• 17Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 3 brengt koploper Nijnsel/TVE Reclame 2 de eerste nederlaag van het seizoen toe

Nijnsel/TVE Reclame 2, dat vorig seizoen met 1-2 wist te winnen van Sparta’25 en op eigen veld 1-1 gelijkspeelde, was ijzersterk aan het seizoen begonnen. Het selectieteam, dat vorig seizoen tweede werd, wist al haar wedstrijden te winnen waaronder die tegen de huidige nummer twee Erp 3 en de nummer vijf Deurne 3. Een zwaar karwei dus voor Sparta’25 dat zelf de laatste weken mindere resultaten boekte. Zo verloor het bij Erp en werd het vorige week nog voor de beker uitgeschakeld tegen UDI’19 5.

Maar Sparta’25 was gebrand op een goed resultaat en wilde de koploper pijn doen. En dat was te zien. Sparta’25 begon heel fel aan de wedstrijd en speelde op enkele foutjes na een puike eerste helft. Het team van speler/coach Willem Swinkels liet Nijnsel/TVE Reclame niet aan voetballen toekomen waardoor het alleen de lange bal kon hanteren. Hiermee kon Nijnsel/TVE Reclame geen enkele keer voor gevaar zorgen. Sparta’25 daarentegen was wat dat betreft een stuk dreigender al bleven echte grote kansen uit. Na zo’n half uur spelen was het overigens wel dicht bij een doelpunt. Ruud-Jan Happé mocht aanleggen voor een directe vrije trap die op kruisinghoogte net langs de verkeerde kant van de paal ging. Ruststand 0-0.

De tweede helft gaf aanvankelijk een heel ander beeld. Sparta’25 speelde slordig en leed telkens snel balverlies waarvan de Nijnselnaren konden profiteren. Nijnsel/TVE Reclame was steeds vaker op de Sparta-helft te vinden en kwam nu ook tot aanvallen toe. Gelukkig stond de Sparta-verdediging als een huis. Na ruim tien minuten spelen kwam Sparta’25 langzaam maar zeker weer beter in het spel en kreeg het de overhand en wist het deze keer ook te scoren. Koen Verbruggen bezorgde de bal bij Mitchel Bussers die op avontuur ging. De 23-jarige trok naar binnen, omspeelde twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens laag diagonaal in de hoek; 0-1.

De koploper moest nu komen en deed dat ook maar de verdediging van Sparta’25 bleef relatief makkelijk overeind. Het bood Sparta’25 zelf ook nog een levensgrote kans zo’n zeven minuten voor het einde. Het was Nick van Erp die alleen op de keeper af mocht maar die jammer genoeg geen doel wist te treffen. Zodoende bleef het spannend tot de laatste seconde maar wist Sparta’25 de overwinning wel over de streep te trekken.