• 3Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 verliest in Limburg maar plaatst zich wel voor de volgende ronde van de beker

Sparta’25 beleefde een slechte generale voor de competitie volgende week uit tegen Rood Wit Veldhoven. De manschappen van trainer Patrick Methorst gingen met 3-0 onderuit tegen Sporting Heerlen. Ondanks de nederlaag plaatste Sparta’25 zich overigens wel voor de volgende ronde van de beker.

Sparta’25 begon zwaar gehavend aan het derde groepsduel op het kunstgras van de eveneens tweedeklasser Sporting Heerlen. Door het ontbreken van Bryan Bussers, Robbert van Lankveld, Roel van Linschoten, Joost Ankersmit (alleen geblesseerd), Dirk Biemans (geschorst), Rene Brouwers en Ron Brouwers stuurde Patrick Methorst waarschijnlijk het jongste elftal ooit het veld in (gemiddelde leeftijd 21 om 24,3 van Sporting Heerlen).

Het werd alweer snel in de wedstrijd duidelijk dat vele spelers moeite hadden met het kunstgras in Heerlen. Desondanks deed het team het in die eerste helft niet onaardig tegen Sporting Heerlen dat haar eerste twee wedstrijden had gewonnen (3-1 Venhorst, 1-2 SSS’18). De eerste helft ging nog redelijk gelijk op maar wel met de betere kansen voor de thuisploeg. Zo had het bijvoorbeeld al na amper twee minuten spelen op 1-0 kunnen komen maar een kopbal ging over het doel. Sparta’25 daarentegen kon net als vorige week bij het verloren uitduel bij Venhorst aanvallend weinig uitrichten. Sparta’25, dat in de eerste helft aanvoerder Philippe Cleutjens geel zag krijgen, kreeg alleen een kans via diezelfde Philippe Cleutjens die van dichtbij langs kopte. Zo stond het bij de rust 0-0 terwijl Venhorst, dat net als Sparta’25 op drie punten stond,  op hetzelfde moment met 2-0 achter stond bij SSS’18. Een gelijkspel zou dus dan ook genoeg zijn voor Sparta’25 voor plaatsing voor de volgende ronde.

Geen vuiltje aan de lucht zou je haast zeggen maar daar kwam al snel verandering in in de tweede helft. Na drie minuten was daar de wonderschone 1-0 voor de Limburgers en amper vijf minuten later stond het al 2-0 en kwam ineens plaatsing voor de volgende ronde in gevaar. Het werd een kansloze missie zeker nadat aanvoerder Philippe Cleutjens zijn tweede gele kaart ontving en kon vertrekken (tweede rode kaart in twee wedstrijden) en Sporting Heerlen snel genoeg daarna op een 3-0 stand kwam. Ondertussen was Venhorst, dat in Overloon op 2-1 was gekomen, op jacht naar de gelijkmaker. SSS’18 kwam uit een counter echter op 3-1 waardoor het spannend bleef tot aan het einde.

Voor Sparta’25, waar Thomas Megens in het veld kwam voor Denzel Hajema, Daan Verbruggen voor Stan van de Ven en Brent Lok voor Rick van Heijnsbergen (gemiddelde leeftijd op dat moment 20,2) was het nu alleen maar hopen dat de score niet verder zou oplopen. Sporting Heerlen kreeg daar zeker nog haar kansjes voor maar gelukkig werd er mede door keeper Kamiel Pennings niet meer gescoord. Sparta’25 zelf kon niet meer gevaarlijk worden waardoor het nu afwachten was wat er op het andere veld gebeurde bij SSS’18-Venhorst waar de score inmiddels 3-2 was geworden. Nog één doelpunt meer van Venhorst zou uitschakeling betekenen maar zover kwamhet niet. Sparta’25 verloor dus met 3-0 maar plaatste zich wel voor de volgende ronde van de beker.

Sporting Heerlen: Moureau; De Groot (Leenen), Van Wijk, Sporken, Wetzels, Ortmans, W. van Dijk (Kosters), Frank (Jongen), Vente, D. van Dijk, Gommans

Sparta’25: Pennings; Van de Ven (Verbruggen), Gilsing, Cleutjens (c), Van den Berg, Klaassen, Koot, Rick van Heijnsbergen (Lok), Hajema (Megens), Daan van Heijnsbergen, Raaijmakers

Scoreverloop: 48 min. 1-0 …………., 52 min. 2-0 Frank, .. min. 3-0 ……….

Kaarten: De Groot, Van Wijk, Vente, Gommans, D. van Dijk (alleen Sporting Heelen), Philippe Cleutjens (tweemaal geel, Sparta’25)