team” Dennis Kroes verlaat na twee seizoenen de club en wordt opgevolgd door Willem van der Burgt. “Ik ken Willem wel hij is een geboren Berghemmer. Een jonge trainer en ambitieus dat vind ik prima. Overigens niks ten nadele van Dennis die heeft het prima gedaan hier. Houdt wel van een geintje en een goede kijk op voetbal. Vind het wel net zo prettig dat die trainerswissel al vroeg bekend was. Dan kan je je daar op voorbereiden. We hadden hier in Berghem nog wel eens de eigenschap om dat steeds weer op het laatste moment te doen. Zo als het nu gebeurden is veel beter.”

Omkijken
Van Deutekom startte met voetballen in zijn woonplaats Berghem bij de plaatselijke club Berghem Sport, maar bleef daar niet. “Nee, ik ben vanaf E-1 bij Berghem Sport naar TOP gegaan waar ik vanaf de A-1 tijd terugkeerde op De Koppelsteeg, was toen zestien jaar. Heb daarna zeven jaar in het eerste gespeeld en nadien een jaartje overgestapt naar O.S.S.’20 waar Maarten van Vugt de trainer was. Nu alweer een jaar of vijf hier terug in Berghem.” Begonnen als centrale verdediger nu rechtsback. Van Deutekom vervolgt: “Ik ben inderdaad centraal begonnen, toen als linksback nu weer op rechts. We hebben wat gezocht, maar nu staat het elftal en wordt er niets meer veranderd. We tonen vechtlust en het team draait gewoon goed.” Omkijken naar het begin van deze competitie doet pijn aan de ogen met zoveel verliespunten. “Als ik daar aan denkt is dat echt bizar. Gewoon een paar wedstrijden meer winnen en we waren kampioen geworden. Zoveel punten heeft de kampioen niet dit seizoen. In die flow zitten we nu, maar dat is te laat en gokken we op de nacompetitie, daar ligt de focus momenteel.”

MVC’19
Het voetballen in de derde klasse D, waar het altijd spannend is en pas laat de beslissingen vallen, is speciaal en kleeft aan die klasse. “Geweldig is dat. Elk jaar opnieuw is het spannend tot het laatste moment toe. Ook dit jaar waar Vianen Vooruit met de prijs ging lopen. Wij hebben gelukkig nog een periode gepakt als beloning voor ons goede spel.” MVC’19 een totaal onbekende club. “Ik weet dat ze uit Maasbree komen en derde zijn geworden achter de ongeslagen kampioen Mierlo Hout. Gelukkig een thuiswedstrijd dat is net zo leuk en een groot voordeel. Valt me wel op dat Mierlo Hout daar zo eenvoudig kampioen is geworden.”  Zondag om 14.30 uur zal  scheidsrechter Van Duijnhoven de ploegen in beweging zetten. Alleen de winnaar gaat door in deze nieuwe opzet waar veel strijd en voetballen tot op het randje wellicht te verwachten valt.

Bron: Kliksport