Beleef het voetbal op een andere manier

Karakteristieken speeldag 1 2e Klasse F

Karakteristieken Speelronde 1  –  22 september 2019

Valkenswaard-De Valk  (0-0)  1-2
74 min. 0-1 Luc Nouwen, 78 min. 1-1 Thom van de Donk, 81 min. 1-2 Marco Ayebi Duah

Echt goed was het niet dat SV Valkenswaard en De Valk lieten zien. Eerder spannend en enerverend. De eerste competitiewedstrijd tussen beide Valkenswaardse rivalen in dertien jaar werd uiteindelijk gewonnen door de bezoekers. Centrale verdediger Marco Ayebi Duah kroonde zich in de 81ste minuut als matchwinner, door een vrije trap van Luuk Broers onhoudbaar in te koppen.

Lees hier verder
Over de hele wedstrijd bezien was het een verdiende zege voor de ploeg van trainer Harjan de Wit. Met Luuk Nouwen en Ferre Devos hebben de geelzwarten twee uitstekende spelers in huis gehaald en met doelman Dennis Verhoeven zijn ook meteen de drie uitblinkers bij De Valk genoemd. Voeg hierbij de vaak ongrijpbare Luuk Broers en de onverzettelijkheid van routinier Antwan Rijkers en hiermee is de 1-2 overwinning mede verklaard. Valkenswaard is duidelijk nog zoekende en kon het de tegenstander onvoldoende moeilijk maken.”

“We hebben een uitstekende teamprestatie geleverd”, oordeelde Rijkers, die verrassend in de basis startte. “Ik was eigenlijk gestopt, maar heb ook meteen aangegeven aan de trainer dat, als hij me nodig heeft, altijd een beroep op me kan doen. Ik heb natuurlijk de nodige ervaring, ook op een hoger niveau, en dan zijn dit duels die ik nog steeds graag speel. Ook al heb ik nog niet heel veel getraind.” Rijkers zag De Valk in de eerste helft enkele goede kansen missen, maar vond ook dat Valkenswaard er af en toe gevaarlijk uitkwam. “Ze hebben enkele heel behendige spelers, maar we stonden goed.”

Een gegeven dat ook Brian Vermeer moest erkennen. De middenvelder, vorig seizoen nog in het shirt van De Valk, had er duidelijk de smoor in. “Het is de eerste competitiewedstrijd en we zijn nog op zoek naar de juiste speelwijze. We hebben hele goede spelers, maar moeten nog een team worden. Het ontbreekt nog aan automatismen. Dan wil je rustig kunnen beginnen aan de competitie en is het verre van ideaal om meteen vol aan de bak te moeten tegen De Valk. We hebben na de 1-2 zeker nog wel kansen gehad om de gelijkmaker te scoren, maar Dennis (Verhoeven, red.) was weer eens ouderwets goed.”

Toch denkt Vermeer wel dat de ommekeer aanstaande is. “We hebben zo ontzettend veel voetballend vermogen, dat moet er een keer uitkomen. Zeker als iedereen fit is.” Wie er in ieder geval zeker niet meer bij zal zijn, is Evert Daams. Bij de doelman is hemofilie geconstateerd, waardoor het beoefenen van een contactsport niet meer mogelijk is. Heel vervelend voor Daams, die dit seizoen de concurrentie moest aangaan met Tommie van de Gevel (overgekomen van Gestel). Ook hij was zondag niet van de partij vanwege vakantie, zodat het doel werd verdedigd door Joris Hermans. Hij deed het uitstekend en hield De Valk lange tijd van scoren af.

Na een sterk begin van De Valk, was het eerste kansje voor Valkenswaard. Jongeling Rick van Dooren schoot de bal echter net naast. De bezoekers werden hierna weer een stuk gevaarlijker en Hermans moest al zijn kunnen tonen op schoten van Ferre Devos en Luc Nouwens. In de 21ste minuut volgde kans 3. Marco Aybi Duah kon in vrije positie inkoppen, maar miste het doel op een haar. Valkenswaard zette hier bijzonder weinig tegenover en had de grootste moeite met de aanvallende speelwijze van De Valk. Luuk Broers: “We verzuimden eigenlijk om onszelf te belonen. Een voorsprong was op dat moment zeker verdiend geweest.”

