Beleef het voetbal op een andere manier

Karakteristieken Speelronde 3 2e Klasse F

Karakteristieken Speelronde 3  –  6 oktober 2019

Someren-Sparta’25  (0-1)  2-2
16 min. 0-1 Jeremy Raaijmakers, 57 min. 1-1 Thijs Martens, 73 min. 2-1 Justin Hoeben, 91 min. 2-2 Rene Brouwers

Na een zeer matige eerste helft gingen SV Someren en Sparta’25 de rust in met een 0-1 voorsprong voor de gasten. In het tweede bedrijf werd het spel beter en SV Someren kantelde de wedstrijd dankzij doelpunten van Thijs Martens en Justin Hoeben. Omdat de thuisclub verzuimde om de definitieve nekslag uit de delen, kon René Brouwers zijn team in blessuretijd via een benutte strafschop alsnog langszij brengen; 2-2.

Lees hier verder

Het was niet best wat beide teams voor rust lieten zien. De thuisclub had aanvankelijk het overwicht, maar het spel was –mede door het natte en gladde kunstgras-  erg rommelig. De simpelste passes mislukten en tot goed combinatiespel kwam het zelden. Uit het niets kwam Sparta’25 in de zeventiende minuut op voorsprong. Jeremy Raaijmakers onderschepte een slordige bal van Justin Hoeben en kreeg daarna alle vrijheid om de bal in het doel te schieten; 0-1.Niet zozeer de bewierookte gebroeders Van Heijnsbergen, maar de jeugdige Raaijmakers (19 jaar) stelde zijn tegenstanders het meest op de proef. Zo moest Maarten Werts met een goede redding een tweede doelpunt van de blonde flankaanvaller voorkomen.

In het centrum van de Somerense verdediging moest geïmproviseerd worden. Laatste man Niels Schweren ontbrak op het wedstrijdformulier en aanvallende middenvelder Luc Bouwmans had diens positie ingenomen. Voorstopper Oelse Venhuizen moest het veld binnen een half uur noodgedwongen verlaten met een kuitblessure en werd vervangen door oudgediende Robin van de Aker. De verdediger die vorig seizoen ‘Speler van het Jaar’ werd en met die titel op zak afscheid nam, ging de organisatie in de verdediging overnemen. De huidige speler van Someren 5 deed dat moeiteloos, alsof hij niet was weg geweest.

Na de thee werd het spel beter en Someren kwam binnen een uur op gelijke hoogte via een spectaculair doelpunt. Een voorzet van Thijs Martens zeilde over de Sparta-doelman heen en viel binnen bij de tweede paal; 1-1. Daan van Heijnsbergen dacht even later zijn team weer op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Daarna waren de beste kansen voor de thuisclub. Koen de Louw tikte de bal rakelings voorlangs het doel en Maico Meulen zag zijn inzet stranden op de vuisten van de doelman. Een kwartier voor tijd kwam Someren toch op voorsprong: Thijs Martens nam een korte corner op Max Sonnemans en uit diens voorzet scoorde Justin Hoeben de 2-1. Omdat de derde Somerense treffer uitbleef, hoopte Sparta’25 met lange ballen naar voren alsnog langszij te komen.

De verdediging van Someren bleef moeiteloos overeind, totdat Robin van de Aker bij een duel in zijn gezicht werd getroffen. De pechvogel van de dag moest in de slotfase het veld verlaten. Voor trainer Dominik Vergoossen, die vorige week bij NWC door omstandigheden een ongelukkige hand van wisselen had, volgde nu een déja vu. Hij bracht A-junior Thijs Santegoeds in het veld, die in blessuretijd de bal wilde afschermen, zodat die over de achterlijn zou rollen. Dat lukte net niet, waarna Thijs probeerde om Nick van Heijnsbergen in de zestien af te stoppen. Daarbij raakte hij de Spartaan en de goed leidende scheidsrechter Renders kon niet anders dan een strafschop toekennen. René Brouwers wist wel er wel raad mee en bracht zijn team in extremis op 2-2. Someren was heel dicht bij de overwinning, maar had het geluk niet aan zijn zijde.

