Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Karakteristieken Speelronde 6  –  27 oktober 2019

Someren-Mierlo Hout  (0-0)  2-2
48 min. 1-0 Luc Bouwmans, 53 min. 1-1 Jasper Lalisang, 67 min. 1-2 Chafik Mezziani, 76 min. 2-2 Maarten Werts

Op sportpark De Potacker deelden Someren en Mierlo-Hout de punten in een spannende wedstrijd. Na een doelpuntloze eerste helft ontbrandde de wedstrijd na rust en scoorden beide teams twee keer. Een goed resultaat voor de thuisclub, want tegen de koploper miste Someren maar liefst vier basisspelers door blessures en een schorsing.

Lees hier verder

In een redelijk gelijk opgaande eerste helft hadden de Houtenaren het meeste balbezit en zij kregen ook de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de spitsen faalden in de afwerking. Thom Meeuwsen tikte de bal na twintig minuten rakelings naast het doel en kopte enkele minuten later recht in de handen van doelman Maarten Werts. De beste kans was voor Chafik Mezziani, maar zijn snoeiharde kopbal werd uitstekend gepareerd door de Somerense doelman. Ook de van Gemert teruggekeerde Jasper Lalisang kreeg op slag van rust nog een scoringskans, maar hij leverde slechts een ongevaarlijk rollertje af.

Someren stelde er vooral een flinke dosis werklust tegenover en was bij tijd en wijle dreigend zonder uitgespeelde kansen te creëren. Na een steekpass van Justin Hoeben schoot Luc Bouwmans de bal over het doel en na een half uur spelen, claimde Someren een penalty. Een verdediger van de gasten maakte hands in de zestien na een inzet van Justin Hoeben, maar arbiter Schuurmans wuifde alle protesten weg.

De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Luc Bouwmans Someren op voorsprong schoot. Hij prikte de bal laag in de rechterhoek, 1-0. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten. De Somerense defensie reageerde niet goed op een ingooi van Mierlo-Hout en Jasper Lalisang tikte eenvoudig de gelijkmaker tegen de touwen. Halverwege de tweede helft kopte Chafik Mezziani zijn team ook nog op voorsprong na een hoekschop van Meeuwsen, 1-2.

Een kwartier voor tijd kwam Someren op gelijke hoogte. Doelman Verhoeven kreeg geel nadat hij Luc Bouwmans in de zestien vloerde en de toegekende strafschop werd door Maarten Werts feilloos binnengeschoten, 2-2. Kort na de gelijkmaker kwam de thuisclub goed weg toen een zoevend schot van Mezziani strandde op de lat. Someren trok met hard werken de 2-2 over de streep en verdient daarvoor zeker een compliment.

Beerse Boys-Hilvaria  (0-2)  1-3
30 min. 0-1 Coen van Oirschot, 43 min. 0-2 Joeri van Rijswijk, 74 min. 1-2 Jannes Mulders, 77 min. 1-3 Joeri van Rijswijk

Beerse Boys speelde op de Klep een zeer matige wedstrijd tegen een ook niet sterk spelend Hilvaria en moest na een 1-3 nederlaag de punten laten aan het team van oud-trainer Henri van den Braak. Door doelpunten na ruim een half uur spelen (Coen van Oirschot) en op slag van rust (Joerie van Rijswijk) keek Beerse Boys bij de rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Strijdlust alleen bleek niet voldoende om in de tweede helft de bakens te verzetten. De 1-2 van Jannes Mulders een kwartier voor tijd bracht heel even de hoop terug, maar 3 minuten later was het verschil weer 2 door opnieuw Joerie van Rijswijk.