In de tweede helft bleef De Valk volharden in het onder druk zetten van de verdediging van Valkenswaard. Voorin had het team van trainer Frank Weijers te weinig stootkracht. Erwin Isbouts was onzichtbaar en Thom van de Donk – pas sinds kort terug van een wereldreis – was duidelijk nog niet helemaal ‘wedstrijdfit’. In de 73ste minuut kwam De Valk op 0-1. Via een Valkenswaard-been kwam de bal terecht bij Nouwen die geen moment twijfelde en uit de draai Hermans kansloos liet. Een prima doelpunt van de spits, die overkwam van Budel en duidelijk een meerwaarde is.

Valkenswaard, met inmiddels Pepijn Dings in de ploeg, ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. In de 80ste minuut speelde Sam Weijers zich op links behendig vrij en bediende Van de Donk op maat. De geelblauwen voelden dat er meer in zat, maar kreeg onmiddellijk het deksel op de neus. Broers mocht aanleggen voor een vrije trap en legde de bal panklaar op het hoofd van Ayebi Duah. Van dichtbij kopte hij hard in. Er ontspon zich nu een echte wedstrijd en Valkenswaard kreeg nog twee behoorlijke kansen. Dings kopte net over en Verhoeven redde magnifiek op een kopbal van Weijers. Gescoord werd er echter niet meer…

Opstellingen:

SV Valkenswaard: 1. Joris Hermans, 2, Noël Renders (12. Pepijn Dings), 4. Erik Schaeken, 5. Yurjen de Jong, 6. Rick van Dooren, 7. Miro Ioannidis (15. Rob Simons), 8. Erwin Isbouts, 9. Sam Weijers, 10. Brian Vermeer, 11. Thom van de Donk, 17. Mike van Dijk.

De Valk: 1. Dennis Verhoeven, 3. Antwan Rijkers, 5. Wouter van Son (24. Denzel Pinas), 6. Nory Saanen (19. Bjarne van de Ven), 8. Koen van Steensel, 9. Luc Nouwen (15. Louange Kinsungila), 14. Marco Ayebi Duah, 16. Brian de Ronde, 17. Ferre Devos, 21. Luuk Broers, 25. Robin Smets.

Bron: amateurvoetbaleindhoven.nl

Beerse Boys-NWC  (1-0)  2-1
2 min. 1-0 Jannes Mulders, 53 min. 1-1 Chesron Geuns, 61 min. 2-1 Pepijn van Spreeuwel

Beerse Boys is de competitie gestart met een 2-1 zege op NWC uit Asten, dat gelijkwaardig was aan de thuisploeg. Beerse Boys nam een snelle voorsprong via Jannes Mulders in de tweede minuut en moest zich de rest van de eerste helft voornamelijk beperken tot verdedigen.

Het lukte NWC in de tweede helft wel snel om op gelijke hoogte te komen via Chesron Geuns en werd ook een periode de bovenliggende partij. Uit een vrije trap van Jannes Mulders bracht Pepijn van Spreuwel Beerse Boys echter weer op voorsprong en kreeg de thuisploeg kansen op de 3-1. Die viel echter niet, evenmin als de gelijkmaker.

De wedstrijd was nauwelijks in gang gezet of Beerse Boys kwam – in de 2e minuut – al op voorsprong. Daan Mulders ging, randje buitenspel, achter een diepe bal aan en was net iets eerder bij het speeltuig dan NWC-doelman Gijs Brusewitz. Hij kwam links van het doel in balbezit en produceerde een voorzet die broer Jannes bij de eerste paal hard binnen kopte: 1-0. NWC drong vervolgens de thuisploeg terug op eigen helft en doelman Rob Wilborts moest enkele keren zijn kwaliteiten tonen om zijn doel schoon te houden. Beide ploegen hanteerden veel de lange bal en meestal was die eenvoudig te verdedigen. Zo brak de rust aan met de kleine Beerse voorsprong.