Someren: Maarten Werts, Wesley v.d. Boomen, Luc Bouwmans, Oelse Venhuizen (26 Robin v.d. Aker – 89 Thijs Santegoeds), Mike Kusters, Justin Hoeben, Maico Meulen, Max Sonnemans, Koen de Louw, Luuk Hoeben, Thijs Martens (90 Fabio Peters).

Mierlo Hout-EFC  (1-1)  1-2
20 min. 1-0 Jasper Lalisang, 23 min. 1-1 Dennis van Sambeeck, 60 min. 1-2 Max van Limpt

EFC heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout, die in 2 wedstrijden al zes punten hadden vergaard, verdiend met 1-2 gewonnen.

De wedstrijd ging in het 1e kwartier min of meer gelijk op. Een voorzet van Max van Limpt werd in deze fase maar net langs gekopt door Rik Strijbosch van EFC. Na ongeveer 20 minuten was er een uitbraak van Mierlo-Hout.

Ofschoon de grensrechter van EFC voor buitenspel vlagde werd er toch doorgespeeld en kon een aanvaller van Mierlo-Hout beheerst afronden. Kort hierop kwam EFC al op gelijke hoogte na een knappe vrije trap van Dennis van Sambeeck vanaf ongeveer 18 meter: 1-1. Vervolgens zijn er kansen over en weer en hadden er voor rust aan beide zijden meer doelpunten kunnen vallen. Kort voor rust wordt de centrale verdediger van Mierlo-Hout met rood van het veld gestuurd na een charge op Gijs Wuijts van EFC.

De tweede helft moest Mierlo-Hout dus met 10 man verder spelen en EFC was dan ook duidelijk de bovenliggende partij. In de 52e minuut schiet Max van Limpt recht op de keeper maar in de 60e minuut schiet de aanvaller van EFC met een goed afstandsschot wel raak: 1-2. In de 70e minuut mist Rik Strijbosch in een een-op-een situatie met de keeper van Mierlo-Hout de kans om de voorsprong uit te breiden. Mierlo-Hout probeerde met uitvallen op de snelle aanvallers nog gevaar te stichten maar EFC won uiteindelijk verdiend van Mierlo-Hout.

RKVVO-De Valk  (1-0)  3-0
42 min. 1-0 Bram van der Velden, 72 min. 2-0 Martijn van Dijk, 92 min. 3-0 Jordan Bujitu

De Valk heeft op de derde speeldag zijn meerderen moeten erkennen tegen RKVVO. Op een zeer regenachtig sportpark de Heikant was de thuisploeg in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam vlak voor de rust op voorsprong door een treffer van Bram van der Velden. In de tweede helft was het De Valk dat het betere veldspel had, maar was het aanvallend niet daadkrachtig genoeg om RKVVO pijn te kunnen doen. Aan het eind liep RKVVO nog uit naar 3-0 door doelpunten van Martijn van Dijk en Jordan Bujitu, toch waren de ploegen behoorlijk aan mekaar gewaagd en was het een leuke wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers.

RKVVO begon furieus aan de wedstrijd en kwam in de derde minuut al bijna op voorsprong toen uit een hoekschop gelijk de lat werd geraakt en een minuut later een hard schot van Thijs Offermeijer knap gekeerd kon worden door doelman Dennis Verhoeven. Na een klein kwartier spelen was het De Valk voor het eerst gevaarlijk voor het doel van RKVVO, een aanval over de rechterkant waar Robin Smets goed doorkwam, zag zijn strakke voorzet weggewerkt worden door doelman Wouter Verhoeven van de Oerlenaren. Een paar minuten later leek Luc Nouwen de kans te krijgen om De Valk op voorsprong te schieten, maar de attent uitgekomen doelman Wouter Verhoeven wist de bal voor de voeten van Luc Nouwen weg te werken. Halverwege de eerste helft kwam De Valk steeds beter in de wedstrijd en was Nory Saanen na een mooie individuele actie die het doel onder vuur nam, maar zijn schot werd geblokt door verdediger Benn Soetens. Aan het eind van de eerste helft zette RKVVO weer aan en werd een lange bal van Thijs Offermeijer bijna doeltreffend ingekopt door Bart Sanders, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Een minuut later was het alsnog raak voor RKVVO toen aan de linkerkant Koen van Steensel het duel met Wesley van Reijen verloor en die kon de bal voor het doel krijgen en was het Bram van der Velden die met een bekeken schot de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht.

