Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 Vrouwen 1 wint topper van ELI Vrouwen 1

Ondanks dat de klok verzet werd vannacht, was het toch een erg kort nachtje voor de dames van Sparta’25! De avond ervoor genoten ze nog van een trekkersfeestje op de Peeldijk!

En dan ook nog eens eerder verzamelen ,omdat vandaag de teamfoto gepland stond. Dus om 10:00 stonden de dames paraat voor de foto en vervolgde daarna een moeizame warming up. Vandaag kwamen de buurvrouwen van Eli op bezoek, om 11:00 trapte de dames af. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, Eli die terug komt van de 4e klasse is en blijft voor de dames van Sparta een pittige tegenstander.

In de eerste minuut is het meteen Eli die bij de goal van Sparta weet te komen, maar dat zorgde ervoor dat Sparta meteen op scherp werd gezet. Het was dan gelukkig ook Sparta die het eerste doelpunt wist te scoren. Eefje werd in de 16 door de keepster van Eli geraakt en dit resulteerde in een penalty voor Sparta! 1-0 voor Sparta door Eefje. Nog geen 5 minuten later volgde er een prachtgoal, door goed terugverdedigen en doorzetten van Wieke kwam de bal bij Eefje, die gaf een hele mooie voorzet op Lize, die met een bal vol op dr slof wist uit te halen als een halve omhaal! De nieuwe aanwinst van Sparta zorgde voor de 2-0 op het scorebord.

Sparta wist de bal constant goed rond te tikken en ervoor te zorgen dat Eli nauwelijks de kans tot voetballen kreeg. Er werd veel gefloten aan beide kanten voor stevige duels, maar Sparta wist het voetballend goed op te pakken. Van de verdedeging tot aan de aanval stond het als een paal vandaag. Iedereen vocht voor elkaar waar ze konden. Even later was het Kiki die vanuit links de bal weet voor te geven, Lize weet deze bal goed af te maken. 3-0. Vlak daarna kreeg Sparta een corner, deze werd genomen door Kiki. Deze werd mooi ingekopt door Eefje. Met een 4-0 voorsprong konden de dames met een fijn gevoel de rust in gaan. De dames van Sparta mogen zeker niet klagen, want dit hadden ze zeker niet verwacht.

Na de rust begint Eli iets sterker aan de 2e helft en weten ze ook aantal keer bij het doel in de buurt te komen. Het was Merel die met een afstandsschot over de keeper de 4-1 wist te scoren. Maar Sparta weet zich goed te herpakken en blijven voor elkaar strijden. Achterin wordt er goed rugdekking gegeven, op het middenveld werd alles goed overgenomen en voorin wisten ze de kansen goed af te maken! Al met al een mooie wedstrijd met veel strijdlust van beide kanten.

Om het nog mooier te maken, als kers op de taart, weet Lize een hattrick te scoren! 5-1. Super knap, dit is nog maar haar 2e wedstrijd voor Sparta dus dat beloofd nog wat in de toekomst! Met een 5-1 overwinning kan Sparta opgelucht ademhalen en kunnen ze gaan genieten van hun plek bovenaan in de ranking. Nu de taak om dit vast te houden, maar daar gaan de dames alles aan doen om de stand zo te houden. Bedankt voor de goede support vandaag en graag tot ziens bij de volgende wedstrijd!

Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd tegen Mierlo hout. Aanvang 10:00.