Al snel na rust ging een harde lage Beerse schuiver maar net voorlangs het NWC-doel en moest de Beerse doelman met zijn benen redding brengen bij een gevaarlijke Astense aanval. De gelijkmaker was even later niet te voorkomen; Cherson Geund stond geheel vrij bij een voorzet en had de hoek voor het uitkiezen: 1-1 met het hoofd in de 53e minuut. NWC veerde vervolgens duidelijk op en was de gevaarlijkste ploeg. In de 59e minuut voorkwam doelman Rob Wilborts met een uitstekende redding een Beerse achterstand. Maar de thuisploeg kwam er af en toe ook gevaarlijk uit en een overtreding leverde een vrije trap op die door Jannes Mulders geplaatst werd ingeschoten. Doelman Brusewitz kon de bal keren, maar niet vast houden en zo werd deze een prooi voor de ingelopen Pepijn van Spreuwel die vervolgens voor de 2-1 zorgde. Enkele minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Pepijn van Spreuwel na een dieptepass op maat nogmaals scoorde, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Hoewel hierna nog zo’n 20 minuten gespeeld werd kwamen beide doelen niet echt meer in gevaar en was de Beerse overwinning een feit.

Beerse Boys: Rob Wilborts; Robin van Rooy, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek, Nick van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Tijs van Oirschot; Daan Mulders (80. Koen Verhagen), Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.

Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch (79’ Menno Janssen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Tijs van Tilburg (46’ Jeroen van Deursen), Chesron Geuns en Youri van Brussel.

RKVVO-Hilvaria  (3-1)  6-1
45 sec. 1-0 Luuk Soetens, 14 min. 1-1 Tom van Beers, 40 min. 2-1 Bart Sanders, 42 min. 3-1 Martijn van Dijk, .. min. 4-1 Luc Segers, 71 min. 5-1 Bart Sanders, .. min. 6-1 Martijn van Dijk

Onder een stralend najaarszonnetje begonnen Hilvaria en RKVVO aan het nieuwe seizoen. Indachtig de 1-8 nederlaag van afgelopen seizoen was RKVVO er op gebrand ‘iets’ recht te zetten tegen de mannen uit Hilvarenbeek. Er ontspon zich voor de ogen van de toeschouwers een vermakelijk duel.

Het beginsignaal was nog maar nauwelijks niet meer hoorbaar of de bal lag al in het doel van Hilvaria. Uit een verre pass uit de RKVVO defensie ontstond een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man van Hilvaria waar Luuk Soetens wel raad mee wist. De bal liep na de kluts in de defensie van Hilvaria tergend langzaam richting het doel en Luuk Soetens was er als de kippen bij om een intikkertje tegen de touwen te werken. Over een vroege goal gesproken, 45 sec.! In de 14de minuut was het Hilvaria die de stand gelijk trok. Uit een van de spaarzame aanvallen ontstond een hoekschop en uit deze hoekschop scoorde Tom van Beers. De bal werd ingebracht in de doelmond en bij de ‘verre paal’ stond Tom vogeltje vrij om in te koppen. In het verdere verloop van de eerste helft ontstonden er kleine kansjes voor beide elftallen maar er tekende zich een licht veldoverwicht af voor RKVVO. Dit was de inleiding voor een tweetal uitstekende aanvallen kort voor de rust. Eerst was het Bart Sanders die uit een voorzet van Wesley van Reijen de 2-1 liet aantekenen en slechts 2 minuten later was het Martijn van Dijk die uit een voorzet van Luuk Soetens de 3-1 op het bord bracht.

