Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 3 verslaat ook Mierlo Hout 3

Vorige week sloeg ons derde team een belangrijke slag in de competitie door uit bij koploper Nijnsel 2 te winnen. Hierdoor nestelde het derde zich bovenin de ranglijst en lijkt deze competitie wel eens lang spannend te kunnen blijven.

Afgelopen zondag stond een oude bekende op het programma: Mierlo-Hout 3. De afgelopen seizoenen was ’t Hout al meerdere malen tegenstander en waren de wedstrijden voor Sparta’25 altijd lastig. Een fysieke ploeg die op een aantal posities in het veld ook nog heel erg goed kan voetballen. ’t Hout heeft net als ons derde team een mix van oudere spelers met veel ervaring en een goed niveau en een aantal jongere aanvullingen. Met name over de spits van ’t Hout werd vooraf al veel gesproken in de kleedkamer van Sparta’25. Eentje die aan de bal altijd voor gevaar zorgt en zeer vaardig is. Het was in de eerste helft vooral aan jongeling Timo van de Heuvel om hem af te stoppen. Dat deed hij overigens met verve.

Bij aanvang van de wedstrijd liet ’t Hout meteen zien hoe ze wilden spelen. Er werd meteen hoog druk gezet bij Sparta’25 en er werd agressief afgejaagd. In de openingsfase hadden de Spartanen alle moeite om onder die druk uit te voetballen. Maar ons derde team was geduldig en hield het hoofd koel. Met name aan Houtse kant werden de energiebatterijen al behoorlijk aangesproken in de eerste helft. Wat zette ons derde team daar dan tegenover? In de eerste helft bleef Sparta’25 verdedigend vrij eenvoudig overeind. Ricardo Ros en Thijs van den Heuvel zorgde op het middenveld voor balbezit en zetten de lijnen uit. Voorin was Koen Wouters gevaarlijk zonder dat het tot echte grote kansen leidde. Voor de rest werd er hard gewerkt. Bij ’t Hout wilde het niet lukken en nam de frustratie binnen het team toe. De gevaarlijkste man bij ’t Hout werd amper gezocht in de spits en als die al aan de bal kwam stond Timo goed te voetballen. Na een kwartier werd er aan de linkerkant van de 16, voor het doel van ’t Hout een overtreding gemaakt op Koen Verbruggen. De vrije trap belandde bij de tweede paal waar uitgerekend Koen Verbruggen zorgde voor de 1-0 voor Sparta’25. De keeper van ’t Hout zag er bij deze bal niet goed uit. Later in de wedstrijd bleek ook wel dat hij weinig ballen kon vasthouden. Aan de andere kant stond Peter-Jan Happé een hele goede wedstrijd te keepen en zou vandaag het verschil maken. Wat verder in de tweede helft een hoekschop voor Sparta’25. Wederom was het Koen Verbruggen die in de kluts het doel vond. Ook hierbij zag de keeper van ’t Hout er niet goed uit.

Met een 2-0 stand kon Sparta’25 comfortabel de rust in.

In de tweede helft was het vooral Sparta’25 dat verzuimde om de trekker definitief over te halen. De ingevallen Rik van Zoggel had een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De wedstrijd werd in deze fase ook wat grimmiger. ’t Hout ging nog meer “Houts” voetballen waardoor scheidsrechter John Meulders zijn handen af en toe vol had om alles in goede banen te leiden. Wat dieper in de tweede helft nam de druk van ’t Hout toe. Een aanvaller werd in het strafschopgebied van Sparta’25 onderuit gehaald maar Meulders zag er geen strafschop in. Tien minuten voor tijd wederom een overtreding in het strafschopgebied van Sparta’25. Deze keer ging de bal wel op de stip en was de uitstekend spelende Peter-Jan Happé kansloos. 2-1.

De laatste minuten werd het dus toch nog billenknijpen en werd Peter-Jan Happé de match-winner voor Sparta’25 toen een ongelukkige kopbal van aanvoerder Hans van Eert in zijn lange hoek viel, maar Peter-Jan (met een uiterste inspanning) kon nog net kon voorkomen dat de bal in eigen doel belandde door de bal met één hand uit de hoek te tikken. Zonder deze inspanning had dit zeker tot de 2-2 geleid.

Een mooie maar zwaarbevochtte 2-1 overwinning voor Sparta’25 3.

Man of the match: Vandaag twee spelers: Koen Verbruggen door zijn twee doelpunten en keeper Peter-Jan Happé die vandaag puntenpakker was.