Beleef het voetbal op een andere manier

Karakteristieken Speelronde 4 2e Klasse F

Karakteristieken Speelronde 3  –  6 oktober 2019

Rood Wit V.-Someren  (0-0)  0-1
83 min. 0-1 Koen de Louw

Rood Wit V. is na vier wedstrijden nog steeds puntloos. Ook tegen Someren konden de Veldhovenaren geen potten breken en bleef het met lege handen achter. Lang mocht men het punt koesteren, maar net zoals vorige week ging het in de slotfase alsnog fout.

Lees hier verder

Na drie nederlagen mocht Rood Wit V. zaterdagavond aantreden tegen Someren. Een ploeg waar de laatste jaren toch redelijke resultaten tegen werden geboekt. Echter, Rood Wit V. is dit seizoen zeer matig uit de startblokken gekomen, zo ging het vorige week in de slotseconden ten onder tegen Oirschot.

Deze zaterdagavond kunstlichtwedstrijd was van een zeer pover niveau. Beide ploegen hadden veel moeite om tot goed positiespel te komen. Net zoals voorgaande weken probeert Rood Wit V. van achteruit op te bouwen, maar zodra de ploeg in de buurt van de middenlijn komt gaat het fout. De eerste 45 minuten wisten beide ploegen weinig kansen te creëren.  Buiten een kopbal op de paal van Someren speler Luuk Hoeben viel er bar weinig te genieten deze zaterdagavond.

Ook in de tweede helft zag men twee ploegen die vooral tegen zichzelf speelde. Someren had het beste van het spel, maar Rood Wit V. had de grootste kans van de wedstrijd. Invaller Reda el Bekkali kreeg een kans voor open doel, maar op onverklaarbare wijze wist de invaller de bal de missen.

In de slotfase wist Someren wel te profiteren van een opgelegde kans. Koen de Louw liet doelman Mark Smulders kansloos met een droge schuiver in de verre hoek. Doordat dit doelpunt wederom in de slotfase viel had de thuisploeg te weinig tijd om nog iets te doen aan de achterstand. Door deze nederlaag kan Someren omhoog gaan kijken en blijft Rood Wit V. hangen aan de onderkant van de ranglijst.

Opstelling Rood Wit V: Mark Smulders, Koen Oldenhave, Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Günüç, Rick van der Heijden (65. Dwayne Bijvelds) , Jan van Hout (46. Reda El Bekkali), Marijn Franse (80. Mike Meulenbroek), Stef Schellekens , Douwe Veenstra en Mitchell Slegers

Beerse Boys-RKVVO  (0-1)  1-3
18 min. 0-1 Martijn van Dijk, 69 mn. 1-1 Jannes Mulders, 81 mn. 1-2 Matjn van Dijk, 95 mn. 1-3 Martijn van Dijk

De toeschouwers waren op de Klep getuige van een wedstrijd met twee gezichten; in de eerste helft een veel sterker RKVVO – dat met een terechte 0-1 voorsprong ging rusten door een doelpunt van Martijn van Dijk – maar na rust een veel beter Beerse Boys. Jannes Mulders zorgde voor de gelijkmaker en moest een onherkenbaar RKVVO alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Twee uitvallen zorgden er echter voor dat de bezoekers alsnog met de volle buit huiswaarts keerden. In beide gevallen was Martijn van Dijk de afronder: 1-3.

Het spelbeeld in de eerste helft was zoals verwacht: een veel sterkere koploper RKVVO, dat beter combineerde en meestal op de helft van de tegenstander acteerde. Beerse Boys zette daar aanvallend weinig tegenover en kon tot vlak voor rust nauwelijks gevaarlijk worden. De bezoekers waren dat regelmatig en in de 18e minuut viel de 0-1; een strakke lage voorzet van Luc Segers kon door de ongedekte Martijn van Dijk eenvoudig afgerond worden. Goed keeperswerk van Rob Wilborts, die onder meer in de 26e minuut de bal van de schoen van een doorgebroken speler plukte, maar ook falen van de aanvallers van RKVVO stonden een grotere voorsprong voor de bezoekers in de weg. In de 43e minuut deed Beerse Boys eigenlijk pas voor het eerst van zich spreken met een hard schot van Jannes Mulders dat echter rakelings naast ging en in de eerste minuut van de extra tijd kopte Daan Mulders een prima voorzet van Joop Willems in de handen van doelman Wouter Verhoeven.

