Bezoekersaantallen:
  • 119360Totaal aantal bezoekers:
  • 3Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Het gaat weer beginnen!

Het gaat dan eindelijk weer beginnen, het echte werk. Wat gaat Sparta’25, na een succesvol seizoen in de 3e Klasse D waarin het kampioen werd, doen in de 2e Klasse F? Kan het weer mee gaan doen om de prijzen, wordt het een goede middenmotor of gaat het een heel zwaar seizoen worden? Het wordt afwachten en het is moeilijk om er een voorspelling op los te laten. Zelf zou ik tevreden zijn met een plaats bij de eerste zeven maar coach Patrick Methorst zet hoger in en wil gaan voor een plaats bij de eerste vijf en wil mee gaan doen om een periode.

Vereniging Rood Wit V.

Sparta’25 zal het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen het Rood Wit Veldhoven van coach Koen van de Heijden die vorig seizoen nog trainer was bij derdeklasser Unitas’59. Rood Wit Veldhoven is een vereniging met acht seniorenteams en ‘slechts’ achttien jeugdteams. Kijkt men naar de historie dan zien we dat de Veldhovenaren hele lange tijd in de 3e/4e Klasse bivakkeerden. Vanaf begin tweeduizend kwam het team in een flow te zitten en schreef het tot tweemaal toe historie door allereerst in het seizoen 2001-2002 te promoveren naar de 1e Klasse en drie jaar later te promoveren naar de 1e Klasse.

Rood Wit V schrijft historie

Rood Wit Veldhoven speelde, op het moment dat Sparta’25 in de 3e Klasse speelde, drie jaar lang in die eerste klasse alvorens het een stap terug moest doen. In de 2e Klasse presteerde Rood Wit Veldhoven vervolgens goed, zo goed zelfs dat het in het seizoen 2011-2012 terugkeerde in die 1e Klasse. Het werd voor de Veldhovenaren jammer genoeg geen succes. Sterker nog Rood Wit stond voor enkele zware jaren waarin tweemaal degradeerde en na twaalf jaar terugkeerde in de 3e Klasse. Het eerste klassenschap was dus van korte duur maar dat was het derde klassenschap ook. Rood Wit Veldhoven eindigde in haar eerste jaar (2013-2014) tweede op twee punten achterstand van kampioen RPC maar mocht wel de nacompetitie in. Daar was het in de eerste ronde te sterk voor RKVVO maar verloor het in de tweede ronde over twee wedstrijden van ODC.

Veel nieuwe namen

In het seizoen 2013-2014 redde het team het dus nog niet maar dat deed het wel in het seizoen 2014-2015 waarin het haar laatste kampioenschap tot nu toe behaalde. Inmiddels speelt het nu reeds voor het vijfde opeenvolgende jaar in de 2e Klasse waarin het tweemaal zesde werd, eenmaal achtste en vorig seizoen net boven de degradatiestreep kon blijven (11e). Coach Robbert Verhoeven vertrok na drie jaar en daarvoor in de plaats kwam dus Koen van der Heijden die maar meteen enkele spelers meenam van Unitas’59 namelijk Rick van der Heijden, Marijn Franse en Sam Franse. Maar daar bleef het niet bij; er kwamen nog meer spelers. Zo kwam Rheda Bekkali (in het seizoen 2016-2017 topscorer bij WODAN) over van Oisterwijk, Imad El Bali van Lutlommel, Shentley Mathilda van Braakhuizen, Achmed Al Jabar van Altweerterheide en Kaan Ünal van FC Anadol. Drie spelers verlieten de vereniging.

De voorbereiding

Rood Wit Veldhoven was in haar oefenwedstrijden niet echt succesvol. Zo verloor het nipt van een combinatieteam van hoofdklasser Nuenen (0-1), ging het hard onderuit bij eersteklasser Geldrop (6-1) en verloor het ook van een oude bekende van Sparta’25 namelijk DBS met 0-1. Alleen tegen eveneens tweedeklasser Heeswijk werd een kleine zege geboekt (1-0).

