Beleef het voetbal op een andere manier

Karakteristieken Speelronde 5 2e Klasse F

Karakteristieken Speelronde 5  –  20 oktober 2019

Someren-Valkenswaard  (2-1)  3-4
15 mn. 0-1 Max Braken, 30 mn. 1-1 Maico Meulen, 40 min. 2-1 Maico Meulen, 48 min. 3-1 Koen de Louw, 53 min. 3-2 Max Braken, 80 min. 3-3 Mitchel Kluijtmans, 88 min. 3-4 Erwin Isbouts

In deze meer spannende wedstrijd , dan een goede wedstrijd, wist Someren kort na de rust op een 3-1 voorsprong te komen, maar na 90 minuten  was deze stand omgebouwd naar 3-4 in het voordeel van Valkenswaard.  Ook stond Someren toen nog maar met 10 man op het veld.

Bij de start van deze wedstrijd nam Valkenswaard het initiatief. Someren had moeite om in het spel te komen, met veel balverlies. Het duurde tot de 15e minuut alvorens Valkenswaard op een 0-1 voorsprong kwam.

Lees hier verder

Een strakke voorzet vanaf links viel tussen doelman Maarten Werts van Someren en spits Max van Braken van Valkenswaard. Bij het wegwerken van de bal caramboleerde de bal via de spits in het Somerense  doel,  0-1.  Vanaf dat moment leek het er op,  dat Someren wat beter in de wedstrijd kwam. Luuk Hoeben had een goede schietkans, maar zijn schot was veel te zwak,  om het doelman Tommy van de Gevel in de problemen te brengen.

In de 28e minuut probeerde een verdediger van Valkenswaard zijn eigen doelman te verrassen. Hij kopte over de doelman heen,  maar de bal kwam tegen de paal.  Dit was uitstel, want enkele minuten later scoorde Maico Meulen toch de 1-1 uit een voorzet van Koen de Louw. En weer een paar minuten later was het wederom Maico Meulen die de 2-1 liet aantekenen. Een schot vanaf 20 meter verdween in het doel van Valkenswaard. Dit was ook de ruststand.

Meteen na de thee vergrootte Someren de voorsprong naar 3-1. Koen de Louw ging op avontuur met de bal en schoot de bal vervolgens onhoudbaar in de kruising. Voor Valkenswaard was dit het sein om nog nadrukkelijk de aanval te gaan zoeken. Dit leverde in de 53e minuut al de aansluittreffer op. Het was weer Max Braken die een voorzet bij de tweede paal binnen kopte. Someren maakte nog wel de 4-2,  maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.  Een afstandschot van Max Sonnemans had een beter lot verdiend, maar doelman van de Gevel wist de bal nog knap te keren. Doordat Someren de bal knullig verspeelde op het middenveld,  wist Valkenswaard hier optimaal van te profiteren.  Nu was het Mitchel Kluijtmans die de bal voorbij doelman Werts wist te schieten. Beide partijen ging nog op zoek naar het winnende doelpunt. In de 85e minuut was er een uitval van Valkenswaard, waarbij Niels Schweren aan de noodrem trok. Het gevolg een rode kaart en een penalty. Deze werd door Erwin Isbouts onberispelijk binnen geschoten en hij bracht de stand op 3-4. Voor Someren was er met 10 man niets meer te halen en bleef dus achter met lege handen.

Mierlo Hout-Marvilde  (1-0)  3-2
45 min. 1-0 Chafik Mezziani, 59 min. 2-0 Richard Rooijakkers, 65 min. 2-1 Robbert Born, 69 min. 2-2 Max van den Akker, 81 min. 3-2 Thom Meeuwsen

