• 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Een slecht Sparta’25 1 verliest teleurstellend bij Venhorst

Het was het gisteren niet. Sparta’25 moest zonder de geblesseerde Robbert van Lankveld, Bryan Bussers en Roel van Linschoten op bezoek bij eveneens tweedeklasser Venhorst dat haar eerste poulewedstrijd met 3-1 had verloren van Sporting Heerlen. In een voor toeschouwers vervelende wedstrijd met een slecht veld, veel overtredingen, veel gepraat en een geen beste scheidsrechter ging Sparta’25 met 2-1 onderuit.

De wedstrijd, welke werd gespeeld op een bijveldje met dranghekken langs het veld, begon nog aardig. In de eerste tien/vijftien minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar vielen er geen kansen te noteren. Na die vijftien minuten werd het allemaal slordiger en dan vooral aan Sparta-zijde dat veel te veel de lange bal hanteerde. Venhorst kreeg de overhand en was dreigender zonder echt tot grote kansen te komen. Na een klein half uur spelen leek Venhorst op een 1-0 voorsprong te komen maar het doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel. Het bleek uitstel van executie want niet heel veel later werd het toch 1-0 toen aanvaller Thijs van Sleeuwen keeper Kamiel Pennings wist te passeren. Ook na de 1-0 bleef Venhorst de betere ploeg tegen een slecht Sparta’25. Sparta’25 kwam in die eerste helft tot één goede mogelijkheid maar Rene Brouwers volleerde de bal naast het doel. Gescoord werd er niet meer.

De tweede helft moest anders en werd aanvankelijk ook anders. Het spel was nog niet groots maar Sparta’25 nam nu wel het heft in handen en drong Venhorst terug dat grossierde in overtredingen. Sparta’25 verscheen nu ook vaker voor het doel en na een tien minuten spelen was het dan ook raak. Middenvelder Bob Klaassen bracht de bal voor het doel welke in eigen goal werd gekopt door een Venhorst-verdediger; 1-1.

Sparta’25 bleef na het doelpunt een licht veldoverwicht houden maar moest waken voor de snelle tegenstoten van Venhorst met de gevaarlijke Thijs van Sleeuwen. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kwam Venhorst opnieuw op voorsprong en wederom was het Thijs van Sleeuwen die vrij kon binnenkoppen. Vanaf dat moment verdween het overwicht van Sparta’25, werd het spel weer slechter en werd er opnieuw te veel de lange bal gehanteerd. Venhorst bleef eenvoudig overeind en bleef dreigend. Een minuut voor tijd leek Van Sleeuwen na een lange bal van achteruit op doel af te gaan maar werd hij volgens de dienstdoende scheidsrechter onregelmentair gestopt door Dirk Biemans die met rood kon vertrekken. De vrije trap leverde niets op waardoor de partijen na negentig minuten het veld afstapten met een 2-1 stand.

In het andere duel in de groep wist Sporting Heerlen in Overloon met 1-2 te winnen. Door die overwinning is Sporting Heerlen, de laatste tegenstander van Sparta’25, de koploper met zes punten uit twee wedstrijden. Sparta’25 en Venhorst volgen op drie punten en SSS’18 heeft nog nul punten. Mocht Sparta’25 volgende week het duel winnen bij Sporting Heerlen dan is het zeker van plaatsing voor de volgende ronde maar ook bij verlies zou Sparta’25 zich nog kunnen plaatsen. SSS’18 zou dan moeten winnen van Venhorst waardoor Sparta’25, Venhorst en SSS’18 op drie punten eindigen. Het doelsaldo is dan bepalend.

Venhorst: Fonken; M. van Sleeuwen (Van de Heuvel), Van de Boogaard (c), J. van de Bosch, Van de Hoven, Van de Putten (Kanters), M. van de Bosch, R. van Sleeuwen, T. van Sleeuwen, Van Dooren, Ten Haaf (Van Grinsven)

Sparta’25: Pennings; Ankersmit, Biemans, Cleutjens (c), Ron Brouwers, Klaassen, Koot, Rene Brouwers, D. van Heijnsbergen, Raaijmakers, R. van Heijnsbergen

Scoreverloop: 28 min. 1-0 Thijs van Sleeuwen, 55 min. 1-1 eigen doelpunt Teun van de Putten, 69 min. 2-1 Thijs van Sleeuwen

Kaarten: Van de Putten, Van Dooren, M. van de Bosch (alleen Venhorst), Ron Brouwers, Rene Brouwers (beide Sparta’25), Dirk Biemans (rood, Sparta’25)