• 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 laat eersteklasser SSS’18 opnieuw kansloos

Twee weken terug oefende Sparta’25 in Overloon tegen eersteklasser SSS’18. Het team van Patrick Methorst verraste de Overloners en won met maar liefst 0-5. Een incident zullen ze hebben gedacht bij de eersteklasser maar niets was minder waar. Sparta’25 deed het vandaag in haar eerste bekerduel nog eens dunnetjes over en won deze keer met 4-1. En hier mocht de eersteklasser nog heel blij mee zijn want met een beetje geluk had de score veel hoger kunnen uitvallen voor Sparta’25.

In de eerste paar minuten was er veel balbezit voor de eersteklasser zonder overigens gevaarlijk te worden. En dat was het dan ook wel voor de Overloners want Sparta’25 nam het heft al snel in handen tegen een zwaar tegenvallend SSS’18. Sparta’25 speelde gretig, won eigenlijk alle duels en creëerde kansen, heel veel kansen.

Allereerst trof een voorzet van Ron Brouwers bijna doel. Een minuut later kreeg Sparta’25 heel goede kansen om de score te doen openen. Zo was Jeremy Raaijmakers gevaarlijk met een schot en had Daan van Heijnsbergen tot twee keer toe de kans om Sparta’25 op 1-0 te zetten. Vooral de kopbal van dichtbij, na een voorzet van verdediger Philippe Cleutjens, had erin gemoeten. Sparta’25 bleef fel spelen en kreeg een vijftal minuten later wederom een goede kopkans.

Het bleef eenrichtingsverkeer en na een mooie pass van Rene Brouwers kreeg de jonge Daan van Heijnsbergen, die tot nu toe vier keer scoorde, wederom een prachtige kans. Zijn schot verdween echter over het doel. De 1-0 kon niet uitblijven en die kwam er dan ook in de 19e minuut. Het was Michiel Koot die een mooie aanval doeltreffend wist af te ronden; 1-0.

Lieten de bezoekers dan niets van zich zien? Toch wel maar heel sporadisch. Zo was er een minuut na de openingstreffer een schietkansje voor SSS’18 en was keeper Kamiel Pennings vijf minuten later heel alert bij een lange bal. En dat was het dan voor SSS’18 in die eerste helft. Sparta’25, dat een prima eerste helft speelde, kreeg daarentegen nog genoeg kansen. Zo was er een schietkans voor Bob Klaassen en kreeg Michiel Koot ook nog een hele mooie kans. Gescoord werd er vooralsnog niet maar dat duurde niet lang meer. In de 31 minuut was het namelijk Daan van Heijnsbergen die na een voorzet van Roel van Linschoten van dichtbij wist binnen te schieten. Een minuut later stond er ook al de 3-0 op het scorebord. Deze keer kreeg Sparta’25, net als twee weken terug de hulp van SSS’18; 3-0.

Maar ook na de 3-0 bleef Sparta’25 kansen creëeren. Zo kreeg het nog een goede kans in de 34e minuut en kreeg het twee kansen binnen één minuut op slag van rust. Daan van Heijnsbergen en Rene Brouwers konden echter niet tot score komen. Zo gingen de ploegen met een 3-0 stand de rust in en daar mochten de bezoekers heel blij mee zijn. Sparta’25 speelde gewoon een hele goede eerst helft tegen nogmaals een tegenvallende tegenstander.

De tweede helft was er logischerwijs één met minder amusementwaarde. Sparta’25 bleef de betere ploeg en bleef ook in die tweede helft kansen creëeren. Zo mocht Jeremy Raaijmakers direct na rust aanleggen voor een vrije trap maar deze verdween over het doel. In de 50e minuut had Sparta’25 op 4-0 moeten komen. De bal kwam na een voorzet terecht bij Jeremy Raaijmakers die op zijn beurt goed aflegde op de inlopende Michiel Koot die over de bal heen maaide maar waar de bal nog terecht kwam bij Bob Klaassen die tegen een speler opschoot. Weer drie minuten later kreeg Rene Brouwers een schietkans

Het duurde een uur alvorens SSS’18 iets in aanvallend opzicht kon laten zien. Eerst was daar een schietkans en niet veel later kwam SSS’18 misschien wel tot haar beste kans van de wedstrijd. Kamiel Pennings wist echter redding te brengen. Direct in de tegenaanval kreeg Michiel Koot een kans maar ook deze bal ging er niet in.

De allergrootste kans van de wedstrijd was er één voor Daan van Heijnsbergen in de 61e minuut. Daan kreeg de bal mee, drong de zestien binnen en kon alleen op de keeper af. Op zo’n vijf meter afstand schoot hij alsnog tegen de keeper op. In de 75e minuut gebeurde er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Een machteloos SSS’18 kwam op 3-1. Aanvaller Botden reageerde goed op een steekpass en wist doeltreffend af te ronden. Het slotakkoord was een vijf minuten voor tijd voor Jeremy Raaijmakers die de bal binnen de zestien in de verre hoek wist te schieten. Eindstand: 4-1

Sparta’25: Pennings; Ankersmit (Verbruggen), Van Linschoten (Biemans), Cleutjens, Brouwers, Klaassen, Van Lankveld (c) (Hajema), Koot, Rene Brouwers, Daan van Heijnsbergen, Raaijmakers

SSS’18: Massop; Wijenberg, Van Bree, Rutten, Alders, Janssen (c), Verstraaten (Hendriks), Lucassen, Joosten (Hebben), Tastan (Botden), Van Es,

Scoreverloop: 19 min. 1-0 Michiel Koot, 31 min. 2-0 Daan van Heijnsbergen, 32 min. 3-0 Eigen doelpunt Ken Wijenberg, 75 min. 3-1 Thomas Botden, 85 min. 4-1 Jeremy Raaijmakers