Bezoekersaantallen:
  • 119360Totaal aantal bezoekers:
  • 3Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Zeer jeugdig Sparta’25 gaat voor overwinning bij Sporting Heerlen

Sparta’25 gaat in haar laatste poulewedstrijd op bezoek bij koploper en eveneens tweedeklasser Sporting Heerlen. Sparta’25 weet wat het te doen staat; winst is plaatsing voor de volgende ronde. Maar ook een gelijkspel of zelfs een nederlaag zou er nog voor kunnen zorgen dat Sparta’25 zich plaatst voor de eerste knock-out ronde. Sparta’25 is dan wel afhankelijk van het resultaat bij SSS’18-Venhorst.

Speelt Sparta’25 morgen gelijk dan moet ook het duel SSS’18-Venhorst in een gelijkspel eindigen of moet er winst komen voor SSS’18. Verliest Sparta’25 morgen dan zal dat met kleine cijfers moeten zijn en dan zal SSS’18 met kleine cijfers van Sporting Heerlen moeten winnen. Er is dus nog van alles mogelijk. Maar één ding is zeker; Sparta’25 heeft wat goed te maken na de nederlaag vorige week bij Venhorst, maar dat niet alleen. Sparta’25 zal ook vertrouwen willen opbouwen richting het eerste competitieduel volgende week uit tegen Rood Wit Veldhoven.

Gif en concentratie zo spreekt coach Patrick Methorst uit. Dat is wat de coach wil zien van een overigens zeer gehavend Sparta’25. De geblesseerde Bryan Bussers, Robbert van Lankveld en Roel van Linschoten zijn nog steeds niet van de partij en verder zijn ook Rene Brouwers, Ron Brouwers, Joost Ankersmit en de geschorste Dirk Biemans niet inzetbaar.

Selectie: Kamiel Pennings, Ruud van de Ven, Philippe Cleutjens, Stan Gilsing, Tijn van den Berg, Daan Verbruggen, Bob Klaassen, Michiel Koot, Stan van de Ven, Rick van Heijnsbergen, Daan van Heijnsbergen, Jeremy Raaijmakers, Denzel Hajema, Thomas Megens, Brent Lok

Sporting Heerlen

Kersverse tweedeklasser Sporting Heerlen is gelet op de ranglijst de favoriet. Sporting Heerlen versloeg allereerst Venhorst met 3-1 en wist vorige week ook in Overloon bij eersteklasser SSS’18 te winnen (1-2). Zes punten uit twee wedstrijden dat zou al genoeg moeten zijn voor plaatsing. Maar niets is minder waar. Weet Sparta’25 te winnen bij Sporting Heerlen en Venhorst neemt drie punten mee uit Overloon dan kan de huidige koploper Sporting Heerlen het kind van de rekening zijn. Sporting Heerlen zal dus ook nog aan de bak moeten en minimaal een puntje moeten halen.

Sporting Heerlen is overigens net als Sparta’25 een tweedeklasser en is net als Sparta’25 vorig jaar kampioen geworden in de 3e Klasse. De Heerlenaren zijn zodoende weer terug op het niveau waar het thuis hoort. Sporting Heerlen, voorheen Heerlen/IDB speelde sinds de midden negentiger jaren constant op 1e of 2e Klasse niveau. In de 1e Klasse had de ploeg het echter doorgaans heel zwaar. Alleen in de seizoenen 1997-1998 en 1998-1999 eindigde de ploeg in het linkerrijtje (resp. 4e en 6e). In de overige jaren eindigde het tweemaal negende en belandde het in de andere jaren op een degradatieplek. Zo ook in het seizoen 2010-2011 toen het Sparta’25 voor het eerst trof. Sparta’25 won destijds het thuisduel met 4-2 van de latere degradant maar ging in Heerlen met 2-1 onderuit na 0-1 te hebben voorgestaan. Zoals gezegd degradeerde Heerlen destijds (13e) en werd Sparta’25 zesde.

Na dat seizoen verbleef de ploeg vier jaar in de 2e Klasse en pakte het team onder leiding van Pedro Ricksen (broer van Fernando Ricksen) in het seizoen 2014-2015 het kampioenschap. Daar waar men de hoop wellicht had langere tijd in de 1e Klasse te verblijven ging het faliekant mis. Sporting Heerlen degradeerde niet alleen uit de 1e Klasse, maar ook uit de 2e Klasse. Voor het eerst sinds vierentwintig jaar kwam Heerlen in de 3e Klasse te spelen. Het eerste jaar leverde een vijfde plaats op en vorig seizoen werd er op een indrukwekkende manier de eerste plaats behaald. Sporting Heerlen eindigde maar liefst tien punten voor op de nummer twee SVN Landgraaf en drieëntwintig punten!! voor op de nummer drie RVU.