Beerse Boys is na de overwinning in de eerste wedstrijd van de competitie afgezakt naar de voorlaatste plaats door vier nederlagen op rij. Ook Hilvaria had nog maar drie punten bij de aftrap van deze derby en zelfs al flink wat tegendoelpunten moeten incasseren, maar kon op de Klep het puntenaantal verdubbelen. In een matige wedstrijd gaven beide ploegen aan elkaar niet veel te ontlopen. Hilvaria heeft het voordeel dat het over een gemakkelijk scorende spits beschikt en die zorgde ook vanmiddag met twee doelpunten voor het verschil. In de 3e minuut van de wedstrijd kreeg Beerse Boys een grote kans om de score te openen, maar Jannes Mulders raakte in eerste instantie de bal niet goed en werd bij zijn tweede poging naar beneden getrokken. Het ontging de overigens goed leidende scheidsrechter en een strafschop bleef uit. Ze waren sporadisch vanmiddag, maar in de 33e minuut zette Hilvaria een goed lopende aanval op en bracht daarbij Coen van Oirschot vrij voor het Beerse doel; hij miste niet: 0-1. In de 40e minuut werd Jannes Mulders middels een forse overtreding net buiten de 16 de doorgang belet, maar echte doelrijpe kansen wisten beide ploegen niet te creëren. Toch kwam de ruststand nog op 0-2. In de derde minuut van de extra tijd mocht Joerie van Rijswijk vanaf eigen helft oprukken naar het Beerse doel, zonder dat hem al te veel in de weg werd gelegd; hij scoorde met een fraaie lob over de uitkomende doelman Rob Wilborts: 0-2.

De thuisploeg verloor al snel in de tweede helft de al niet 100% fitte laatste man Ruud Willems, maar ging met veel strijdlust op zoek naar de aansluitingstreffer. Een foutieve, verre terugspeelbal van Pepijn van Spreuwel in de 61e minuut had de beslissing al kunnen inleiden, maar doelman Wilborts redde met gevaar voor eigen leven ten koste van een hoekschop. In plaats van de 0-3 viel de 1-2 dan toch in de 76e minuut toen Jannes Mulders een voorzet met het hoofd naar de verre hoek verlengde. Er gloorde wat hoop bij het thuispubliek, maar die werd al weer snel de grond in geboord. Bij een Beekse aanval in de 79e minuut kon de Beerse verdediging eerst nog een doelpunt voorkomen, maar de bal kwam voor de voeten van Joerie van Rijswijk en die haalde doeltreffende uit in de korte hoek: 1-3. Hoewel Beerse Boys bleef strijden voor een betere score kon het geen potten breken.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Lars van de Sande, Ruud Willems (47. Thijs van Oirschot), Nick van Rooy, Robin van Rooy; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.

Valkenswaard-RKVVO (0-2)  1-3
4 min. 0-1 Bart Sanders, 33 min. 0-2 Bart Sanders, 70 min. 1-2 Erwin Isbouts, .. min. 1-3 Thijs Offermeijer

Na de kansloze 0-3 nederlaag vorig weekend tegen EFC, was het de vraag of en hoe RKVVO zich hiervan zou herstellen. In Valkenswaard werd al snel duidelijk dat de Oerse ploeg weinig averij had opgelopen. De 3 punten werden zonder al te veel problemen mee terug genomen naar Oerle, waardoor de koppositie behouden blijft.

Op het zonnige sportpark Den Dries kwam RKVVO al snel op een voorsprong tegen de “Bosuilen”. In de 4e minuut mochten de gasten na een overtreding binnen het strafschopgebied al een pingel nemen. Bart Sanders had geen moeite om de 0-1 op het scorebord te zetten. Ruim een half uur later was het opnieuw Bart Sanders die de 0-2 in het net tikte, na een goed lopende aanval over links.

In de tweede helft bleef Valkenswaard goed partij bieden en de thuisploeg kreeg ook diverse fraaie kansen. Zo ging een vrije trap op 17 meter via de muur nog rakelings voor het doel langs. Twintig minuten voor tijd was het echter wèl raak. Erwin Isbouts zorgde voor de aansluitingstreffer met een hard schot van net buiten de 16, waarop de RKVVO-doelman kansloos was.