In de tweede helft was het spelbeeld compleet het tegenovergestelde waar RKVVO in de eerste helft veelal het balbezit had, dicteerde De Valk na de rust de wedstrijd en kreeg het na vijf minuten al een goede mogelijkheid. Luc Nouwen kwam door over links en via Nory Saanen kwam de bal bij Ferre Devos die zijn inzet via Benn Soetens net naast het doel zag verdwijnen. Na ruim een uur spelen was het Ferre Devos die met een prachtige opening van rechts naar links Denzel Pinas bereikte die met een lage schuiver de bal net voorlangs zag gaan. Ook RKVVO liet aanvallend zich regelmatig gelden, zo was een inzet van Bart Sanders bijna doeltreffend maar had doelman Dennis Verhoeven met een fraaie redding daar een knap antwoord op. Toch viel een kleine twintig minuten voor tijd de 2-0 voor RKVVO toen uit een ingooi de bal kwam voor de voeten van Martijn van Dijk die met een boogbal over Dennis Verhoeven de bal via de onderkant van de lat in het doel zag belanden. De Valk ging meer opportunistisch spelen door verdediger Marco Ayebi Duah naar de voorste linie te schuiven, maar het lukte De Valk niet om RKVVO aan het wankelen te brengen en moest zelfs diep in de blessuretijd een derde tegentreffer incasseren door een treffer van invaller Jordan Bujitu.

Zo droop De Valk op een zeer regenachtige zondagmiddag af met een beetje geflatteerde 3-0 nederlaag tegen een goed RKVVO. Volgende week mag De Valk zich proberen te revancheren als het in de thuiswedstrijd het geplaagde Hilvaria op bezoek komt.

RKVVO: Wouter Verhoeven; Benn Soetens, Jetze Beelen(78. Dave Jongenelen), Jasper Mol, Luc Segers; Wesley van Reijen, Thijs Offermeijer(78. Nigel Kempers), Bas van Doormalen; Bram van der Velden(84. Jordan Bujitu), Bart Sanders, Martijn van Dijk

De Valk: Dennis Verhoeven; Koen van Steensel, Antwan Rijkers, Marco Ayebi Duah, Denzel Pinas(80. Sam Poos); Robin Smets, Ferre Devos, Bjarne van de Ven(72. Nion Sella) ; Nory Saanen(72. Louange Kinsungila), Luc Nouwen, Luuk Broers

Valkenswaard-Beerse Boys  (1-1)  3-2
6 min. 1-0 Thom van de Donk, 16 min. 1-1 Stijn van Heerbeek, 49 min. 1-2 Daan Mulders, 54 min. 2-2 Thom van de Donk, 62 min. 3-2 Brian Vermeer

Vrijwel de hele wedstrijd gutste de regen op het kunstgrasveld in Valkenswaard en dat bleek een goede wedstrijd in de weg te staan. Veel ballen werden foutief geplaatst of gleden door en dat zorgde voor een romm elig spelbeeld. De doelpunten vielen voor een deel uit persoonlijke fouten en daarnaast liep het nog enkele keren goed af bij een misser. Thom van den Donk en Stijn van Heerbeek zorgden voor een 1-1 ruststand en Daan Mulders kopte Beerse Boys al snel na de pauze op voorsprong. Thom van den Donk wist de stand binnen 5 minuten weer gelijk te trekken waarna Brian Vermeer uit een onmogelijke hoek toch de winnende scoorde: 3-2 voor sv Valkenswaard.

