• 0Bezoekers op dit moment online:

Superelf

Beleef het voetbal op een andere manier

Doelpuntenfestijn in Hilvarenbeek bij Hilvaria-Sparta’25

Het ongeloof was/is groot bij de supporters van Hilvaria. Het team dat twee jaar terug nog glansrijk kampioen (24 overwinningen en twee gelijke spelen) werd in de 3e Klasse en vorig jaar knap vierde werd in haar eerste jaar 2e Klasse heeft het zwaar, loodzwaar. Ondanks dat de selectie nauwelijks veranderingen heeft ondergaan is het momenteel kommer en kwel bij het team uit Hilvarenbeek. Hilvaria verloor al een keer met 6-1 en met 3-6 en kreeg deze keer klop van ons Sparta’25 met 3-7. Hilvaria, dat de laatste twee jaar de meest productieve ploeg was, heeft zodoende nu al de helft van het aantal tegendoelpunten van vorig seizoen tegen.

De aanwezige supporters kregen afgelopen zondag een heerlijke open wedstrijd voorgeschoteld met volop doelkansen en doelpunten. Hilvaria, dat vorige week haar eerste overwinning van het seizoen boekte bij De Valk (1-2), schoot uit de startblokken en kreeg reeds na twee minuten spelen haar eerste open kans. Gelukkig wist Kamiel Pennings al direct goed redding te brengen. Nauwelijks drie minuten later was daar de tweede goede mogelijkheid voor de thuisploeg maar deze keer was het Bryan Bussers die redding wist te brengen. Een minuut later de volgende kans maar deze keer voor Sparta’25. Het was Daan van Heijnsbergen die jammer genoeg het net niet wist te vinden.

Vanaf dat moment kwam Sparta’25 beter in de wedstrijd en was het gelijkwaardig aan de tegenstander. Het bleef echter wel opletten geblazen voor de gevaarlijke aanvallen van Hilvaria want zo kreeg de 25-jarige aanvoerder Joeri van Rijswijk, twee seizoenen terug nog goed voor tweeënvijftig doelpunten en in totaal reeds tweehonderd keer gescoord voor Hilvaria, zijn tweede mogelijkheid van de middag. Het spel golfde vervolgens op en neer met volop dreiging voor beide doelen. In de achtste minuut volgde de tweede kans voor Sparta’25. Na een goede aanval over rechts was het Dirk Biemans die Michiel Koot wist te bereiken maar zijn schot ging langs het doel.

Twee minuten later wist Michiel Koot het net wel te vinden. Michiel was zijn tegenstander te snel af en drong het strafschopgebied binnen. Vervolgens wist hij de bal over de keeper heen in de lange hoek te stiften; 0-1. Sparta’25 bouwde na die 0-1 een licht veldoverwicht op maar bleef het moeilijk hebben met de snelle en goede aanvallen van Hilvaria. Zo was aanvoerder Joeri van Rijswijk wederom gevaarlijk en werd er een doelpunt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna was het weer de beurt aan Sparta’25. Allereerst kreeg Jeremy Raaijmakers een schietkans en was hij korte tijd daarna gevaarlijk met een kopbal. Keeper Van Laarhoven wist echter te redden waarna de bal terecht kwam bij Michiel Koot die Rick van Heijnsbergen een 100% kans bood. Zijn inzet werd echter van de lijn weggehaald.

In de 22ste minuut was het dan toch raak voor Sparta’25. Na een prachtige pass van Dirk Biemans was het Jeremy Raaijmakers die de 0-2 op het scorebord bracht. Daarna was het weer de beurt aan Hilvaria dat binnen enkele minuten tijd tot enkele goede mogelijkheden kwam maar niet wist te scoren. Sparta’25 deed dat wel in de 28ste minuut. Het was Rick van Heijnsbergen die het strafschopgebied wist binnen te dringen en de bal in de verre hoek plaatste: 0-3. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen maar dat was die allerminst. Hilvaria gaf niet op en kreeg twee minuten na het doelpunt een goede mogelijkheid. Deze ging er nog niet in maar twee minuten later was het wel raak. Dorus van Trier zette Philippe Cleutjens op het verkeerde been en wist goed voor te zetten. De vrijstaande Sem Hendriks tikte de bal vervolgens simpel binnen: 1-3.