In de tweede helft ging RKVVO daar verder waar het voor de thee gebleven was. Met aanvallend en verzorgd veldspel werd Hilvaria verder onder druk gezet en het was wachten op meer doelpunten op Sportpark De Heikant. En die kwamen er. Luc Segers uit een afgemeten voorzet van Bas van Doormalen scoorde met een kopbal. In de 71ste minuut nam Bart Sanders van buiten de 16 meter de 5-1 voor zijn rekening en het slotakkoord was voor Martijn van Dijk die met een half volley de 6-1 eindstanf op het wedstrijdformulier bracht. Deze seizoensopening mocht er zijn en de blamage van vorig seizoen werd hiermee meer dan weggewerkt!

RKVVO: Verhoeven; Mol, Segers, Soetens, Beelen, van Reijen, van Doormalen (Kempers), Offermeijer, van Dijk, Sanders (van der Velden), Soetens.

Bron: RKVVO

Marvilde-EFC  (1-0)  3-3
2 mn. 1-0 Twan Demin, 47 min. 1-1 Max van Limpt, 50 min. 2-1 Max van den Akker, 58 min. 2-2 Gijs Wuijts, 72 min. 2-3 Jesse van Gerwen, 84 min. 3-3 Max van den Akker

De bekerwedstrijden zijn weer achter de rug en de twee ploegen die vandaag op het Jongelingsveld tegenover elkaar stonden hebben beide de volgende ronde gehaald. Zij spelen daarin op 17 november bij Unitas’59 (Marvilde) en Bladella (EFC). Vandaag speelden deze teams een wedstrijd op hoog tempo, waarin EFC de betere was, maar Marvilde uiteindelijk toch een punt pakte (3-3)

Al in de 2e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Robbert Born nam een corner aan de rechterkant en Twan Demin kopte de bal bij de eerste paal in het doel, 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft was het vooral EFC dat in de aanval was. In de zesde minuut kwam Jesse van Gerwen enigszins gelukkig in balbezit net binnen het strafschopgebied. Zijn inzet werd met de voeten gestopt door Sam van Rooij. Het zou niet de laatste redding van Sam zijn. Twee minuten later kwamen drie verdedigers van Marvilde net te kort om de bal te onderscheppen die over de grond vanaf rechts voorgegeven werd door EFC. De bal kwam hierdoor bij Bram Jansen terecht die voor het doel langs schoot. In de 33. minuut schoot Max van Limpt vanaf de rand van het strafschopgebied, Sam van Rooij bokste de bal weg. Net voor de rust moest Sam weer twee keer achter elkaar reddend optreden, waarbij de rebound van Samim Yusofi vanaf een paar meter het gevaarlijkst was.

In de tweede helft scoorde EFC net zo snel als Marvilde dat in de eerste helft gedaan had. In de 47. minuut kwam een vloeiende aanval voor de voeten van Max van Limpt en die kans hoef je de goalgetter van EFC niet te geven, 1-1. Drie minuten later kwam Marvilde toch alweer op voorsprong. Twan Demin gaf voor vanaf rechts en bij de tweede paal kopte Max van den Akker de 2-1 tegen de touwen. In de 54e minuut nam Yusofi de bal nonchalant op de slof vanaf 25 meter, waarna de bal via de bovenkant van de lat over ging. Weer vier minuten later mocht Gijs Wuijts veel te vrij aanleggen vanaf 18 meter. Zijn schot was niet hard, maar erg precies langs de paal, 2-2. In de 65e minuut ging Max van den Akker sterk door aan de linkerkant en gaf de bal voor vanaf de achterlijn. De bal werd een beetje van richting veranderd, waardoor Muti Nawabi net niet in kon tikken. Op driekwart van de wedstrijd mocht Gijs Wuijts aan de linkerkant in het strafschopgebied 2 keer aanleggen. De eerste keer kon Sam redden, maar de rebound kwam tegen de arm van een verdediger, waardoor Jesse van Gerwen een strafschop mocht nemen. Hij stuurde Sam van Rooij vakkundig de verkeerde hoek in, 2-3. Een kwartier voor het einde was het weer Wuijts die over de achterlijn aan de linkerkant richting het doel ging. Zijn voorzet kwam bij Max van Limpt terecht die Sam van Rooij op zijn weg vond. Marvilde leek na deze zware wedstrijd niet meer de kracht te hebben om nog terug te komen, maar de laatste minuten veerde de thuisploeg toch nog een keer op. In de 84e minuut speelde Jelle Born de bal op Ferry Aerts. In het strafschopgebied werd hij gehaakt door Tim de Bie. Max van den Akker schoot de toegekende strafschop snoeihard in, 3-3. Gezien de kansen had EFC zeker meer verdiend, maar uiteindelijk moeten beide trainers genoegen nemen met deze puntendeling.