Natte omstandigheden bij de wedstrijd tussen Valkenswaard en Beerse Boys. Misschien is het dan fijner spelen op kunstgras dan op natuurgras, maar vanmiddag zagen de toeschouwers vanaf de tribune toch een rommelige wedstrijd met veel balverlies en passes die niet aankwamen. Zo leidde balverlies op het Beerse middenveld in de 6e minuut voor de eerste grote kans in de wedstrijd en die was wel aan Thom van den Donk besteed; hij liet doelman Rob Wilborts met een hard laag schot kansloos: 1-0. Even later opnieuw een grote kans voor de thuisploeg na een ‘misverstand’ tussen twee Beerse spelers, maar nu werd deze niet benut. Na een kwartier spelen kwam Thom van den Donk min of meer gelukkig in balbezit na een opruimactie in de Valkenswaardse verdediging, maar ook nu werd het Beerse net niet gevonden. Een minuut later was de stand gelijk. Stijn van Heerbeek stond nog voor het vijandelijke doel vanwege een hoekschop die half werd afgeslagen; de nieuwe voorzet was een prooi voor hem en zijn kopgoal betekende de 1-1 in de 16e minuut. Hoewel er hierna nog doelrijpe kansen kwamen werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Na de thee nam Beerse Boys al snel een voorsprong. Uit een aanval over links volgde een voorzet van Pepijn van Spreuwel die door Daan Mulders met het hoofd in de verre hoek werd verzilverd: 1-2 in de 49e minuut. Lang kon Beerse Boys van deze voorsprong niet genieten. Bij een hoekschop in de 54e minuut kwam de bal voorbij de tweede paal bij Thom van den Donk die via de benen van Jannes Mulders in de korte hoek raak schoot: 2-2. Beide ploegen bleven gaan voor de overwinning en het spel golfde op en neer maar leverde nauwelijks goede scoringsmogelijkheden op. In de 62e minuut kwam er die wel een voor Valkenswaard toen Thom van den Donk met een subtiele voetbeweging de bal over de Beerse verdediging liftte en Brian Vermeer in kansrijke positie zette. Bij het passeren van doelman Rob Wilborts week hij echter veel uit naar links van het doel en konden zowel verdedigers als aanvallers hun positie innemen en leek het gevaar geweken. Brian Vermeer kwam uiteindelijk toch tot een laag schot dat in de verre hoek tussen alle benen door doel trof: 3-2. Uiteraard ging Beerse Boys weer op zoek naar de gelijkmaker, maar Valkenswaard was uiteindelijk nog twee keer het dichtst bij een doelpunt. In de 72e minuut ruziede Ruud Willems met de bal en trapte deze uiteindelijk weg om hem niet aan een tegenstander kwijt te raken: de bal ging rakelings naast het eigen doel. In de 79e minuut was een uitstekende redding van de Beerse doelman nodig om het vierde tegendoelpunt te voorkomen. Ondanks nog enkele aanvallende wissels moest Beerse Boys zich bij de nederlaag neerleggen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Robin van Rooy, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek (82. Guus Hems), Nick van Rooy; Joop Willems (87. Perry van Ham), Bram Gooskens, Tijs van Oirschot (59. Lars van de Sande); Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.

NWC-Braakhuizen  (0-0)  1-1
86 min. 1-0 Chesron Geuns, 92 min. 1-1 Mike de Meij

NWC heeft zichzelf niet kunnen belonen in de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen: 1-1. De oranjehemden kregen na rust een groot aantal dikke kansen, maar slechts één daarvan werd benut via Chesron Geuns. In de blessuretijd kreeg het team van Roel Nabuurs de deksel op de neus toen Mike de Meij koppend voor de gelijkmaker zorgde.

