• 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Sparta’25 verslaat ook Marvilde

Sparta’25 heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na Rood Wt Veldhoven werd deze keer titelkandidaat en het eveneens Veldhovense Marvilde verslagen.

Sparta’25-Marvilde was een interessant duel waarbij beide ploegen gedurende de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd waren. De eerste kans van de wedstrijd was er één voor Sparta’25 na zo’n zes minuten spelen. Na een foutieve pass van aanvoerder Max van den Akker kwam de bal terecht bij Jeremy Raaijmakers die Daan van Heijnsbergen werkelijk waar op een prachtige manier voor de goal zette. Jammer genoeg schoot de jongeling tegen de keeper op.

Drie minuten later kreeg Daan van Heijnsbergen, die vorige week prachtig scoorde tegen Rood Wit Veldhoven, een herkansing maar opnieuw wist hij geen doel te treffen. Vervolgens ging het spel op en neer en waren er lange tijd geen echte kansen meer te noteren. Pas in de 30e minuut was daar de eerste kans voor Marvilde en een hele goeie ook. Aanwinst Twam Demin (vorig seizoen UNA), vorige week nog trefzeker tegen EFC, wist een andere aanwinst Matthijs de Bie (ex-Dommelen) te bereiken die alleen op doel af mocht gaan. Gelukkig voor Sparta’25 wist keeper Kamiel Pennings knap te redden.

Een drietal minuten later mocht ook aanvaller Rick van Heijnsbergen, na een lange bal van Bob Klaassen, alleen op doel af. Rick kreeg de bal echter niet goed mee waarna hij het probeerde met een lob welke simpel kon worden gepakt door goalie Sam van Rooij. Weer vijf minuten later bezorgde Daan van Heijnsbergen de bal bij Jeremy Raaijmakers die van buiten naar binnen trok en uithaalde. Maar ook deze bal was een prooi voor de Marvilde-goalie. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er weinig. Marvilde kwam tot twee keer toe nog tot een schietkans maar in beide gevallen verdween deze over het doel. Rust: 0-0

De tweede helft gaf hetzelfde beeld; twee ploegen die weinig voor elkaar onder deden. De eerste kans in die tweede helft was deze keer voor Marvilde. Aanvoerder Max van den Akker, vorige week tweemaal trefzeker, wist door te breken en mocht alleen op doelman Kamiel Pennings af. De in Gemert woonachtige keeper, die vorige week ook al een puike partij speelde,  wist echter uitstekend te redden. Een kleine tien minuten later volgde wederom een gevaarlijke aanval van de Veldhovenaren. De gevaarlijke Max van de Akker kreeg de bal aangespeeld, ging op avontuur en wist vervolgens de bal strak voor de goal te brengen. Tot grote opluchting van velen kon aanvaller Muti Nawabi daar net zijn voet niet tegen aan zetten.

Vijf minuten later was het wel raak maar dan aan Marvilde zijde. Jeremy Raaijmakers knokte zich naar de bal en wist knap voor te zetten. Daar stond goalgetter Daan van Heijnsbergen op zijn plaats die knap tegendraads binnen wist te koppen; 1-0. Drie minuten later, in de 72e minuut, had de definitieve beslissing moeten vallen. Verdediger Joost Ankersmit gaf de bal aan Rene Brouwers die knap voorzette maar waarbij Daan van Heijnsbergen in een goede positie over kopte. Het laatste wapenfeit van Sparta’25 was een kwartier voor tijd. Rene Brouwers bezorgde de bal bij Rick van Heijnsbergen die op avontuur ging. Rick wist het strafschopgebied binnen te dringen maar schoot vervolgens jammer genoeg in het zijnet.

In het laatste kwartier probeerde Marvilde het nog wel maar kwam het maar tot één kans; een levensgrote kans overigens. De bal belandde na een voorzet voor de voeten van de van Someren overgekomen Salim Zeroual die van dichtbij mocht uithalen. Keeper Kamiel Pennings, na de wedstrijd uitgeroepen tot Man of the Match, redde echter prachtig en trok zodoende de overwinning over de streep.

Opstellingen:

Sparta’25: Pennings; Ankersmit, Biemans, Cleutjens (c), Ron Brouwers, Klaassen, Rene Brouwers, Koot, Raaijmakers (Bussers), Daan van Heijnsbergen (Megens), Rick van Heijnsbergen (Hajema)

Marvilde: Van Rooij; Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born, Van den Akker, De Bie (Yilmaz), Demin, De Matter, Nawabi (Aerts), Zeroual, Robbert Born

Scoreverloop: 69 min. 1-0 Daan van Heijnsbergen

Kaarten: Daan van Heijnsbergen, Rene Brouwers (Sparta’25), Van den Akker (Marvilde)

Voor de wedstrijdfoto’s welke natuurlijk zijn genomen door Jos Pennings, klik hier