Rood Wit Veldhoven nam ook weer deel aan de Veldhoven Cup waarin het eveneens niet best presteerde. Rood Wit Veldhoven verloor tweemaal (van RKVVO en UNA) en won alleen van Marvilde dat met een mix van 1e,2e en 3e elftalspelers deelnam.

De prestaties in de oefenwedstrijden waren dus niet je van het maar in het bekertoernooi werd dat beter. Rood Wit Veldhoven plaatste zich net als Sparta’25 voor de volgende ronde en deed dat ook op doelsaldo. Rood Wit Veldhoven legde de basis voor plaatsing net als Sparta’25 in haar eerste wedstrijd. Rood Wit Veldhoven won namelijk met maar liefst met 5-0 van Heeswijk. In het tweede duel speelde Rood Wit Veldhoven gelijk bij de Limburgse tweedeklasser Scharn waarna het in haar laatste duel met 1-4 verloor van Deurne. Alle ploegen eindigden op vier punten en Deurne en Rood Wit Veldhoven hadden het beste doelsaldo en mochten dus door.

Laatste ontmoetingen

De laatste keer dat Sparta’25 en Rood Wit Veldhoven elkaar troffen was in het seizoen 1991-1992. Sparta’25 werd dat jaar kampioen in de 3e Klasse A terwijl Rood Wit Veldhoven zevende werd. Sparta’25 begon destijds de competitie door o.a. twee doelpunten van Marcel Bussers met een 3-2 zege op Rood Wit Veldhoven. Vlak voor de winterstop volgde de return welke met 2-1 werd verloren en waardoor Sparta’25 de koppositie verspeelde. Dat zou niet heel veel later dus weer allemaal goed komen.

Het jaar daarvoor kwamen beide teams elkaar ook al tegen, eveneens in de 3e Klasse A. Sparta’25 werd toen gedeeld eerste met Veloc en Rood Wit Veldhoven werd toen vijfde. Sparta’25 wist dat seizoen beide partijen te winnen tegen de Veldhovenaren. Thuis was Sparta’25 met 2-0 te sterk, uit met 1-3. In het uitduel behoorde huidig assistent-coach Mark Vermeulen tot één van de doelpuntenmakers.

Selectie en voorbereiding

17 augustus Rood Wit V-Nuenen Com. (oefen)  0-1
23 augustus Rood Wit V-Marvilde (Veldhoven Cup) 1-0
23 augustus UNA-Rood Wit V (Veldhoven Cup) 4-0
23 augustus Rood Wit V-RKVVO (Veldhoven Cup) 1-2
25 augustus Rood Wit V-Heeswijk (oefen)  1-0
3 september Geldop-Rood Wit V (oefen)  6-1
10 september Rood Wit V-DBS (oefen)  0-1

1 september Rood Wit V-Heeswijk  5-0
8 september Scharn-Rood Wit V  1-1
15 september Rood Wit V-Deurne  1-4

Trainer: Koen van der Heijden (komt van Unitas’59).
Nieuw: Rheda Bekkali (Oisterwijk), Imad El Bali (Lutlommel), Rick van der Heijden, Marijn Franse en Sam Franse (Unitas’59), Achmed Al Jabar (Altweerterheide), Shentley Mathilda (Braakhuizen), Kaan Ünal (FC Anadol)
Weg: Robert Bettgens (gestopt), Giovanni van Bladel (Woenselse Boys), Mark van Doorn (Marvilde)

Doel: Achmed Al Jabar, Mark Smulders.
Verdediging: Jim van Beek, Michael Damman, Sam Franse, Jordy Maes.
Middenveld: Davy Brugman, Batuhan Günüç, Marijn Franse, Rick van der Heijden, Stef Schellekens, Mitchell Slegers, Kaan Ünal.
Aanval: Imad El Bali, Rheda Bekkali, Stef Fasen, Jan van Hout, Shentley Mathilda, Mike Meulenbroek.

 

0Shares