In de tweede helft was RKVVO geen schim van de ploeg die het in de eerste helft was en nu speelde het spel zich voornamelijk op de helft van de bezoekers af. Nadat de scheidsrechter twee handsgevallen in het strafschopgebied van RKVVO als niet strafbaar beoordeeld had zorgde Daan Mulders in de 63e minuut voor gevaar met een goed schot na een dribbel naar binnen, maar doelman Verhoeven kon de bal overtikken. Uit de hoekschop kopte Daan Mulders via de grond richting de linker boevenhoek, maar andermaal kon doelman Verhoeven redding brengen ten koste van een hoekschop. De gelijkmaker viel in de 69e minuut dan toch. Een duw in de rug van Daan Mulders werd bestraft met een vrije trap die door Jannes Mulders feilloos in de verre hoek werd verzilverd; dit maal was de doelman van RKVVO kansloos: 1-1. De druk van Beerse Boys hield nog even aan en moest RKVVO het doen met af en toe een uitval. In de 81e minuut leidde dat tot een nieuwe voorsprong. De net ingevallen Jordan Bujitu was op rechts de snelste en gaf de bal voor op Martijn van Dijk die simpel de 1-2 kon scoren. Beerse Boys bleef terecht gaan voor een beter resultaat en zowel in de 83e minuut via Jannes Mulders uit een voorzet van Thijs van Oirschot en in de 85e via Bram Gooskens na een combinatie met Dennis Schapendonk was het dicht bij de gelijkmaker. Aan de ander kant moest doelman Rob Wilborts in de 87e minuut handelend optreden om Jordan Bujitu die vrij voor hem verscheen van scoren af te houden. Enkele blessurebehandelingen en opzichtig tijdrekken van RKVVO waren er de oorzaak van dat er nog ruim 9 minuten extra tijd bij kwamen. Uiteindelijk zorgde Martijn van Dijk bij een uitval in de 5e minuut van die extra tijd voor de beslissing: 1-3.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Ruud Willems, Bram Gooskens, Nick van Rooy; Joop Willems, Dennis Schapendonk, Tijs van Oirschot; Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.

Valkenswaad-Mierlo Hout (0-4)  0-5
32 min. 0-1 Danny van Hout, 36 min. 0-2 Thom Meeuwsen, 39 min. 0-3 Thom Meeuwsen, 44 min. 0-4 Chafik Mezziani, 92 min. 0-5 Richard Rooijakkers

Het was een streng contrast met het weer van vorige week. Vandaag was het zonnig en de temperatuur steeg uit boven de 20 graden toen Valkenswaard om 14.30 uur thuis op het uilennest aftrapte tegen Mierlo Hout. Beide ploegen hadden 6 punten uit 3 wedstrijden dus aan de voorkant beloofde het een aanvallende spannende wedstrijd te worden. Maar na 90 minuten voetbal bleek niets minder waar. Valkenswaard was in eigen huis afgetroefd en het had vandaag alle schijn van een wedstrijd tussen de jongens en de mannen.

Mierlo Hout had op alle linies een kwalitatief goede ploeg en het moet raar lopen wil de ploeg van Raymond Koenraadt dit jaar niet mee gaan doen voor de prijzen in de 2e klasse. In de beginfase deed Valkenswaard nog leuk mee en de eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de Uilen. Een strakke voorzet van Sam Weijers werd net gemist door Mitchel Kluijtmans. Een paar minuten later voorkwam keeper Tommy van de gevel dat Mierlo Hout gevaarlijk kon worden. Zo ging het eerste half uur van de wedstrijd nog gelijk op maar daarna nam de ploeg uit Mierlo het heft in handen en ging de wedstrijd domineren. De 0-1 werd uit een strafschop op het scorebord gezet door Danny van Hout. Nog voor de rust liepen de gasten uit naar een riante voorsprong van 0-4. Uit 2 corners en een voorzet werd 3 keer gescoord. Thom Meeuwsen zorgde respectievelijk voor de 0-2 en de 0-3 en Chafik Mezziani zette de 0-4 ruststand op het scorebord.