Na deze seizoensopening mag Marvilde volgende week op bezoek bij Sparta’25. Deze ploeg uit Beek en Donk is vorig seizoen royaal kampioen geworden in de derde klasse, maar liet vandaag zien dat het in de tweede klasse ook mee kan. Uit bij Rood Wit V werd met 1-5 gewonnen. Marvilde kan dus weer aan de bak, maar dat zal elke wedstrijd het geval zijn in deze ongetwijfeld spannende competitie.

Marvilde: Sam van Rooij, Tijs de Matter, Robbert Born, Gerrit Breton (77. Ferry Aerts), Clint van Doorn, Mark van Doorn, Salim Zeroual (62. Jelle Born), Twan Demin, Max van den Akker, Muti Nawabi, Mathijs de Bie (43. Tayfun Yilmaz)

Mierlo Hout-Oirschot Vooruit  (0-1)  2-1
18 min. 0-1 eigen doelpunt, 55 min. 1-1 Chafik Mezziani, 70 min. 2-1 Jasper Lalisang

Vandaag de eerste wedstrijd van Oirschot Vooruit van het seizoen 2019-2020 in de 2e klasse F. Deze klasse is ongetwijfeld een van de mooiste uit de regio. Veel derby’s en wie vooraf als voornaamste titelkandidaat bestempeld wordt is moeilijk in te schatten. Afgelopen seizoen waren EFC en Someren de ploegen die meestreden om de bovenste plaatsen.

RKVVO plaatste zich voor de nacompetitie en was hierin te sterk voor Oirschot Vooruit. Ook is niet te voorspellen wie zal gaan strijden tegen degradatie.

Mierlo Hout is voor Oirschot Vooruit een onbekende tegenstander. Wat we wel weten is dat deze club afgelopen seizoen in deze klasse op een keurige 5e plek is geëindigd. Daarmee hielden ze o.a. nog RKVVO onder zich. Op voorhand een geduchte tegenstander dus. Oirschot Vooruit kon vandaag om uiteenlopende redenen niet beschikken over maar liefst 5 spelers. Hierdoor begon Oirschot met Timo van de Loo in het doel en jeugdspeler Tim Neggers in de spits. Koos Gloudemans stond weer op het middenveld en Dorus Kemps links achter. Scheidsrechter was dhr Nick Ooms die kan terugkijken op een prima wedstrijd, die verder heel sportief verliep.

Gezien de vele mutaties was het logisch dat Oirschot Vooruit behoudend aan de wedstrijd begon. Bram Meeuwis en Koos Gloudemans speelden ver naar achter en alleen Joris Swaanen bleef kort bij de aanvallers. Dat pakte ook goed uit. Mierlo kreeg een paar kansjes maar dat stelde niet veel voor. In de 18e minuut geeft Fons Meeuwis een voorzet die door een speler van Mierlo in eigen doel gewerkt werd. Na een half uur voerde Mierlo de druk op en kreeg het vooral via hoge ballen een aantal goede mogelijkheden. Gelukkig voor Oirschot Vooruit gingen de ballen naast of werden een prooi voor Timo van de Loo. Ruststand derhalve 0-1.