Sparta’25 kreeg het naarmate de rust vorderde weer wat lastiger en Hilvaria verscheen verschillende keren goed voor de goal. Gescoord werd er echter niet, althans net door Hilvaria. Sparta’25 wist op slag van rust het net nog wel een keer te vinden. Rick van Heijnsbergen wist optimaal te profiteren van een verdedigingsfout. Rust: 1-4

De tweede helft was net zo’n boeiende als de eerste helft. Het regende al vanaf minuut één kansen. De eerste kans was voor Hilvaria maar opnieuw vond het keeper Kamiel Pennings op haar pad. In de 50ste minuut had Sparta’25 voor de definiteve beslissing moeten zorgen. Jeremy Raaijmakers gaf de bal aan Rick van Heijnsbergen mee die van dichtbij tegen keeper Van Laarhoven op schoot. Vier minuten later kwam Hilvaria terug in de wedstrijd. Frank Kolen mocht geheel vrijstaand vanuit een corner binnen volleren; 2-4.

In de 57e minuut zette Daan van Heijnsbergen, die later gewisseld zou worden voor Denzel Hajema, aan voor een dribbel maar voerde deze te lang door. Het spel bleef op en neer golven en kansen bleven komen. Het duurde echter tot aan de 68ste minuut voordat er weer gescoord werd. Deze keer was het Rick van Heijnsbergen die de assist leverde op doelpuntenmaker Jeremy Raaijmakers; 2-5.

Opnieuw zou je zeggen dat de wedstrijd gespeeld was maar dat was niet het geval. Vier minuten na de 2-5 kwam Hilvaria namelijk op 3-5. Philippe Cleutjens speelde te kort terug op doelman Kamiel Pennings waarna laatstgenoemde niets anders kon doen dan een overtreding maken; strafschop. De strafschop werd feilloos binnen geschoten door Coen van Oirschot; 3-5. Met nog twintig minuten op de klok was de wedstrijd allerminst gespeeld. Zeker deze knotsgekke wedstrijd niet waarin alles leek te kunnen gaan gebeuren.

Ondanks Sparta’25 ook haar kansjes kreeg via Jeremy Raaijmakers en Denzel Hajema was de angst voor de 4-5 groter maar in de 84e minuut viel dan toch de definiteve beslissing. Jeremy Raaijmakers gaf de bal mee aan Michiel Koot die vanaf twintig meter doeltreffend wist uit te halen. Twee minuten later verscheen ook de 3-7 op het scorebord. Rick van Heijnsbergen werd ten val gebracht binnen de zestien waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Jeremy Raaijmakers nam plaats achter de bal en schoot zijn derde van de middag binnen. Eindstand: 3-7.

Opstellingen:

Hilvaira: Van Laarhoven; Van der Sande (Wijten), Kolen, Van de Wal, Van Rijswijk (c) (Kramers), Van Oirschot, Van Gestel, Hendriks, Dorus van Trier, Jannes van Trier, Van Beers

Sparta’25: Pennings; Biemans, Bussers, Cleutjens, Ron Brouwers, Klaassen, Van Lankveld (c), Koot, Raaijmakers, Daan van Heijnsbergen (Hajema), Rick van Heijnsbergen

Scoreverloop:10 min. 0-1 Koot, 22 min. 0-2 Raaijmakers, 28 min. 0-3 Rick van Heijnsbergen, 1-3 Hendriks, 44 min. 1-4 Rick van Heijnsbergen, 54 min. 2-4 Kolen, 68 min. 2-5 Raaijmakers, 72 mn. 3-5 Van Oirschot, 84 min. 3-6 Koot, 86 min. 3-7 Raaijmakers

Kaarten: Van Beers, Dorus van Trier (beiden Hilvaria), Pennings, Van Lankveld (beiden Sparta’25)

Voor de wedstrijdfoto’s welke natuurlijk zijn genomen door Jos Pennings, klik hier