De wedstrijd was gespeeld en de 2e helft zou een formaliteit worden waarbij Valkenswaard niet echt een vuist kon maken en Mierlo Hout wat gas terugnam. Bij de uilen maakte de 17-jarige A speler Jason van den Dungen nog zijn debuut in de hoofdmacht. In blessuretijd bepaalde Richard Rooijakkers de eindstand op 0-5. Een dik verdiende overwinning voor Mierlo Hout. Valkenswaard pakt volgende week gewoon de draad weer op in de uitwedstrijd tegen Someren.

Marvilde-NWC  (1-0)  3-0
31 min. 1-0 Ferry Aerts, 73 min. 2-0 Ties Bazelmans, 81 min. 3-0 Mark van Doorn

Vorige week won Marvilde voor de eerste keer dit seizoen. Hierdoor kwam Marvilde gelijk met de tegenstander van vandaag, NWC uit Asten. Twee seizoenen geleden stond NWC ook bij Marvilde in de competitie, maar degradeerde deze ploeg naar de derde klasse. Afgelopen seizoen werd die misser snel hersteld. In het hele seizoen werd 1 keer verloren en 3 keer gelijk gespeeld. Alle andere wedstrijden werden gewonnen en dus was NWC al meerdere wedstrijden voor het einde kampioen. Vandaag (en ook al in eerdere wedstrijden) schoot het scorend vermogen van de bezoekers tekort en daarom won Marvilde uiteindelijk ruim met 3-0.

Al in de 2e minuut had NWC op voorsprong moeten komen, maar de vrije kopbal van Sam Ockers ging totaal de verkeerde kant uit. Marvilde had het meeste balbezit in de 1e helft, maar de dreiging in de aanvallen van de bezoekers was veel groter. In de 7e minuut ging Max van den Akker diep aan de linkerkant en was net iets eerder bij de bal dan doelman Gijs Brusewitz. De inzet van Max werd echter voor de lijn weggewerkt door een verdediger. In de 16e minuut kreeg NWC een grote kans. Een corner vanaf links ging over iedereen heen en werd ingeschoten door Douwe Hurkmans. Zijn schot was niet perfect, maar kwam hierdoor bij Ruud Leenen, die bij de 2e paal net niet de juiste richting aan de bal kon geven. Twee minuten later moest Sam van Rooij reddend optreden bij een schot van Jeroen van Deursen aan de rechterkant in het strafschopgebied. Weer twee minuten later kon Twan Demin een bal op het middenveld onderscheppen en hij had goed opgelet en gezien dat de doelman niet goed voor zijn doel stond. Het schot van Twan vanaf 40 meter kwam tot opluchting van de doelman tegen de paal. In de 31e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Clint van Doorn zette goed door aan de rechterkant en zijn voorzet werd bij de eerste paal artistiek in het doel getikt door Ferry Aerts, 1-0.

Marvilde begon in de tweede helft sterk en dit leverde, na geklungel in de verdediging bij NWC een grote kans op voor Twan Demin. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging naast. Eén minuut later ging een schot van Max van den Akker vanaf rechts net naast de eerste paal. Toch liet NWC zich niet zomaar wegspelen. In de 53e minuut kwam een aanval over rechts uiteindelijk bij Douw Hurkmans terecht, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Clint van Doorn. Twee minuten later schoot Youri van Brussel de bal vanaf 23 meter hard op de lat. In de 73e minuut verdubbelde Marvilde uiteindelijk de voorsprong. Max van den Akker passeerde een paar tegenstanders aan de rechterkant en bij de achterlijn gaf hij de bal terug op Ties Bazelmans. De eerste inzet van Ties werd nog gekeerd, maar in de rebound kopte hij van dichtbij de 2-0 in het doel. Vijf minuten later mocht Chesron Geuns alleen op Sam van Rooij af gaan, maar Sam werd winnaar in deze tweestrijd. Hierna kreeg Marvilde meerdere kansen om toch nog tot een grote overwinning te komen, maar alleen Mark van Doorn wist nog te scoren. Clint van Doorn passeerde vanaf rechts een paar spelers, maar was enigszins uit positie. Toch wist hij nog een tikje op Dennis van de Weijer te geven en Dennis hield prima overzicht door de bal ineens weer naar rechts te geven. Hier stond Mark helemaal vrij en die schoot de bal schitterend in de korte hoek in de kruising, 3-0.