De afgelopen weken won Marvilde twee keer met 3-0, maar vandaag werd onnodig verloren bij Mierlo Hout. De thuisploeg had deze competitie alleen nog verloren van EFC (thuis en de gehele tweede helft met 10 spelers, 1-2). Deze twee teams, Mierlo en EFC, lijken de eerste gegadigden om te spelen voor het kampioenschap. Vandaag speelde Marvilde een prima wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen. Na een 2-0 achterstand kwam Marvilde sterk terug en leek de wedstrijd te winnen, maar 10 minuten voor het einde maakte Mierlo Hout de beslissende treffer, 3-2.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Mierlo had iets meer de bal, maar de meeste dreiging kwam van Marvilde. Tot aan de 45e minuut kreeg de thuisploeg geen enkele kans. Marvilde was in de 4e minuut voor het eerst gevaarlijk. Een diepe bal van Ties Bazelmans aan de rechterkant op Clint van Doorn werd door Clint teruggelegd op de rand van het strafschopgebied. Hier werd Max van den Akker gestuit, waarna de bal voor de voeten kwam van Ties Bazelmans, die uithaalde, maar hoog over het doel schoot. In de 23e minuut ging een corner vanaf links van Ties Bazelmans over iedereen heen en schoot Salim Zeroual voorbij de tweede paal op doel. De doelman moest redden tot corner. De grootste kans van de eerste helft kwam in de 35e minuut. Tayfun Yilmaz zette prima door op links en zijn voorzet leverde behoorlijk wat verwarring op voor het doel. Een paar spelers en de keeper botsten op elkaar, maar vergaten de bal. Die kwam hierdoor op 10 meter voor de voeten van Salim Zeroual. Het doel was nagenoeg leeg, maar in plaatst van ineens te schieten besloot Salim de bal aan te nemen. Die aanname was niet goed, waardoor verdedigers terug konden komen en de bal terug gelegd moest worden. Het schot van Ties Bazelmans wat hieruit ontstond werd geblokt en dus ging deze grote kans voorbij. In de 41e minuut werd een vrije trap van Mierlo Hout uit een moeilijke positie aan de linkerkant ineens ingeschoten, maar Sam van Rooij bokste de bal weg. Dit was het enige waar Mierlo gevaarlijk mee werd, schoten van afstand of uit een veel te moeilijke hoek. Zo viel in de 45e minuut uiteindelijk ook de 1-0. Chafik Mezziani schoot vanaf 20 meter en de bal viel zomaar in het doel.

De tweede helft begon sterk voor Marvilde. Al in de 47e minuut gaf Tayfun Yilmaz de bal voor vanaf rechts. Midden voor het doel dacht Max van den Akker de bal in te schieten, maar op dat moment kreeg hij een zetje. De scheidsrechter vond het geen strafschop. Na 10 minuten nam Robbert Born vanaf rechts een hoekschop die door de doelman gevangen werd, maar ook meteen weer losgelaten werd. Helaas reageerden de spelers van Marvilde niet snel genoeg. Net voor het uur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Jasper Lalisang gaf voor vanaf rechts en Richard Rooijakkers mocht de bal van dichtbij inkoppen, 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar in vijf minuten draaide Marvilde de wedstrijd. Een overtreding op Max van den Akker leverde in de 65e minuut een vrije trap op, op 25 meter van het doel. Robbert Born schoot deze schitterend in de kruising, 2-1. In de 69e minuut gaf Salim Zeroual aan de rechterkant een mooi balletje aan Clint van Doorn. Clint gaf voor en bij de eerste paal schoot Max van den Akker de bal hard in het doel, 2-2. Doorzetten zou je zeggen, maar helaas gebeurde dat niet en 10 minuten voor het einde viel een voorzet van Mierlo vanaf links zomaar voor de voeten van Thom Meeuwsen en hij schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 3-2. Marvilde ging aanvallend wisselen om hiermee toch nog de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet meer baten.

RKVVO-EFC (0-0)  0-3
65 min. 0-1 Bram Jansen, 72 min. 0-2 Jesse van Gerwen, 77 min. 0-3 Samim Yusofi

EFC heeft weer een sterke uitwedstrijd gespeeld in Veldhoven en nu tegen RKVVO. De thuisclub had in 4 wedstrijden 12 punten behaald en een doelsaldo van 15-2. Tegen EFC moest RKVVO echter verdiend de punten laten aan de Eerselnaren die met 0-3 gingen winnen.