De tweede helft was maar amper begonnen of Oirschot Vooruit krijgt via Tim Neggers twee grote kansen. Helaas kwam hier geen doelpunt uit. In de 55e minuut probeerde uitblinker Mezziani het maar eens een keer van afstand en met succes, 1-1. Even later komt Tim Neggers vrij voor de keeper maar die plukte net op tijd de bal van zijn voet. Aan de andere kant een geweldige redding van Timo van de Loo op een schot van dichtbij. Mierlo Hout voerde de druk nog maar eens op en in de 70e minuut scoort spits Jasper Lalisang  de 2-1.  Oirschot heeft vanaf dat moment weinig in te brengen tegen het prima spel van Mierlo Hout. Na een schot op de paal van Mierlo Hout probeert Oirschot Vooruit toch iets meer uit de schulp te komen. Fons Meeuwis en de ingevallen Koen Versteden krijgen beide nog een prima kans. Een vrije trap van Joris Swaanen levert helaas ook niets op.

Oirschot Vooruit verliest terecht maar had gezien de prima kansen zomaar een puntje kunnen stelen in Mierlo. Volgende week eindelijk weer een thuiswedstrijd. Dan komen de mannen uit “Oers” op bezoek, die vandaag met maar liefst 6-1 wonnen van Hilvaria.

Oirschot Vooruit: Timo vd Loo; Koen van Heerebeek (60. Rick Meeuwis); Sjoerd van Straten; Job van Gestel; Dorus Kemps; Koos Gloudemans; Bram Meeuwis; Joris Swaanen; Fons Meeuwis; Tim Neggers; Max Vervoort (70. Koen Versteden)

Someren-Braakhuizen  (1-0)  1-0
5 min. 1-0 Mike Kusters

De blauw-witten uit Someren wonnen de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen verdiend met 1-0 van Braakhuizen. Mike Kusters scoorde al in de beginfase en doordat doelman Maarten Werts net voor rust een strafschop pareerde, hielden de Somerenaren de drie punten in eigen huis.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Via Joost van der Velden en Luuk Hoeben viel de bal voor de voeten van linksback Mike Kusters, die van afstand uithaalde en met een droge knal over de grond scoorde, 1-0.  Someren controleerde de wedstrijd in het eerste kwartier, had veel meer balbezit en kreeg ook nog een prima kans om de score te verdubbelen, maar Maico Meulen strandde op doelman Youri van Tilburg. Halverwege de eerste helft kwam Braakhuizen beter in de wedstrijd. Pal voor rust kregen de gasten de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Anthony de Haan mocht aanleggen voor een strafschop na een duwfout van Justin Hoeben. Penaltykiller Maarten Werts was de Geldropse routinier echter  te slim af en pareerde de pingel op fabuleuze wijze.

In de tweede helft was Someren de betere ploeg en kreeg goede mogelijkheden om te scoren. Nadat Koen de Louw de bal rakelings over het doel had gekopt, was doelman Van Tilburg ook nog twee keer een sta-in-de-weg. Doordat de thuisclub verzuimde om de kansen te benutten, bleef Braakhuizen hoop houden op een goed resultaat. Nadat Someren niet kon profiteren van een overtalsituatie en invaller Thijs Martens de paal raakte, begon de blauwwitte aanhang te vrezen voor een doemscenario in de slotfase, maar zover kwam het niet. De thuisclub gaf geen krimp meer en trok de 1-0 voorsprong toch nog redelijk eenvoudig over de streep.