Valkenswaard ging op jacht naar de gelijkmaker, waardoor meer ruimte ontstond voor de snelle RKVVO-aanvallers. Thijs Offermeijer bepaalde dan ook de eindstand met een mooi schot in de verre hoek op 1-3.

Rood Wit V-Braakhuizen  (1-0)  2-3
42 min. 1-0 Imad El Bali, 57 min. 1-1 Mike de Meij, 62 min. 1-2 Ibrahim Sanatci, 65 min. 2-2 Jordy Maes, 92 min. 2-3 Mike de Meij

Braakhuizen mag opnieuw drie punten bijschrijven dankzij een nipte overwinning op Rood Wit Veldhoven. De overwinning kwam pas in de blessuretijd tot stand, dankzij een doelpunt van Mike de Meij gingen de roodzwarten met een 2-3 overwinning aan de haal.

Beiden ploegen tonen in de eerste helft hun goede wil maar haalden maar zelden het gewenste niveau. De beginfase was voor Braakhuizen waarbij de roodzwarten wat beter voor de dag kwamen dan Rood Wit Veldhoven. In de 10e minuut kwam Roy Olislagers namens Braakhuizen een teenlengte tekort na een goede voorzet van ploeggenoot Ibrahim Sanatci, kort hierna kon Anthony de Haan niet afronden na een goede pass van Rick Frederiks en leek Braakhuizen op de goede weg. Toen Mike de Meij in de 16e minuut, na een prima steekpass van Anthony de Haan alleen voor doelman Mark Smulders van Rood Wit verscheen leken de roodzwarten op  voorsprong  te komen, echter kwam de doelman van de Veldhovenaren als overwinnaar uit de strijd en hield zijn ploeg op 0-0. Hierna nam Braakhuizen, zo leek het wat gas terug en ging het tempo omlaag wat de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede kwam. Beide ploegen kwamen nog tot twee kansen, namens Braakhuizen produceerde Mike de Meij een goed schot wat voorlangs ging en wachtte Roy Olislagers te lang met zijn doelpoging om succesvol te kunnen zijn, daarentegen knalde Jordy Maes namens Rood Wit snoeihard op de lat. Bij de tweede kans voor Rood Wit was wel raak toen Imad El Bali kort voor rust het meest attent bij een lage voorzet, hij zorgde voor de 1-0 ruststand.

Beide ploegen wilden wel konden echter de toeschouwers maar zelden boeien totdat Mike de Meij in de 57e minuut zijn ploeg op gelijke hoogte bracht na slecht uitverdedigen van Rood Wit. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Ibrahim Sanatci die met een fabelachtige voetbeweging via zijn hak een goede pass van Myron Jourdain  over de doelman lobte en Braakhuizen op 1-2 zette. Kort hierna kwam Rood Wit op 2-2 door Jordy Maes en leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, wat gezien het spelbeeld een logische eindstand zou zijn, totdat Mike de Meij in blessuretijd de winnende binnenschoot en Braakhuizen zodoende haar tweede overwinning op rij bracht.

Marvilde-Oirschot Vooruit  (1-1)  1-5
7 min. 1-0 Ties Bazelmans, 26 min. 1-1 Fons Meeuwis, 48 min. 1-2 Joris Swaanen, 50 min. 1-3 Fons Meeuwis, 73 min. 1-4 Fons Meeuwis, 80 min. 1-5 Sjoerd van Straten

Vorige week speelde Marvilde een prima wedstrijd bij Mierlo Hout, maar werd onnodig verloren. Vandaag speelde Marvilde thuis tegen Oirschot Vooruit en was van het goede gevoel van vorige week weinig over. Na meerdere blunders in de verdediging werd met 1-5 verloren.

De eerste helft begon Marvilde sterk. In de 7e minuut gaf Max van den Akker de bal vanaf de linker kant voor en Ties Bazelmans kopt van dichtbij de 1-0 in het doel. Hierna waren er schietkansen voor beide teams. In de 15e minuut schoot Robbert Born vanaf 20 meter voorlangs en aan de andere kant schoot Fons Meeuwis vanaf 20 meter net naast de paal. In de 26e minuut viel de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd voorbij de tweede paal terug gekopt door Joris Swaanen en op 11 meter heeft Fons Meeuwis een prima omhaal in huis. De bal lijkt houdbaar voor de doelman van Marvilde, maar via de handen van Sam van Rooij gaat de bal toch in het doel, 1-1.