In het 1e kwartier was het aftasten van beide zijden zonder dat er echte doelrijpe kansen waren. Vervolgens kreeg EFC steeds meer grip op de wedstrijd en in een fase van 20 minuten waren er diverse kansen voor EFC.

Een afstandsschot van Mike Thijssen vanaf de rand van het strafschopgebied werd goed gestopt door keeper Willem Huijbers van RKVVO. Vervolgens waren er in een korte tijd twee lage gevaarlijke voorzetten van EFC, een keer vanaf links en een keer vanaf rechts, die maar ternauwernood weggetrapt konden worden door de verdedigers van RKVVO vóór de toestormende aanvallers van EFC. Tien minuten voor rust gaf Samim Yusofi een verre boogbal over de RKVVO-keeper die maar net langs de paal ging. Met enige moeite bleef RKVVO tot aan de rust overeind die een 0-0 stand bracht.

Direct na rust waren er twee goede kansen voor RKVVO. Een kopbal van Bart Sanders werd goed gered door keeper Jesse Theuws van EFC en enkele minuten later werd een schot vanaf de achterlijn ook goed gered door de EFC-goalie. EFC nam het heft weer wat in handen en na 20 minuten werd er een goede pass gegeven op de weglopende Bram Jansen die beheerst de 0-1 maakte. Kort hierop kreeg RKVVO een strafschop na het onderuit halen van een speler doch deze werd over de kruising geschoten door Bart Sanders. Vijf minuten later kreeg EFC een strafschop nadat er hands was gemaakt door Jetze Beelen die daarvoor ook rood kreeg. Jesse van Gerwen verzilverde de strafschop: 0-2. Ongeveer een kwartier voor tijd gaf Dennis van Sambeeck een prachtige diepe voorzet op Samim Yusofi die knap wist af te ronden: 0-3. EFC speelde de wedstrijd verder zeer beheerst uit en won uiteindelijk volkomen verdiend.

Aanstaande zondag speelt EFC weer een uitwedstrijd tegen het goed presterende Sparta ’25 uit Beek en Donk. Deze club, met een grote voetbalhistorie, is gepromoveerd uit de 3e klasse en heeft inmiddels, gelijk aan EFC, al 10 punten weten te behalen.

NWC-Rood Wit V  (1-0)  2-0
34 min. 1-0 Timo Janssen, 48 min. 2-0 Timo Janssen

NWC had vanmiddag op een nat sportpark ’t Root geen enkele moeite met hekkensluiter Rood-Wit Veldhoven. De formatie van Roel Nabuurs, met Timo Janssen als matchwinner, speelde zelf niet eens geweldig, maar de bezoekers konden nooit een vuist maken en misten het zelfvertrouwen: 2-0.

Al na drie minuten creëerde NWC de eerste kans van de wedstrijd. Een voorzet van gelegenheidsaanvoerder Jeroen van Deursen – Martijn Henst ontbrak vanwege een nekblessure – kwam voor de voeten van Leon van den Bosch, maar hij tikte van dichtbij over het Veldhovense doel.

De eerste helft stond aan beide zijdes bol van de foute passes, slechte balaannames en verkeerde keuzes. NWC en Rood-Wit hadden allebei veel moeite om openingen te creëren, omdat de meest simpele zaken misgingen. Het werd daardoor een gezapig eerste bedrijf en ook de stromende regen hielp niet mee om er een enerverende pot voetbal van te maken. In de 23e minuut snelde Van Deursen langs zijn tegenstander, maar de uithaal belandde vervolgens in het zijnet. Elf minuten later had NWC dan wel de voorsprong te pakken via Timo Janssen. Hij kreeg een afgemeten voorzet van zijn jongere broer Menno en kopte de bal beheerst achter Rood-Wit-keeper Mark Smulders: 1-0. Een voorsprong die op een goed moment kwam, want de wedstrijd zat redelijk op slot.