Someren: Maarten Werts, Wesley van de Boomen (88 Robert van Lierop), Niels Schweren, Mike Kusters, Joost van der Velden (73 Max Sonnemans), Luc Bouwmans, Justin Hoeben, Koen de Louw, Luuk Hoeben, Maico Meulen (76 Thijs Martens), Oelse Venhuizen

Braakhuizen: Robin Sweegers, Brian Driessen, Maarten Elsendoorn, Rick Frederiks, Oisin van Lier ,Roy Olislagers, Rik Slaats (46e Kelsey Zainal),Mike de Meij, Ibrahim Sanatci (69e Remco van Wetten), Anthony de Haan en Youri van Tilburg

Rood Wit V-Sparta’25  (1-2)  1-5
12 min. 0-1 Philippe Cleutjens, 29 min. 0-2 Daan van Heijnsbergen, 37 min. 1-2 Koen Oldenhave, 55 min. 1-3 Michiel Koot, 58 min. 1-4 Rene Brouwers, 81 min. 1-5 Rick van Heijnsbergen

Wat was het een heerlijk weekend voor onze selectieteams. Allereerst luisterde ons tweede elftal haar rentree in Reserve Hoofdklasse op met een 0-2 overwinning bij SV Venray 2 en boekte ons eerste elftal ’s middags een uitstekende zege bij Rood Wit Veldhoven. Een geweldig begin dus voor beide teams.

Nieuwkomer Sparta’25 nam het gisteren in de 2e Klasse F op tegen Rood Wit Veldhoven dat vorig seizoen nog elfde was geworden in die 2e Klasse F. Met de komst van coach Koen van der Heijden (vorig seizoen nog Unitas’59) heeft het team de afgelopen maanden echter een behoorlijke metamorfose ondergaan. Maar liefst acht spelers kwamen waarvan er vijf in de basis begonnen. Eén van die spelers was de 19-jarige technisch begaafde Marijn Franse (vorig seizoen eveneens Unitas’59) die gistermiddag een ware plaag was voor het team van coach Patrick Methorst.

Al na 35 seconde spelen zette hij verdediger Tijn van den Berg op het verkeerde been en was het al bijna 1-0 voor de Veldhovenaren. Na vijf minuten spelen was daar de eerste kans voor Sparta’25.  Daan van Heijnsbergen zette na een afstandschot goed door en mocht vervolgens van binnen de zestien nog een keer uithalen. Zijn schot ging echter langs. Na een gelijkopgaande beginfase kreeg Sparta’25 de controle over de wedstrijd en bouwde het een veldoverwicht op. Na twaalf minuten spelen was het raak. Een vrije trap van Dirk Biemans belandde via het hoofd van Michiel Koot bij de geheel vrijstaande Philippe Cleutjens die de 0-1 liet aantekenen.

Amper een minuut later stond het bijna 0-2. Wederom een vrije trap van Dirk Biemans werd deze keer goed doorgekopt door aanvoerder Philippe Cleutjens waarna de bal terecht kwam bij verdediger Tijn van den Berg die zijn hoofd net niet goed genoeg tegen de bal kon plaatsen. Zodoende bleef het 0-1 in een fase waarin Sparta’25 dus de bovenliggende partij was. Toch was het keer op keer wel opletten geblazen voor de gevaarlijke aanvallen van de voorwaartsen van Rood Wit Veldhoven en dan met name van Marijn Franse die verdediger Tijn van den Berg een vervelende middag bezorgde. Zo ook in de 17 minuut waarin Franse Tijn van den Berg zijn hielen liet zien en gevaarlijk voorzette. De eerste bal werd nog gemist en de tweede belandde op de buitenkant van de paal.

Ruim vijf minuten na dat doelpunt kreeg Sparta’25 een levensgrote kans op de 0-2. De snelle Rick van Heijnsbergen mocht alleen op de keeper af maar rondde vervolgens te slap af. Niet heel veel later verscheen daar dan toch de verdiende 0-2 op het scorebord. Een werelddoelpunt van de jongeling Daan van Heijnsbergen. Daan controleerde een lange bal prima, maakte een korte draai en schoot de 0-2 binnen. Drie minuten later, in de 32e minuut, kwam de thuisploeg heel goed weg. De ingevallen Ron Brouwers verstuurde een lange bal naar Rick van Heijnsbergen die zijn tegenstander te snel af was en alleen op doel leek te kunnen gaan. Rick van Heijnsbergen werd echter gehaakt door verdediger Oldenhave. Waar iedereen verwachtte dat de scheidsrechter rood zou trekken kreeg de verdediger slechts geel. Ook Rick van Heijnsbergen kreeg geel vanwege commentaar op de leiding.