In de tweede helft geeft Marvilde de wedstrijd binnen een paar minuten uit handen. In de 48e minuut speelt Sam van Rooij de bal op Jelle Born, maar Jelle staat tussen enkele tegenstanders en raakt de bal dus kwijt. Hij maakt hierbij een overtreding en de toegekende strafschop wordt ingeschoten door Joris Swaanen, 1-2. Twee minuten later gaat Fons Meeuwis diep en hij heeft geen moeite om de bal langs Sam van Rooij in het lege doel te tikken, 1-3. Marvilde gaat snel op zoek naar de aansluiting en krijgt kansen via Ties Bazelmans (schot gestopt door doelman Niels Stockman), Max van den Akker (zijnet) en Twan Demin (op 13 meter voor leeg doel langs de bal getrapt). Uiteindelijk zakt het geloof in een goed resultaat ver weg bij Marvilde en kan Oirschot lekker wachten op meer doelpunten. In de 73e minuut speelt Sam van Rooij de bal niet goed in en kan Max van Kollenburg de bal onderscheppen. Max geeft de bal breed op Fons Meeuwis die deze in een leeg doel kan schieten, 1-4. Tien minuten voor het einde kopt Sjoerd van Straten dan nog een corner vanaf links bij de 1e paal in het doel voor de 1-5 en hiermee is de lijdensweg voor Marvilde ten einde.

Marvilde kan goed voetballen, maar vandaag waren meerdere persoonlijke fouten teveel van het goede en werd dus een dikke nederlaag geleden. Ervan uitgaande dat het niet slechter kan moet de volgende wedstrijd, uit bij Braakhuizen, een beter resultaat opleveren.

Sparta’25-EFC  (0-0)  0-1
54 min. 0-1 Gijs Wuijts

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen het sterke Sparta ’25 met 0-1 gewonnen. Twee basisspelers (Samim Yusofi en Dennis van Sambeeck) konden vanwege blessures niet spelen en na 20 minuten moest ook Tim de Bie met een zware (kaak) blessure uitvallen.

In de 1e helft ging het spel snel op en neer maar had Sparta ’25, via de snelle jeugdige aanvallers, de beste kansen. Na ruim 10 minuten werd een inzet van Jeremy Raaijmakers goed gered door keeper Jesse Theuws van EFC en een lage volley van Rick van Heijnsbergen ging via de binnenkant van de paal net niet in het doel. EFC had met een kopbal van Gijs Wuijts bijna succes en kort voor rust werd een schot van Joni Hooyen over de lat getikt door keeper Pennings van de thuisclub.

EFC kwam goed uit de rust en was in de eerste 10 minuten de betere ploeg. Een lage voorzet van Rik Strijbosch werd in deze fase door Anwar Janssen goed teruggelegd op spits Gijs Wuijts die een verdediger uitkapte en vervolgens beheerst binnenschoot: 0-1. Kort hierna werd een vrije trap door Luc Steevens via de lat over geschoten. Sparta ’25 drong meer aan en was op zoek naar de gelijkmaker. De nodige hoekschoppen en vrije trappen gaven echter geen resultaat en de verdediging van EFC bleef, met een sterk spelende Jesse van Gerwen, goed overeind. EFC had bij de diverse uitvallen eigenlijk nog moeten scoren doch uiteindelijk bleef de stand onveranderd.

Door de overwinning is EFC geklommen naar de 2e plaats.