Marvilde heeft vandaag ruim gewonnen, maar daar zag het in de eerste helft niet helemaal naar uit. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Mierlo Hout (vandaag winnaar bij Valkenswaard met 0-5). Mierlo Hout lijkt één van de kanshebbers op een toppositie te zijn, dus zal Marvilde een pittige wedstrijd tegemoet gaan.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Jelle Born, Clint van Doorn, Mark van Doorn, Salim Zeroual (Dennis van de Weijer), Twan Demin, Ferry Aerts (46. Mathijs de Bie), Tayfun Yilmaz (67. Ties Bazelmans), Max van den Akker.

EFC-Braakhuizen  (3-0)  4-1
2 min. 1-0 Mike Thijssen, 15 min. 2-0 Gijs Wuijts, 44 min. 3-0 Max van Limpt, 51 min. 3-1 Roy Olislagers, 77 min. 4-1 Gijs Wuijts

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen redelijk gemakkelijk gewonnen met 4-1. Eigenlijk had de uitslag nog (veel) hoger kunnen en moeten uitvallen.

Al in de 2e minuut kwam EFC via Mike Thijssen op 1-0 na een goed afstandsschot van de aanvoerder. EFC was veruit de bovenliggende partij en Braakhuizen kwam er feitelijk niet aan de pas. Na een kwartier kopte Gijs Wuijts de 2-0 binnen uit een corner.

De verder goed leidende Nick Ooms had tot 2 maal toe een strafschop kunnen geven aan EFC nadat Gijs Wuijts tot 2 keer toe onderuit werd gehaald maar de scheidsrechter zag er geen overtreding is. Op slag van rust een goede aanval van EFC die beheerst werd afgerond door Max van Limpt: 3-0.

De 2e helft speelde EFC te slordig maar Braakhuizen was te onmachtig om EFC echt pijn te kunnen. Kort na rust kwamen de bezoekers via Roy Olislagers weliswaar nog op 3-1 doch verdere serieuze aanvallen waren er niet voor de bezoekers. Hoewel EFC de 2e helft duidelijk minder goed speelde had men via Rik Strijbosch en Gijs Wuijts de voorsprong verder moeten uitbouwen. Na ruim een half uur kwam EFC na een goede actie van Gijs Wuijts dan toch nog op een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.

Zondag is er voor EFC de topper tegen RKVVO uit. De Oerlenaren zijn sterk begonnen door in 4 wedstrijden nog de volle winst te behalen, namelijk 12 punten. In deze wedstrijd kunnen beide teams laten zien waar het verdere verloop van het seizoen mogelijk naar toe gaat.

Sparta’25-Oirschot Vooruit  (0-1)  1-5
34 min. 0-1 Daan Hagemeier, 50 min. 0-2 Koen Versteden, 69 min. 0-3 Daan Hagemeier, 77 min. 0-4 Fons Meeuwis, 78 min. 0-5 Koen Versteden, 84 min. 1-5 Daan van Heijnsbergen

Oirschot Vooruit speelde een voortreffelijke wedstrijd onder een heerlijk najaarszonnetje. Het trad aan met A-speler / invaller Koen Versteden voor aanvoerder Joris Swaanen die afwezig was. Na een voorzichtige eerste helft zou het in de 2e helft echt gaan losbranden! Zoals gezegd was de eerste helft vooral een aftasten van waar de zwaktes en eventueel de sterktes bij de tegenstander waren. Sparta ’25 was voor Oirschot  Vooruit een totaal onbekende tegenstander. Wellicht heeft dat het voordeel dat je op niemand specifiek hoeft te letten en dus vrijuit kunt voetballen. Het spel ging goed op en neer.

Echt gevaarlijk werden beide partijen vooralsnog niet. Gaandeweg de eerste helft werd Oirschot Vooruit al iets sterker. Sparta ’25 speelde fysiek stevig. Vooral Max van Kollenburg moest het ontgelden! Maar ze vergisten zich in Max hij is wel klein van stuk maar hij laat zich niet intimideren. In de 36e minuut ging Rick Meeuwis over links goed door, passeerde een verdediger op de achterlijn en gaf goed voor. Daar stond Daan Hagemeier paraat om van dichtbij binnen te tikken, 0-1. Het eerste gevaar van Sparta ’25 was op slag van rust toen een voorzet door de voorhoedespeler over werd gekopt. Ondertussen had Ron Brouwers van Sparta ‘25 geel gehad vanwege weer een charge op Max van Kollenburg. Een vrije trap leverde ook niets meer op. Rust en dat deed Oirschot Vooruit goed!