De eerste kans van de povere eerste helft was voor de gasten uit Geldrop. Van dichtbij miste Mike de Meij het doel. Grote mogelijkheden bleven uit, tot vlak voor rust. Mark Bosch lanceerde zijn teamgenoot Jeroen van Deursen, maar vrij voor keeper Youri van Tilburg stuitte Van Deursen op de sluitpost. Even daarna schoot Douwe Hurkmans, matchwinner in de Kanaalderby tegen Someren, over waarna scheidsrechter Visser het rustsignaal gaf. NWC en Braakhuizen overtuigden beiden niet, waardoor de eerste helft uiterst oninteressant was. De bezoekers leken echter wat verfijnder in de voorhoede en combineerden gemakkelijker dan NWC.

Na de pauze trokken de Astenaren het duel volledig naar zich toe en voetbalde men aanmerkelijk beter dan in het eerste bedrijf. NWC creëerde een karrevracht aan mogelijkheden en moest alleen oppassen voor de scherpe counters van Braakhuizen, dat weinig meer te vertellen had. Youri van Brussel kreeg de eerste kans, maar de uitkomende Van Tilburg stond zijn mannetje. In minuut 68 nam Van Brussel opnieuw het Geldropse doel onder vuur, maar Van Tilburg redde moeizaam. De doelman voorkwam nog wel dat Chesron Geuns in de rebound trefzeker was. Aan de overzijde spatte een fraaie, steenharde knal van invaller Remco van Wetten uiteen op de lat. De echte kansenregen volgde eigenlijk pas daarna. Een kopbal van Geuns ging naast, maar even later sprong de Astense spits slecht om met een nog grotere mogelijkheid. Van Deursen legde de bal perfect neer voor Geuns, maar de dot van een kans werd verprutst en Van Tilburg kon ingrijpen. Na geklungel in de Braakhuizen-verdediging kon Timo Janssen daarna de trekker overhalen, maar de middenvelder schoot de bal recht in de handen van de Geldropse keeper. Vier minuten voor tijd kreeg NWC eindelijk loon naar werken en was het Geuns die met een droge knal in de verre hoek voor de 1-0 zorgde. Meteen daarna leek Van Deursen op weg naar de 2-0, toen hij na een mooie individuele actie met links uithaalde. De uithaal raakte echter de paal. Even later maaide hij, vogelvrij voor het Braakhuizen-doel, over de bal heen waardoor de spanning onnodig in de wedstrijd bleef. NWC wisselde nog tweemaal in de hoop de minimale voorsprong over de streep te trekken, maar in de extra tijd kreeg de thuisploeg tegen de verhoudingen in de deksel op de neus. Uit een vrije trap verlengde Mike de Meij de bal koppend met succes en daarmee verschalkte hij doelman Gijs Brüsewitz: 1-1. NWC had een grote overwinning kunnen neerzetten, maar deed zichzelf gruwelijk tekort tegen een fortuinlijke opponent die er onterecht met een punt vandoor ging. NWC mag het zichzelf aanrekenen dat de tweede driepunter van dit seizoen uitblijft, maar gaat zondag in Veldhoven tegen Marvilde gewoon weer op jacht naar een zege.

Opstelling NWCGijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Timo Janssen, Mark Bosch, Jeroen van Deursen (90’ Tijs van Tilburg), Chesron Geuns en Youri van Brussel (88’ Teun van Erp).

Oirschot Vooruit-Rood Wit V  (1-1)  2-1
9 min. 1-0 Daan Hagemeier,  31 min. 1-1 Jan van Hout, 95 min. 2-1 Daan Hagemeier

Beide ploegen hadden na twee competitiewedstrijden nog 0 punten. Onder barre weersomstandigheden werd dus deze belangrijke wedstrijd gespeeld. Beide ploegen waren nog niet  gewend aan doorschietende ballen  als gevolg van de  onophoudelijke regen. De eerste helft was het voetbal van slechte kwaliteit. Veel verkeerde passes, misverstanden en ook nog gemiste kansen. Maar in de 9de minuut was het toch al raak voor Oirschot Vooruit.