Na rust startten de Astenaren goed, want binnen vijf minuten lukte het NWC de score te verdubbelen dankzij opnieuw Janssen. Zijn schot met links rolde in de verre hoek, buiten bereik van Smulders: 2-0. NWC voerde de druk op en was duidelijk de betere ploeg, met meerdere mogelijkheden tot gevolg. Tijs van Tilburg, die weer eens mocht starten in de voorhoede, had een prima individuele actie in huis en bediende spits Chesron Geuns keurig op maat. Geuns had de derde treffer op zijn schoen, maar de poging belandde recht in de handen van de Veldhovense sluitpost. Even later besloot Van Tilburg eens zelf uit te halen, maar zijn knal vloog ondanks het effect over het doel. Rood-Wit werd nauwelijks gevaarlijk en speelde duidelijk zonder zelfvertrouwen, maar het team van coach Koen van der Heijden miste ook het geloof om zich terug te knokken in het duel. De eenzame, sterke aanvalsleider Jan van Hout kreeg bijna geen aanvoer en kon ondanks de goede wil geen potten breken. Toen de gasten bij de achterstand van 2-0 de bal ook nog eens rustig achterin gingen rondtikken, ontstond er ergernis op bij de meegereisde supporters. NWC leek twintig minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Babat op 3-0 te komen via Van Deursen, maar zijn inzet ging via Smulders en de lat over het Veldhovense doel. Met wat meer overtuiging had een dikkere overwinning er zeker ingezeten, maar NWC ging niet goed genoeg om met de gecreëerde kansen. De oranjehemden kwamen echter niet in gevaar en waren al vroeg in het duel zeker van de welkome drie punten. In de slotfase vonden beide elftallen het welletjes en noteerde NWC een dik verdiende 2-0-zege op een machteloze opponent, die de rode lantaarn steviger in handen kreeg. Zondag speelt de equipe van Nabuurs uit tegen De Valk in Valkenswaard.

Opstelling NWCGijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Ruud Leenen, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Timo Janssen, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (71’ Sam Ockers) en Tijs van Tilburg.

Braakhuizen-De Valk  (0-0)  3-1
49 min. 1-0 Anthony de Haan, 57 min. 1-1 Luc Nouwen, 71 min. 2-1 Mike de Meij, 81 min. 3-1 Mike de Meij

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot was er aan toe, immers de start van de competitie was weinig hoopvol. De roodzwarten wisten in de eerste 4 wedstrijden slechts een schamel puntje bijeen te sprokkelen, dus de uiteindelijk 3-1 overwinning  kwam op het juiste moment en bied hoop voor de toekomst.

Trainer Jeroen van der Schoot en zijn rechterhand Ronnie van Tilburg hadden hun ploeg goed voorbereid wat zich uitte in een zeer degelijk spelend Braakhuizen dat de Valk geen of nauwelijks een kans toestond. Al snel na het beginsignaal bediende routinier Anthony de Haan middels een kopbal spits Mike de Meij die echter te gehaast de bal overschoot en na een half uur wist Roy Olislagers een goede voorzet van Rik Slaats niet tussen de palen te krijgen. De Valk stelde daar bitter weinig tegenover, behoudens een kopbal die gevaarlijk oogde echter had Braakhuizen doelman Youri van Tilburg daar een adequaat antwoord op. Als gezegd Braakhuizen speelde geconcentreerd  en hield gemakkelijk gelijke tred met de Valk, beide ploegen gingen naar de thee met een alleszins logische 0-0 ruststand.