De Valk-NWC  (0-1)  0-3
10 min. 0-1 Jeroen van Deursen, 61 min. 0-2 Chesron Geuns, .. min. 0-3 Chesron Geuns

De vrije val die De Valk maakt is nog altijd niet gestopt. In de thuiswedstrijd tegen NWC leed De Valk alweer haar vierde nederlaag en met de wedstrijden tegen EFC en Mierlo-Hout in het verschiet zal het niet meevallen om uit de onderste regionen weg te komen in de Tweede Klasse F. Positief was wel het debuut van aanvaller Joost Thomassen uit de JO19-1 die startte in de basisopstelling bij De Valk.

Het was op ’t Valkennest niet lang wachten op het eerste doelpunt, al in de tiende minuut was het NWC aanvaller Jeroen van Deursen die op aangeven van Chesron Geuns aan de linkerkant doorkwam en met een bekeken punter de bal in de verre hoek binnen zag vallen 0-1. Na een kwartier was het goed doorzetten van De Valk spits Luc Nouwen die in het strafschopgebied uit evenwicht gebracht leek te worden, maar scheidsrechter Patrick Hoeks uit Bladel vond het niet voldoende voor een strafschop. Na een half uur was het wederom Luc Nouwen die namens De Valk voor dreiging zorgde door bij zijn directe tegenstander Leon van den Bosch weg te draaien, maar zijn schot kon uit de hoek worden geplukt door doelman Gijs Brusewitz van NWC. Een minuut later was het aan de andere kant Timo Janssen die knap de achterlijn haalde en de bal teruglegde op de geheel vrijstaande Chesron Geuns, maar de spits zag zijn schot ruimschoots over het doel van Dennis Verhoeven gaan. Een paar minuten later was het weer de fysiek sterke spits Chesron Geuns die niet van de bal te krijgen was en met een verdekt schot doelman Dennis Verhoeven dwong tot een uiterste krachtsinspanning. Vlak voor het rustsignaal was het nog eenmaal De Valk dat voor gevaar zorgde, Luuk Broers wist met een voorzet het hoofd van de mee opgekomen Aart Verberne te vinden. De inzet kon eenvoudig gepareerd worden door doelman Gijs Brusewitz.

In de tweede helft begon NWC sterk en was het Jeroen van Deursen die De Valk verdediger Denzel Pinas te snel af was, maar zijn schot stuitte op de voeten van Dennis Verhoeven. Een voorzet van Luuk Broers kon debutant Joost Thomassen niet genoeg snelheid meegeven om doelman Gijs Brusewitz aan het wankelen te brengen. Niet veel later was een mooie pass van Luuk Broers op Aart Verberne de inleiding op een goede mogelijkheid voor De Valk. Nadat Aart Verberne eerst Nory Saanen een goede schietkans bood, zijn inzet smoorde en daarna was er een chaotische in het strafschopgebied en kwam NWC goed weg dat een handsbal van NWC verdediger Martijn Henst niet werd geconstateerd. Na een uur spelen namen de bezoekers uit Asten weer het initiatief en nadat eerst uit een snelle uitval Tijs van Tilburg bijna trefzeker was, maar twee minuten later was het alsnog raak voor NWC. De inleiding was dom balverlies van Koen van Steensel waar spits Chesron Geuns optimaal van profiteerde en de bal hard en droog in het dak van het doel jaagde en NWC op een comfortabele 0-2 schoot. Binnen twee minuten wist NWC de wedstrijd definitief in het slot te gooien toen Jeroen van Deursen andermaal Denzel Pinas op snelheid te snel af was en alleen gestuit kon worden door een overtreding in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd eenvoudig verzilverd door Chesron Geuns 0-3. In het vervolg van de wedstrijd wist De Valk geen vuist meer te maken en kon NWC eenvoudig de voorsprong over de streep trekken en de drie punten mee naar Asten nemen.

Zo leed het zo geplaagde De Valk haar vierde nederlaag op een rij en hoopt de ploeg van Harjan de Wit snel dat de ziekenboeg wat minder gaat worden gezien de smalle selectie die De Valk heeft. Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd in Eersel tegen EFC dat na de overwinning vandaag op Sparta ’25 op de tweede plaats.