Sparta’25 houdt de punten op Sportpark ’t Heereind

Na vijf wedstrijden zonder nederlaag is het eerste elftal van trainer John Janssen vandaag tegen een nederlaag aangelopen. Excellent was goed beschouwd niet de mindere van de kampioenskandidaat, maar in de eerste tien minuten na rust sloeg de thuisploeg een beslissend gat.

Excellent, dat de thuiswedstrijd tegen Sparta ’25 met 1-0 had gewonnen, trad deze topploeg uit de 3e klasse C met vertrouwen tegemoet. De vroege tegentreffer in de tiende minuut deerde de ploeg nauwelijks. Sterker nog het was het startsein om vol op zoek te gaan naar een doelpunt. De keeper van Sparta ’25 groeide in de eerste helft uit tot beste speler van het veld. Na zwak inspelen in de Sparta-defensie kon Frans Cuppers collega-aanvaller Roel Verberk diep sturen. De Sparta-doelman had op tijd zijn post verlaten en voorkwam de gelijkmaker. Twee minuten later redde hij ook op een poging van links van Roel Verberk en drie minuten later werd Roel Verberk opnieuw weggestuurd; dit keer door middenvelder Sven Heldens. Ook nu was de keeper de winnaar. Na een half uur was er op links een sterke rush van Daan Verberk. Hij gaf ook uitstekend voor op de inkomende Timo Cornelissen. De inzet van Timo Cornelissen was niet goed genoeg voor een doelpunt. Kort daarna creeerde de rechtsvoor van de thuisploeg een enorme kans, die hij ook zelf om zeep hielp door te hoog te mikken. Net voor rust dacht Frans Cuppers dan wel de gelijkmaker te maken. Zijn schot uit de draai leek de verre hoek in te gaan; de vingertoppen van de doelman voorkwam dat echter.

Gelet op de kansenverhouding zal Excellent ook met vertrouwen aan het tweede bedrijf begonnen zijn. Of het de kwaliteit van Sparta ’25 was of minder scherpte bij Excellent is niet helemaal duidelijk, maar na 54 minuten spelen stond er een 4-1 tussenstand op het scorebord. In de 47e minuut mocht een speler van Sparta ’25 redelijk ongehinderd de rechterbenedenhoek uitzoeken (2-0). Excellent had het antwoord snel klaar. Een minuut na de 2-0 was Frans Cuppers de aangever op de 2-1 van Timo Cornelissen. In de 52e minuut was een uithaal van de rand zestien te machtig voor Excellent-doelman Gido Lenkens: 3-1. En twee minuten later was de wedstrijd beslist toen de linksvoor van Sparta ’25 met een fantastische volley een verdedigingsfout afstrafte. Excellent beleef wel knokken voor een beter resultaat, maar met de 4-1 voorsprong op zak had Sparta ’25 controle over de wedstrijd. Toch forceerde Excellent via Daan Verberk een tweede treffer. Een overtreding op Daan Verberk in de zestien werd bestraft met een strafschop die door Frans Cuppers feilloos werd omgezet in een doelpunt (4-2). Even leek Excellent door te drukken, maar de beste kans was vervolgens nog voor de thuisploeg.

Verliezen van Sparta ’25, een vereniging met bijna 1000 leden, kan, maar er zal toch teleurstelling heersen bij Excellent. Volgende week is er thuis tegen Berghem Sport kans op herstel.

Bron: Excellent