De eerste 5 minuten na rust trachtte Sparta ’25 de aansluiting te vinden maar het was de voortreffelijk spelende Koen Versteden die in de 51e minuut, uit een lage voorzet vanaf rechts en na geschutter van de achterhoede van Sparta ’25, de 0-2 binnenschoof. Ook de keeper ging niet vrijuit. Deze treffer gaf de nodige rust en Oirschot Vooruit liet Sparta’25 nu komen en loerde op de uitbraak. En die kwamen er! De één na de ander! Ook de nummer 12 van Sparta ’25 kreeg geel, na een stevige overtreding op…… Max van Kollenburg. Sparta probeerde het wel maar na een schitterende aanval via Fons Meeuwis en Max van Kollenburg was het wederom Daan Hagemeier die vanaf 2 meter binnen kon schuiven, 0-3!

Even daarna werd Daan Hagemeier gewisseld voor de andere talentvolle A-speler Pim van de Noort. In de 78e minuut was het de beurt aan Fons Meeuwis om vanaf rand 16 meter de stand op 0-4 te schieten. Dit gebeurde weer na een fout in de achterhoede van Sparta ‘25. Nog geen 2 minuten later noteerde Koen Versteden de 0-5. Dit was een goal van absolute schoonheid! Vanaf ruim buiten de zestien krulde hij de bal in de linker bovenhoek. Hij was dé verrassing van deze middag, zonder de anderen te kort te doen. Het hele team was een eenheid en streed voor elke meter. Het was genieten! Dat er dan uiteindelijk nog een goal volgt van de tegenstander, door Daan van Heijnsbergen, is voor de statistieken. Ook invaller Pim Meeuwis mocht ook nog aan het groene gras ruiken. In de 85e minuut kwam hij in het veld voor Koen Versteden. Na enkele minuten in blessuretijd floot scheidsrechter van der Zwan voor het einde.

Hij floot een puike wedstrijd. Misschien dat de trainer van Sparta ’25 daar anders over denkt, maar ja, voor hem waren de druiven dan ook zuur! De supporters waren erg onder de indruk van dit Oirschot Vooruit.

De Valk-Hilvaria  (0-0)  1-2
47 min. 0-1 Coen van Oirschot, 64 min. 0-2 Greg van Gestel, 87 min. 1-2 Luuk Broers

Na de eerste competitienederlaag vorige week bij RKVVO heeft De Valk ook de thuiswedstrijd tegen het tot dan toe nog puntloze Hilvaria verloren. In een matige wedstrijd heeft De Valk geen enkel moment kunnen overtuigen en was op de overwinning van de ploeg uit Hilvarenbeek geen enkele twijfel. De Valk mocht doelman Dennis Verhoeven dankbaar zijn dat de ploeg op een niet grotere nederlaag getrakteerd werd en in de slotfase zelfs nog kans maakte om een punt te pakken, maar zover kwam het niet en zou ook zeker niet verdiend zijn geweest.