Op de een of andere manier leek Sparta’25 daardoor van slag te zijn want de laatste kleine tien minuten waren voor Rood Wit Veldhoven. In de 37e minuut kwam Rood Wit Veldhoven na een scrimmage uit een corner op 1-2. Doelpuntenmaker: de man die niet meer op het veld had mogen staan Koen Oldenhave. Rood Wit Veldhoven bleef na die 1-2 gevaarlijk en kreeg ook nog enkele kansen. Door uitstekend keeperswerk van Kamiel Pennings werd de rust echter gehaald met een 1-2 voorsprong.

De meeste kansen in de beginfase van de tweede helft waren wederom voor het thuisspelende Rood Wit Veldhoven maar keer op keer vond het keeper Kamiel Pennings op haar weg. Zo wist de 25-jarige goalie in de 51e minuut op miraculeuze wijze prachtig te redden. Sparta’25 kreeg tussentijds overigens ook een geweldige kans. Daan van Heijnsbergen wist broer Rick te bereiken die op de keeper schoot. In de 55e minuut kwam Sparta’25 dan alsnog op de 1-3. Rene Brouwers legde af op Michiel Koot die van buiten de zestien wist raak te schieten; 1-3. Drie minuten na die 1-3 viel de defintieve beslissing. De bal kwam in het zestien meter gebied voor de voeten van Rene Brouwers die verwoestend uithaalde en de bal in het dak van het doel schoot; 1-4.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het verzet definitief gebroken. Voor Sparta’25 was de wedstrijd echter allerminst gelopen en ging het op zoek naar meer. Sparta’25 kreeg ook nog zeker haar kansen op meer. Zo had Daan van Heijnsbergen twee minuten na de 1-4 de 1-5 moeten scoren. Daan wachtte echter te lang en schoot de bal vervolgens van dichtbij tegen de keeper op. Een kwartier voor tijd kreeg dezelfde Daan van Heijnsbergen wederom een levensgrote kans op de 1-5. De prima ingevallen Stan van de Ven ging goed door op links en leverde een voorzet op maat af. Daan kopte de bal van dichtbij echter in de handen van keeper Mark Smulders.

Twee minuten later opnieuw de kans op 1-5. Stan van de Ven onderschepte een pass, drong het strafschopsgbied binnen en haalde uit. Zijn schot werd echter nog aangeraakt door de keeper waardoor de bal op de lat belandde. Het bleek allemaal uitstel van executie te zijn voor de Veldhovenaren. In de 81e mnuut zette de ingevallen Denzel Hajema goed door en bezorgde de bal bij Rick van Heijnsbergen die van dichtbij de 1-5 binnen schoot. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd kwam Rood Wit Veldhoven nog tweemaal heel goed weg. Allereerst schoot Rene Brouwers een vrije trap op de lat en even later mocht ook Bob Klaassen het van dichtbij proberen. Zijn schot ging echter over en naast het doel. Eindstand: 1-5

Rood Wit V: Smulders; Oldenhave, Maes, Damman, Gunuc, S. Franse (Bijvelds), Van der Heijden (El Bali), Van Hout (c), M. Franse, El Bekkali, Unal (Mathilda)

Sparta’25: Pennings; Ankersmit, Biemans, Cleutjens (c), Van den Berg (Ron Brouwers), Klaassen, Rene Brouwers, Koot, Raaijmakers (Van de Ven), Daan van Heijnsbergen (Hajema), Rick van Heijsnbergen