Een dieptebal van achteruit. De keeper van Rood-Wit kwam uitgelopen en een misverstand met  de laatste man. Zodoende kwam de doorgelopen Daan Hagemeier  voor het lege doel. Vanuit een moeilijke hoek tikte hij de bal alsnog in het lege doel. 1-0. Twee minuten later kwam een dieptebal van Rood-Wit. De spits  liep alleen op de uitlopende keeper af en  schoof de bal tot opluchting van de Oirschot Vooruit supporters naast het doel. Vlak daarna weer een hoge bal waar de spits van Rood-Wit kon doorkoppen.  Maar ook deze bal ging  niet in maar nu  over het doel. Oirschot Vooruit was gewaarschuwd en kwam in de twintigste minuut twee  keer dicht bij een doelpunt. Maar beide keren bleef de achterhoede van de Veldhovenaren de situatie de baas. In de 31ste minuut veranderde de stand.  Een verre pass door de achterhoede van Rood-Wit  kwam de bal bij het strafschopgebied van  de groen-witten en nu liepen bij Oirschot Vooruit de uitgelopen keeper en achterhoedespeler elkaar in de weg waardoor spits Jan van Hout de bal simpel kon binnentikken. 1-1. Voor rust  leek er nog een goede kans te komen voor Oirschot Vooruit aanvoerder Joris Swaanen. Hij ging alleen op de keeper af, maar werd vlak vóór het strafschobgebied onderuit getikt door een speler van Rood-Wit. Slechts een vrije trap was het resultaat. Maar die ging langs de goal. Ruststand 1-1

Na de rust kwam meteen al een kansje voor Rood-Wit. Uit de draai werd de bal goed op doel geschoten maar buiten bereik van de keeper ook naast het doel. In de 50ste minuut raakte Dorus Kemps geblesseerd aan de hamstring en werd vervangen  door Max Vervoort. Gaandeweg de tweede helft nam Oirschot Vooruit  meer het initiatief.  Een goede voorzet vanaf links werd hard ingeschoten door Joris Swaanen, maar overgetikt. Oirschot bleef nu het betere van het spel houden en er kwamen diverse kleine kansen. In de 66 ste minuut  was er een goede kans, maar gered op de doellijn. Een paar minuten later  opnieuw een goede aanval en via een paar spelers kwam de bal bij de vrijstaande Daan Hagemeier. Deze grote kans ging helaas naast het doel. Ondertussen begon de scheidsrechter steeds meer met geel te wapperen, ondanks dat de sfeer in het veld goed was en de overtredingen meer het gevolg van waren weersomstandigheden en inzet.  In de 77ste minuut  was er een prima kopbal die via de binnenkant van de paal werd in het veld kwam. Rood Wit zwijnde. Oirschot Vooruit zette meer druk, maar Rood  Wit bleef gevaarlijk met uitvallen. In de 95ste minuut kregen de groen-witten nog een vrije trap op 25 meter van het doel. De prima voorgegeven bal  door  Joris Swaanen kwam bij Daan Hagemeier die in een melee van spelers de bal binnenkopte en die verdween via  wanhopig op de doellijn staande spelers van Rood Wit  toch over de lijn en was de stand 2-1. Een mazzeltje, maar toch een zeer belangrijke uitslag en gezien de tweede helft ook een verdiende overwinning voor Oirschot Vooruit.

Hilvaria-Marvilde  (0-2)  0-3
16 min. 0-1 Max van den Akker, 23 min. 0-2 Ferry Aerts, 70 min. 0-3 Ferry Aerts

De start van de competitie was niet wat ervan gedacht/gehoopt werd voor Marvilde. Na het gelijke spel thuis tegen EFC in de eerste wedstrijd (3-3), werd vorige week verloren bij Sparta’25 (1-0). Vandaag stond weer een uitwedstrijd op het programma in Hilvarenbeek bij Hilvaria. Hilvaria is erg slecht aan de competitie begonnen. Uit bij RKVVO werd met 6-1 verloren en thuis tegen Mierlo Hout werd met 3-6 verloren. Ook Marvilde had, in tegenstelling tot vorig seizoen (2 keer 3-0 verlies), vandaag weinig moeite met de thuisclub. Na een snelle 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk 0-3.