Historie – de eerdere ontmoetingen

Sparta’25-Heerlen/IDB  (2-0)  4-2
3 min. 1-0 Andy van der Vegt, 44 min. 2-0 Elco van Schijndel, 68 min. 3-0 Rens Klomp Bueters, 88 Maarten Spanjer, 89 min. 3-2 Maulidi Jumapili, 90 min. 4-2 Andy van der Vegt

Sparta’25 begon fel en nam meteen het doel van SV Heerlen/IDB onder vuur, wat in de eerste minuten tot grote kansen leidden. Uit een van de geforceerde corners maakt Andy van der Vegt de 1-0. Vervolgens liet Sparta’25 zich terugzakken en mocht SV Heerlen/IDB het spel maken. Dit leidde tot dreiging, maar niet tot echte kansen, want Hans van Dijk hoefde weinig werk te verrichten. Alle doelpogingen van SV Heerlen/IDB gingen over, naast of werden al geblokt door een van de Beek en Donkse verdedigers. Sparta’25 was gevaarlijk in haar counters. Ruud-Jan Happe, later itgeroepen tot Man of the Match werd met alle mogelijke middelen afgestopt, maar werd door de verder prima leidende scheidsrechter Schuijling onvoldoende in bescherming genomen. De verdediging van SV Heerlen/IDB kon echter niet voorkomen dat Ruud-Jan Happe een voorzet panklaar legde voor Elco van Schijndel die prachtig binnenschoot: 2-0.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Sparta’25 liet het initiatief aan SV Heerlen/IDB, maar kwam er zelf enkele keren gevaarlijk uit. De 3-0 werd uiteindelijk door een verdediger van SV Heerlen/IDB zelf gemaakt uit een corner van Sparta’25. Door een onoplettendheid werd het net voor tijd 3-1 door Yvar Spanjer. Omdat de scheidsrechter tien en een halve minuut liet doorspelen en om onduidelijke redenen een penalty gaf aan SV Heerlen/IDB leek de spanning terug te komen. Maulidi Jumapili benutte de strafschop feilloos: 3-2. Enkele seconden later was de wedstrijd definitief beslist. Andy van de Vegt maakte de 4-2 en scheidsrechter Schuijling floot vervolgens meteen af.

Heerlen/IDB-Sparta’25  (1-1)  2-1
23 min. 0-1 Harm Snijders, 32 min. 1-1 Didier Bizimana, 68 min. 2-1 Didier Bizimana

Sparta’25 kende tegen SV Heerlen/IDB vele personele problemen. Drie spelers waren geschorst, twee waren er geblesseerd en tot overmaat van ramp meldde Nico Jansen zich ’s morgens ook nog ziek bij trainer Harry Blokhuis. Uiteindelijk werd met 2-1 verloren, maar de pluspunten waren dat de jeugdige invallers zich prima staande hielden. Sparta’25 zal meteen goed in de wedstrijd. Philippe Cleutjens startte voor het eerst in de basis en speelde vrijwel foutloos. Bij uitvallen van SV Heerlen/IDB claimde het thuisfront maar liefst drie maal een penalty. Dit zonder resultaat bij de goed leidende scheidsrechter Tunnissen. Bij een voorzet werd de bal door Mischa Werdens tegen een hand van een SV Heerlen/IDB verdediger gespeeld en kreeg juist Sparta’25 een strafschop. Harm Snijders schoot onberispelijk binnen: 0-1. Ook daarna was het Sparta’25 dat de kansen kreeg. Na een verkeerde terugspeelbal van SV Heerlen/IDB mocht Mischa Werdens alleen op het vijandelijke doel af, maar zijn schot miste de goal. In plaats van 0-2 werd het op slag van rust 1-1 door SV Heerlen/IDB spits Didier Bizimana.

Na de thee hanteerde de gasten alleen nog maar de lange bal, waardoor de defensie van de thuisploeg niet meer in problemen kwam. SV Heerlen/IDB werd steeds sterker en na een fraaie individuele actie scoorde Didier Bizimana zijn tweede van de middag.

 

0Shares