Al in de eerste minuut was het Hilvaria dat zich liet gelden, aanvaller Joerie van Rijswijk kwam vrij voor het doel van De Valk te staan en probeerde doelman Dennis Verhoeven te verschalken. De Valkenswaardse doelman wist met een sterke ingreep een vroege achterstand te verijdelen. Nog geen vijf minuten later moest Dennis Verhoeven een inzet van Sem Hendriks over het doel tikken om Hilvaria van scoren af te houden. Nog binnen het eerste kwartier was het wederom Sem Hendriks die met een afstandsschot de paal raakte en De Valk al voor de derde keer goed weg kwam. Pas in minuut zeventien was het De Valk dat voor het eerst aanvallend van zich liet doen spreken. Een aanval die werd opgezet door Nory Saanen kwam de bal via het hoofd van Luc Nouwen bij Luuk Broers die hard raak schoot, maar scheidsrechter Stefan van Westing keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft was het weer Luuk Broers die gevaarlijk werd met een schot dat enkele meters over het doel van Hilvaria verdween. Tien minuten voor de rust was het Greg van Gestel die in het strafschopgebied de verdedigers van De Valk te slim af was en zag zijn schot via de lat overgaan. Aan het slot van de eerste helft waren beide ploegen nog eenmaal dicht bij een treffer. Eerst was het Nory Saanen die een doelman van dichtbij aan het werk zette en slechts een hoekschop eraan over hield. Een minuut later was het op aangeven van Joerie van Rijswijk vleugelaanvaller Coen van Oirschot die met een hard schot op de vuisten stuitte van doelman Dennis Verhoeven waardoor beide ploegen de rust in gingen met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft kwam Hilvaria beter uit de kleedkamer dan De Valk en was het Joerie van Rijswijk die gelijk doelman Dennis Verhoeven aan het werk zette en met een fraaie redding zijn doel schoon wist te houden. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Hilvaria een strafschop na een handsbal van verdediger Aart Verberne, dit buitenkansje werd uitgepakt door Coen van Oirschot en nam Hilvaria een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Hilvaria rook bloed en ging op zoek naar een tweede treffer en een paar minuten na de openingstreffer was het Dorus van Trier die een bijna niet te missen kans onschadelijk gemaakt zag worden door de uitblinkende Dennis Verhoeven. Na ruim een uur spelen was het dan toch weer raak voor Hilvaria toen Greg van Gestel zijn lage schuiver in de verre hoek binnen viel 0-2. De wedstrijd leek in het slot gegooid door Hilvaria en twee minuten na de 0-2 kwam daar voor De Valk er nog een tik bovenop toen Aart Verberne met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voortijdig het veld moest verlaten. De Valk kon geen enkele vuist maken en bleef erg slordig voetballen en mocht het Dennis Verhoeven erg dankbaar zijn dat de doelman die in een uitstekende vorm verkeerd de schade beperkt hield voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd leek uitblinker Joerie van Rijswijk met een weergaloze omhaal de 0-3 binnen te schieten, maar gebeurde dat in buitenspelsituatie. De Valk ging opportunistischer spelen en ging verdediger Marco Ayebi Duah de aanvalslinie versterken en wist met zijn lengte voor het nodige gevaar te zorgen. De verdediger was uit een vrije trap van Luuk Broers bijna doeltreffend, maar doelman Sjors van Laarhoven wist de inzet te keren. Vlak voor tijd werd ook Hilvaria tot een tiental gereduceerd nadat invaller Floris Kramers met tweemaal geel het veld moest verlaten. Drie minuten voor tijd veerde het thuispubliek op toen een geweldig afstandsschot van Luuk Broers in de bovenhoek binnen viel wat de aansluitingstreffer betekende 1-2. De Valk ging met man en macht in de blessuretijd op zoek nog naar de gelijkmaker en bijna was Luc Nouwen trefzeker, maar zijn inzet ging via een verdediger van Hilvaria rakelings over het doel. Ook een hoekschop werd door Antwan Rijkers bijna nog binnen gekopt, maar dat zou niet verdiend zijn geweest en behaalde Hilvaria een meer dan verdiende overwinning op ‘t Valkennest 1-2.

De Valk gaf deze middag niet thuis en zal zich moeten gaan herpakken om volgende week de uitwedstrijd tegen Braakhuizen tot een goed einde te brengen. Braakhuizen dat met slechts een punt op de dertiende plaats staat verloor deze middag met 4-1 in Eersel van EFC.

De Valk: Dennis Verhoeven; Aart Verberne, Antwan Rijkers, Marco Ayebi Duah, Denzel Pinas(46. Bjarne van de Ven); Robin Smets, Koen van Steensel, Luuk Broers, Ferre Devos; Nory Saanen(64. Louange Kinsungila), Luc Nouwen

Hilvaria: Sjors van Laarhoven; Jordy van der Sande(64. Floris Kramers), Nick van de Wal, Jannes van Trier, Max de Kort; Dorus van Trier, Frank Kolen, Greg van Gestel; Sem Hendriks, Joerie van Rijswijk, Coen van Oirschot(81. Michiel Kramers)