Simpele overwinning Vianen Vooruit, Handel gelijk en verlies voor Hapse Boys en Stormvogels’28

Ook vandaag werd er weer geoefend door deze keer vijf ploegen uit de 3e Klasse D. Er was winst voor Vianen Vooruit en Stormvogels’28, een gelijkspel voor Handel en verlies voor Hapse Boys. De uitslag van Volkel, dat eerder deze week knap won van tweedeklasser Rhode (4-3), is vooralsnog niet bekend.

Vianen Vooruit beleefde een goede generale voor het competitietreffen volgende week met Nooit Gedacht door de nummer drie van de 4e Klasse G Achilles Reek op eigen veld met 0-3 te verslaan. Vianen Vooruit deed het met deze uitslag net iets beter dan DAW dat in de groepsfase van de beker met 1-3 wist te winnen van de ploeg uit Reek

Handel dat de eerste oefenwedstrijd van 2018 winnend wist af te sluiten (Rood Wit’62, 1-2) was ook vandaag dichtbij een zege. Handel kwam acht minuten voor rust op een 0-1 voorsprong tegen het tweede team van Blauw Geel’38/JUMBO. Na bijna een uur spelen had het de gelegenheid op 0-2 te komen maar de keeper van Blauw Geel’38 redde bekwaam. Acht minuten voor tijd wist de thuisploeg op 1-1 te komen wat later ook de einduitslag bleek te zijn.

Stormvogels’28 zal geen fijn gevoel over hebben gehouden op de voorbereiding van de 2e seizoenshelft. Vorige week ging het hard onderuit tegen vierdeklasser Achates (5-0) en vandaag ging het opnieuw onderuit. Deze keer was de nummer tien van de 3e Klasse D Oost Brakkenstein met 4-3 te sterk.

Hapse Boys maakte geen goede beurt vandaag. De nummer 11 van de 3e Klasse D ging met 3-2 onderuit tegen de nummer 4 van de 4e Klasse E Oost SCE Nijmegen. Het was voor Hapse Boys al de derde keer dit seizoen dat het onderuit ging tegen een vierdeklasser. Eerder verloor Hapse Boys dit seizoen bij JVC Cuijk Za (1-0) en FC Schadewijk (1-0)

Uitslagen:
SCE Nijmegen-Hapse Boys  3-2
Achilles Reek-Vianen Vooruit  0-3
Blauw Geel’38/JUMBO 2-Handel  1-1
Brakkenstein-Stormvogels’28  4-3
Volkel-Margriet   –
Excellent-Berghem Sport  1-0 (beker)