Weer geen thuiszege voor Sparta’25

Sparta ’25 is er opnieuw niet in geslaagd om op eigen veld te winnen. Dit keer ging Vianen Vooruit met 3 punten huiswaarts.

De thuisploeg startte offensief en dat leidde in de openingsfase tot enkele corners. De bezoekers beten echter van zich af en waren in de 7e minuut dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Robby van Raay, net buiten het strafschopgebied, ging via een Sparta verdediger en de lat corner. In de 34e minuut mocht ook René Brouwers een vrije trap op de rand van de 16 nemen. Zijn poging verdween regelrecht in de handen van doelman Loeffen.

Na rust ging de thuisploeg opnieuw offensief van start. In de 48e minuut kreeg Jaccy van den Enden een goede mogelijkheid maar zijn inzet strandde op een attente doelman Loeffen. De beste mogelijkheid op de openingstreffer kreeg de thuisploeg in de 71e minuut. Elco van Schijndel gaf de bal vanaf de rechterkant voor precies bij de vrijstaande Jaccy van den Enden. De bal kreeg echter een onverwachte stuit waardoor het schot van de Sparta spits de mist in ging. Twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Uit een aanval over de rechterkant kon spits Roy Daamen ongehinderd binnen koppen, 0-1. In de 82e minuut liep Sparta ’25 aanvoerder Robbert van Lankveld een tweede gele kaart op en moest hij met rood voortijdig het kleedlokaal opzoeken. Op dat moment was de wedstrijd gestreden en moest de thuisploeg opnieuw een nederlaag incasseren.

Bron: Sparta’25