• 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Acht doelpunten bij Sparta’25 6-Rood Wit’62 4

De competitiestart van Sparta’25 6 is goed te noemen. Na nederlagen tegen de huidige nummer vijf NWC en koploper Deurne 5 wist het team van Jos Bussers zich de laatste weken meer dan uitstekend te herstellen. Zo stuurde het de huidige nummer drie Milheezer Boys met een 7-3 naar huis en wist het ook te verrassen in Helmond bij de nummer twee SC Helmondia 2. Voor beide ploegen betekende het de eerste nederlaag van het seizoen.

Afgelopen zondag was Sparta’25 6 dicht bij een derde zege maar ging het in de slotseconden alsnog mis tegen Rood Wit’62 4 dat evenveel punten heeft als de Spartanen. Sparta’25 en Rood Wit’62 wisten de aanwezige toeschouwers een boeiende wedstrijd voor te schotelen met tal van kansen over en weer. Sparta’25 kreeg in die eerste helft de betere kansen maar moest waakzaam blijven voor de aanvallers van Rood Wit’62 die continue voor dreiging zorgden.

Sparta’25 kwam wel relatief vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mark van Lieshout. Daarna had Sparta’25 verder uit kunnen lopen maar het sprong te slordig met haar kansen om. Rood Wit’62 was daarentegen daadkrachtiger en kwam dan ook op 1-1. Hier bleef het niet bij in de eerste helft. Het was opnieuw Sparta’25 dat op voorsprong wist te komen via een benutte strafschop van Tom Bouw. Sparta’25 dacht vervolgens de rust te halen met die 2-1 stand maar op slag van rust ging het toch nog verkeerd en kwamen de Helmonders op gelijke hoogte.

Ook de tweede helft bleef een boeiende maar deze keer was het Rood Wit’62 dat als eerste scoorde: 2-3. Het team van Jos Bussers en John Heesakkers was allerminst aangeslagen en toonde ook veerkracht. Allereerst was het wederom Mark van Lieshout die de 3-3 binnenschoot gevolgd door een doelpunt van Jelle Peters. De derde overwinning leek dus in de maak maar zoals eerder aangegeven ging het dan toch weer mis en wederom in de slotseconden van deze keer de tweede helft. Rood Wit’62 kwam voor derde keer in het duel op gelijke hoogte en mocht dus met een punt naar huis. ‘Een zuur gelijkspel’ oordeelde coach Jos Bussers.