Het eerste kwart van de wedstrijd was Marvilde duidelijk de betere. In de 16e minuut nam Muti Nawabi een corner aan de linkerkant die door Max van den Akker volledig vrijgelaten op vijf meter midden voor het doel ingekopt werd, 0-1. Zeven minuten later was er een goede aanval over de rechterkant, waarbij de bal voorgegeven werd door Clint van Doorn. Deze voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Ferry Aerts terecht op 11 meter. Ferry schoot de bal niet goed in, maar door de stuit die de bal maakte was doelman Sjors van Laarhoven kansloos, 0-2. Marvilde leek op weg naar een grote overwinning, maar na deze 2 doelpunten verdween het overwicht van Marvilde en gaf men het veldoverwicht aan de thuisploeg. Dit leverde in de 28e minuut een schot van Coen van Oorschot vanaf de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant op. Sam van Rooij bokste de bal uit het doel tot corner. Twee minuten voor de rust werd Joerie van Rijswijk aan de linkerkant bij de zijlijn gestuit. Hij wachtte niet af en nam de vrije trap snel. Aan de rechterkant stond Coen van Oorschot helemaal vrij. Coen was vorig seizoen een grote plaaggeest voor Marvilde, maar vandaag was hij niet helemaal wakker. De bal die hij van Rijswijk kreeg bracht hem alleen voor Sam van Rooij, maar hij maakte het daarna veel te moeilijk. Hij omspeelde Sam, maar schoot daarna hard voor het doel langs.

In de tweede helft speelde Muti Nawabi de bal in de 47e minuut in op Salim Zeroual op de rand van het strafschopgebied. Salim gaf de bal terug en Muti plaatste de bal net naast het doel. Het enige gevaar van Hilvaria kwam in de 55e minuut. Een corner vanaf rechts van Joerie van Rijswijk werd bij de eerste paal ingekopt, maar bij de tweede paal net voor de doellijn weggekopt door Clint van Doorn. Twintig minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Een corner van de thuisclub werd gevangen door Sam van Rooij, die daarna uitrolde naar Gerrit Breton. De lange bal van Gerrit kwam bij Ferry Aerts die alleen op de doelman af kon gaan. Hij had geen moeite om vanaf 16 meter de bal in het lege doel te plaatsen, 0-3. Twee minuten later kwam Max van den Akker aan de linkerkant in balbezit, waarna hij deze naar Mark van Doorn aan de rechterkant gaf. Mark schoot vrijstaand over. In de 78e minuut maakte Mathijs de Bie de bal goed vrij op de middenlijn en gaf hem daarna mee met Clint van Doorn aan de linkerkant. Clint kwam naar binnen en schoot vanaf 18 meter op het doel. Onderweg werd de bal aangeraakt, maar doelman Van Laarhoven wist het schot toch te keren. De rebound was voor Dennis van de Weijer, maar omdat de hoek te scherp was kon de doelman van Hilvaria de bal keren tot corner.

Na drie wedstrijd heeft Marvilde dus vier punten en staat het op een zevende plek op de ranglijst. Op doelsaldo staat Marvilde één plek boven NWC uit Asten en die ploeg komt volgende week naar Meerveldhoven. NWC is met geweldige cijfers gepromoveerd vanuit de derde klasse en heeft dus dit seizoen, net als Marvilde één keer gewonnen (Someren), één keer verloren (Beerse Boys) en één keer gelijk gespeeld (Braakhuizen).

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz (67. Gerrit Breton), Robbert Born, Jelle Born, Clint van Doorn, Mark van Doorn, Salim Zeroual, Twan Demin, Ferry Aerts (72. Dennis van de Weijer), Muti Nawabi (62. Mathijs de Bie), Max van den Akker