Sparta’25 wint van Boekel, kampioenschap in zicht

In de spannende slotfase van de derde klasse D wist de thuisploeg opnieuw 3 belangrijke punten in de wacht te slepen.

Na een openingsoffensief van Sparta ’25 nam Boekel Sport in de 6e minuut een 0-1 voorsprong. Tim Schuijers kon vanaf de rand van de 16 ongehinderd doeltreffend uithalen. Hierna nam Sparta ’25 het initiatief maar tot doelpunten leidde dat voor rust nog niet.

Na de pauze schoot de thuisploeg fel uit de startblokken. In de 48e minuut redde doelman Jesse Zwanenburg op een inzet van Robbert van Lankveld. Uit de daarop volgende corner kopte Joost Ankersmit de 1-1 binnen. Hierna bleef Sparta ’25 aandringen voor een tweede treffer. Die viel in de 68e minuut, wel of niet gescoord door Elco van Schijndel!? Vervolgens ging de thuisploeg op zoek naar een bevrijdende derde treffer. Maar geheel tegen de verhoudingen in bracht Sjoerd Vogels met een prachtig doelpunt de stand op 2-2. In de slotfase rechtten de groenwitten nog eens extra de rug. En niet zonder resultaat. Inde 81e minuut scoorde Elco van Schijndel vanuit een scrimmage de 3-2. Vier minuten later maakte Jeremy Raaijmakers aan alle onzekerheid een einde. Zijn schot stuiterde nog net voor doelman Zwanenburg op en verdween in de rechter benedenhoek. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Bron: Sparta’25

Op een stralende Pinksterzondag moest Boekel Sport aantreden tegen kampioenskandidaat Sparta ’25. Sparta moest winnen om kampioenskandidaat te blijven. Boekel Sport moest winnen om de nacompetitie te ontlopen.

Het werd een zeer spannende wedstrijd en beide teams slaagden in hun opzet. Maar dat was dan vooral te danken aan Olympia ’18 die hun wedstrijd tegen Boekels “concurrent” Nijnsel met 2-0 wisten te winnen. Daardoor bleef de kloof tussen de nummers elf (Boekel Sport) en twaalf (Nijnsel) gehandhaafd op 5 punten. Met nog een wedstrijd voor de boeg betekent dat, dat Boekel Sport ook volgend jaar weer mee mag doen in de 3e klasse. In Boekel, 10 dagen geleden, liet Sparta, met name in de eerste helft Boekel Sport alle hoeken van het veld zien.

Vandaag was dat duidelijk minder aan de orde. In de 6e minuut wist Tim Schuijers vanaf zo’n 20 meter met een Pinksterschot Boekel Sport op een 0-1 voorsprong te schieten. En daar had Teun Graat, na mooi aangeven van niemand minder dan good old Sjoerd Vogels, in de 39e minuut 0-2 van kunnen maken. In de 49e minuut moest Robin Gruyters tweemaal koppend redden. In dezelfde minuut kon keeper Jesse Zwanenburg een hard schot nog net tot corner verwerken. Uit die corner mocht Joost Ankersmit de 1-1 binnen koppen.  Die treffer werkte redelijk bevrijdend voor Sparta ’25. In de 67e minuut tikte Elco van Schijndel de 2-1 binnen. In de 76e minuut maakte de linksback van Sparta een slordig foutje tegen Sjoerd Vogels.  Die strafte dat met een loeihard schot vanaf grote afstand in de linkerbovenhoek af. In de 83eminuut kwam de bal vrij gelukkig voor de voeten van Elco van Schijndel die er maar meteen 3-2 van maakte. En drie minuten later werd het feest voor Sparta compleet doordat Jeremy Raaijmakers profiteerde van een foutje van Merijn van Haandel 4-2.

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt volgende week thuis gespeeld tegen Berghem Sport.  Na afloop zullen de spelers en speelsters van het jaar worden gekozen. Tevens wordt aandacht besteed aan de winnende teams van de interne periodes. En ten slotte ook nog de bekendmaking van de winnaar(s) van de Boekel Sport 1 poule.

Kortom de seizoen afsluiting op 27 mei wordt een feest!

Bron: Boekel Sport