Video: Hapse Boys terechte verliezer in kelderkraker

In een zonovergoten Siebengewalt dient Hapse Boys deze zondagmiddag 22 april 2018 de strijd aan te gaan met de plaatselijke Stormvogels’28. Inzet is de Rode Lantaarn aan de tegenstander te laten.

Al meteen in de eerste minuut kan al wat “Hapse Boys-minded” is opgelucht ademhalen als Hapse Boys-goallie Dirk Thijssen een schot van de spits van Stormvogels in 2 instanties alsnog in de armen kan klemmen. Na een aftastende periode wordt de eerste Hapse mogelijkheid in de 10e minuut ingeleid door een sterke actie van Job Kemperman op rechts, Job passeert knap twee tegenstanders en levert een perfecte voorzet af op het hoofd van Rens Thijssen. Rens’ kopbal vliegt via een verdediger net over de deklat boven de Stormvogels-keeper. Een minuut later ontvangt Nicky v.d. Wijst een gele kaart in verband met een te late tackle.

Hapse Boys krijgt in deze fase de beste kansen. In de 22e minuut krijgt Job Kemperman de kans de score te openen maar hij ontvangt de bal voor zijn chocoladebeen (links) en schiet naast het doel. Een minuut later is Job opnieuw de schlemiel: uit een (ten onrechte) toegekende hoekschop voor Stormvogels. De bal kaatst tegen zijn arm in de zestien: penalty. Een buitenkansje voor de gastheren die men met graagte aanneemt: 1-0. En 5 minuten later wordt het zelfs 2-0: een verdekt schot vanaf 25 meter vliegt rakelings langs keeper Dirk Thijssen in de lange rechterhoek. Het spelniveau houdt over het algemeen niet over. Kennelijk is afgesproken veel de lange bal te hanteren waardoor de middenvelders te weinig in het spel kunnen worden betrokken. Stormvogels vindt deze speelwijze van de Boys wel prima want ze kunnen de meeste lange ballen goed pareren. Toch ontstaat uit zo’n diepe bal in de 35e minuut het nodige gevaar: via de kluts met een verdediger en de doelman rolt de bal bijna in het Siebengewalt-doel. Maar uit de daaropvolgende hoekschop is het toch raak voor de Boys: de door Emiel Jans strak genomen corner wordt dito strak ingekopt door aanvoerder Job Kemperman: een schitterend doelpunt! 2-1. Dit geeft de Hapse supporters in ieder geval weer hoop op een beter resultaat, ondanks het bedenkelijke spelniveau.

In de rust is Jaap Willems gewisseld en is Brian Gutlisbergen in de ploeg gekomen. De Hapse hoop is echter van korte duur: in de eerste minuut na rust wordt te zwak verdedigen genadeloos afgestraft: een strakke voorzet vanaf rechts wordt simpel binnengetikt voor de onoplettende Hapse verdedigers: 3-1. Stormvogels tracht de snelheid uit de wedstrijd te halen door veelvuldig blessures te simuleren tot het moment dat de scheidsrechter dat ook eindelijk door heeft. De Boys blijven volharden in het versturen van de lange bal, een strategie die Stormvogels wel ligt. Men leunt met veel mensen achterover en komt er met snelle counters uit wat ook enkele goede mogelijkheden oplevert echter men is onzorgvuldig in de afronding waardoor de Boys toch enigszins in de wedstrijd blijven. Maar de Boys daarentegen creëren eigenlijk maar 1 goede mogelijkheid in de tweede helft: in de 33e minuut kan Nicky v.d. Wijst, na een vrije trap vanaf links, de afvallende bal goed op de slof nemen en de nauwelijks in actie gekomen Stormvogels-keeper weet Nicky’s schot knap tot hoekschop te verwerken. Een zo later blijkt cruciale redding. Want de Boys slagen er niet meer in voor enig gevaar te zorgen in de zestien van de gastheren. Over de hele linie zijn de gastheren feller in de duels en stralen meer geloof uit een goed resultaat te kunnen bereiken. Maar van goed voetbal voor de talrijke toeschouwers is van beide zijden helaas geen sprake geweest. Het kan dan ook met recht een kelderkraker worden genoemd.

Bron: Haps info

Stormvogels – Hapse Boys – 220418

Vandaag was het kelderduel in de derde klasse tussen Stormvogels'28 en Hapse Boys beide hebben de punten hard nodig. Ut nejs van siebengewald Haps KNVB voetbalzone Voetbalprimeur Voetbal Inside De Limburger 1Limburg Soccer Bureau Vet

Gepostet von Maasduinencentraal am Sonntag, 22. April 2018

Bron: Maasduinencentraal.nl