Bezoekersaantallen:
  • 119360Totaal aantal bezoekers:
  • 3Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Someren uit: altijd lastig!!

Bron foto: ’t Contact

Wedstrijd nummer drie, de wedstrijd tegen het gerenommeerde Someren. Voor de tweede keer dit seizoen een uitduel en wederom op kunstgras.

De vereniging

Someren, opgericht op 27 april 1944, is één van de grotere verenigingen in de 2e Klasse F. De vereniging beschikt over maar liefst vijftien seniorenelftallen (tegenover Sparta’25 9) en vijf vrouwenteams met nog een 35+ team. Ook qua jeugd zit het goed bij de Somernaren. Someren heeft zes jeugdteams meer dan Sparta’25 namelijk 36.

De historie

In de hoogtijdagen van Sparta’25, de jaren zeventig/tachtig, bivakkeerde Someren veelal in de 4e Klasse. Begin negentiger jaren kwam daar verandering . Daar waar Someren langzaam maar zeker omhoog sloop naar de top van het amateurvoetbal zakte Sparta’25 juist af. Sparta’25 speelde in het seizoen 1987-1988 nog in de Hoofdklasse maar was vier jaar later te vinden in de 3e Klasse. Someren daarentegen speelde in het seizoen 1987-1988 nog in de 4e Klasse en was vier jaar later in de 2e Klasse te vinden. En zo  waren er meer verenigingen die Sparta’25 passeerden.

Someren was een regelrechte aanwinst voor die 2e Klasse waar het steevast in het linkerrijtje eindigde. In het seizoen 1993-1994, het jublieumjaar, werd het met overmacht kampioen in die tweede klasse en schreef het historie door voor het eerst naar de 1e Klasse te promoveren. Someren bleef de concurrenten Wittenhorst en FCV Venlo zes punten voor.

Het eerste verblijf in die 1e Klasse was voor de Somernaren jammer genoeg van korte duur. Slechts twee jaar verbleef het team in de 1e Klasse F.maar dat zou later goed komen. Waar het vaak voorkomt dat je na degradatie wederom degradeert was dat bij Someren niet het geval. Integendeel zelfs. Someren behoorde jaar op jaar tot de topploegen in de 2e Klasse en was dus een ploeg om mee rekening te houden. Gelet op de eerste drie jaar in de 2e Klasse kon een nieuw kampioenschap eigenlijk niet uitblijven. Deze kwam er ook al moest het daar nog wel twee jaar op wachten.

Tropenjaren voor Someren

Een mooie tijd volgde voor Someren. Vanaf het seizoen 2002-2003 tot het seizoen 2016-2017 speelde Someren slechts twee jaar in de 2e Klasse en kwam het maar liefst elf jaar uit in de 1e Klasse. Het absolute hoogtepunt, waarmee Someren geschiedenis schreef, was de promotie naar de Hoofdklasse in het seizoen 2011-2012. Someren werd dat jaar derde (Sparta’25 achtste) maar mocht de nacompetitie in. Daarin was het allereerst over twee wedstrijden te sterk voor  De Valk waarna het in de finale klassengenoot HVCH wist te kloppen.

Het verblijf in de Hoofdklasse duurde slechts één jaar en daarna kreeg Someren te maken met een mindere periode. Someren werd o.a. tweemaal twaalfde in de 1e Klasse waarna het via de nacompetitie ook tweemaal degradeerde. Twee seizoenen geleden eindigde Someren op een derde plaats in de 2e Klasse waarna het vorig seizoen teleurstellend achtste werd. Voor Someren was het de slechtste prestatie sinds het seizoen 1989-1990 toen het tweede werd in de 3e Klasse.

Someren (uit) altijd lastig

Kijkt men naar de laatste ontmoetingen tussen beide ploegen dan kan men alleen maar concluderen dat Someren tot de ‘angstgegners’ behoort. Thuis zijn de resultaten nog naar behoren (2-0 winst en tweemaal 1-1) maar in Someren is het allemaal bedroevend. Sparta’25 kreeg bij haar laatste vier wedstrijden in Someren telkens minstens drie doelpunten tegen. Zo werd er in het seizoen 2009-2010 met 3-3 gelijkgespeeld. De overige drie wedstrijden werden verloren en met pijnlijk grote cijfers.

Zo verloor Sparta’25 in 2011 met 5-1 van Someren, in 2014 met 6-0 en in 2016 in een oefenduel opnieuw met 5-1. Hoog tijd dus om het tij te doen keren. En wie weet kan dat ook wel. Someren lijkt in ieder geval in de competitie minder aan scoren toe te komen. Zo won het haar eerste wedstrijd met 1-0 van Braakhuizen maar verloor het vorige week de derby tegen NWC (1-0).

Vorig seizoen wist het in haar laatste acht competitiewedstrijden ook tot slechts acht doelpunten te komen. Wat ook opvalt is dat Someren vier van haar laatste zes competitiewedstrijden op eigen veld heeft verloren. Telkens gebeurde dat met één doelpunt verschil (Someren-RKVVO 1-2, Someren-Mierlo Hout 1-2, Someren-Beerse Boys 0-1, Someren-Wilhelmina’08 1-2). Someren won dus slechts twee keer en ook dat gebeurde met één doelpunt verschil (Someren-Rood Wit V  2-1, Someren-Braakhuizen 1-0).

Vorig seizoen wist Someren elf keer te winnen en elf keer te verliezen. In zestien van die tweeëntwintig wedstrijden was het verschil telkens maar één doelpunt. Grote uitslagen lijken dus bijna niet voor te komen bij Someren.

Voorbereiding en selectie

20 augustus Someren-Deurne (oefen)  1-2
23 augustus Someren-Heeze (oefen)  2-2
29 augustus Someren-SC Helmondia (oefen)  3-0

1 september Someren-SV Venray (beker)  2-2
8 september Heer-Someren (beker)  2-1
15 september Someren-Volkel (beker)  5-1

Trainer: Dominique Vergoossen
Nieuw: Thijs Martens en Max Sonnemans (JO19)
Vertrokken: Salim Zeroual (Marvilde) en Robin van de Aker (gestopt)

Doel: Maarten Werts, Wessel Pape
Verdediging: Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Oelse Venhuizen, Mike Kusters, Joep Swinkels, Robert van Lierop
Middenveld: Luuk Hoeben, Justin Hoeben, Koen de Louw, Max Sonnemans, Joost van der Velden, Luc Bouwmans
Aanval: Thijs Martens, Mike Verdonschot, Freek van Bussel, Pascal Loomans, Dévi Fondon.

0Shares