• 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 loopt tegen flinke oefennederlaag aan

Sparta’25 heeft haar oefencampagne afgesloten met een flinke nederlaag. Nadat het eerder met 0-5 had gewonnen bij eersteklasser SSS’18 en 3-1 van derdeklasser ODC ging Sparta’25 gisteren met 4-1 onderuit bij derdeklasser Schijndel.

Sparta’25 begon prima aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Het team van Patrick Methorst speelde geduldig en kwam in de eerste helft op een verdiende 0-1 voorsprong. Het was Roel van Linschoten die op het juiste moment inschoof en de bal meekreeg van aanvoerder Robbert van Lankveld. Roel haalde van zijn vijfentwintig meter uit en zag de bal onder de keeper door glippen; 0-1.

Sparta’25 kon jammer genoeg niet lang genieten van de voorsprong want korte tijd daarna stonden de ploegen alweer op gelijke hoogte. Sparta’25 voerde onder druk de opbouw te lang door waarna het de bal inleverde. Een speler wist daarop de bal prima binnen te schieten. Rust: 1-1

Daar het de laatste oefenwedstrijd bracht Coach Patrick Methorst vooral voorin enkele wijzigingen toe. Dit pakte niet goed uit. Via een klutsbal kwam Sparta’25 ongelukkig op een 2-1 achterstand. Het spel aan Sparta-zijde werd er vervolgens niet beter op alhoewel het nog wel een goede kans kreeg op de 2-2. Maar daarna kon het team geen echte vuist meer maken en zag het Schijndel, dat eerder deze voorbereiding 1-0 verloor van RKVVO en 2-2 gelijkspeelde bij SBC, nog tweemaal meer scoren waardoor er dus na negentig minuten een 4-1 op het scorebord te zien was. Voor Sparta’25 betekende het de grootste nederlaag sinds 5 april 2018 toen het in competitieverband eveneens met 4-1 verloor van Vitesse’08.

Ondanks de 4-1 nederlaag keek coach Patrick Methorst terug op een goede voorbereiding en een redelijk laatste wedstrijd. Patrick:”Al met al eerste helft tevreden en 2weede helft wij twintig procent te weinig hebben gebracht en de tegenstander 20 procent meer. Wel meeste balbezit voor ons maar waarbij wij voorin een beetje te besluiteloos waren. De goals: 1 rollertje van richting veranderd, 1 opbouwfout en 1 keepersfout. Wel tevreden over de voorbereiding waarna we ons nu kunnen opmaken voor de bekercampagne beginnende komende zaterdag met een wedstrijd tegen SSS’18”

Selectie: Kamiel Pennings, Bram Werdens, Dirk Biemans, Philippe Cleutjens, Roel van Linschoten, Ron Brouwers, Robbert van Lankveld, Michiel Koot, Bob Klaassen, Daan van Heijnsbergen, Rene Brouwers, Jeremy Raaijmakers, Joost Ankersmit, Stan van de Ven, Ties van de Wijdeven

2F; Een rondje langs de velden

Naast Sparta’25 kwamen nog vijf ploegen uit de 2e Klasse F in actie. Zo maakte EFC, dat eerder met 0-1 wist te winnen van Gilze en met kleine cijfers verloor van hoofdklasser Nuenen, indruk. EFC won namelijk met maar liefst 8-1 van derdeklasser DBS. Braakhuizen daarentegen moest een grote nederlaag slikken. Derdeklasser Unitas’59, vorig seizoen nog tegenstander van Sparta’25, was met maar liefst 2-6 te sterk voor de Geldropenaren.

Ook De Valk, Oirschot Vooruit en Valkenswaard kwamen gisteravond nog in actie. De Valk versloeg derdeklasser RPC met 2-0, Oirschot vooruit verloor met 2-1 bij eersteklasser Deurne en Valkenswaard kwam wederom niet tot een overwinning. Na een 1-2 nederlaag tegen Oirschot Vooruit, een 0-0 gelijkspel tegen derdeklasser Bladella en een laatste plaats in het Groot Valkenswaard toernooi werd er deze keer 0-0 gelijk gespeeld tegen derdeklasser Gestel.