Kort na het beginsignaal beloonde Braakhuizen zichzelf voor de prima teamprestatie in de persoon van routinier Anthony de Haan, zijn aanwezigheid  en dynamiek op het middenveld zorgde ervoor dat Braakhuizen met regelmaat gevaarlijk doorkwam. In de 49e minuut verzilverde hij op knappe wijze een goede voorzet van Ibrahim Sanatci en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Lang kon Braakhuizen echter niet genieten van de voorsprong want in de 57e minuut vergiste routinier Myron Jourdain zich in de onverzettelijkheid van de Valk spits Luc Nouwen en kwamen de valken op 1-1. Echter gingen de roodzwarten niet bij de pakken neerzitten en kwamen in de 71e minuut via een knappe kopbal van Mike de Meij op 2-1.

Braakhuizen was vastbesloten de punten in Geldrop te houden en gaf als ploeg geen krimp, wist in de 81e minuut via opnieuw Mike de Meij de score uit te bouwen naar 3-1. Hij bleef in een scrimmage voor het doel sterk aan de bal en legde de uiteindelijke 3-1 eindstand vast.

Braakhuizen boekte een broodnodige maar ook dik verdiende zege en moet volgende week in Veldhoven tegen Rood Wit in staat worden geacht deze goede prestatie een vervolg te geven.

Opstelling Braakhuizen: Youri van Tilburg, Robin Sweegers, Maarten Elsendoorn, Myron Jourdain, Roy Olislagers, Rik Slaats, Rick Frederiks, Anthony de Haan, Mike de Mey(89e Niek Bekkering), Olivier Engelen en Ibrahim Sanatci

Oirschot Vooruit-Beerse Boys  (1-0)  2-0
42 min. 1-0 Koen Versteden, 86 min. 2-0 Joris Swaanen

De eerste derby van het seizoen voor Oirschot Vooruit.  De weergoden zagen het belang in van zo’n belangrijke wedstrijd zodat zij spontaan de kranen dichtdraaiden in het voordeel van de spelers en de supporters die goed waren vertegenwoordigd.

De eerste twintig minuten stonden in het teken van aftasten en over en weer wat speldenprikken uitdelen. De wedstrijd ging gelijk op. In de 26e minuut diende de eerste obstructie zich aan waarvoor Pepijn van Spreuwel van de Beerse Boys de 1e gele kaart incasseerde.

Kort daarna een reële scoringskans voor de Beerse Boys maar deze bal werd door de attente keeper Niels Stockman met de voet gepareerd. Een paar minuten later werd Pepijn van Spreuwel wegens een blessure vervangen door Lars van de Sande.

Er kwam wat meer schwung in de wedstrijd. Dit leidde uiteraard tot meer situaties waarbij spelers het niet helemaal eens waren met de beslissingen van de overigens goed leidende scheidsrechter Stefan van Westing. Aan de kant van Oirschot Vooruit leidde dit commentaar tot een gele kaart voor Koos Gloudemans.

Het laatste kwartier van de 1e helft lag het overwicht duidelijk bij de thuisploeg. Een aardig schot op goal van de goed spelende Koen Versteden was de voorbode van toenemende druk van Oirschot Vooruit. Meerdere kansen op een voorsprong van de thuisploeg deden zich voor maar telkens nog zonder resultaat. In de 37e minuut een mooie voorzet vanaf de flanken die door de opkomende Sjoerd van Straten met een mooie kopbal in het net werd gekopt. De goedlachse grensrechter van de Beerse Boys zag hier echter een buitenspelsituatie in wat door de scheids werd overgenomen. Een goal van Oirschot Vooruit kon uiteindelijk niet uitblijven. Door mooi overspel over verschillende schijven kwam de bal uiteindelijk bij Fons Meeuwis die de bal voor de goal bracht en netjes door Koen Versteden werd binnen geschoten, 1-0  tevens de ruststand.

De 2e helft beloofde een spectaculaire wedstrijd te gaan worden omdat de Beerse Boys zeker niet met lege handen naar huis wilde gaan. Door de druk die de gasten zichzelf oplegden, liep Lars van de Sande de 1e gele kaart op van de tweede helft na een overtreding op Max van Kollenburg. Laatstgenoemde was met zijn uitstekende spel veelal een doorn in het oog van de Beerse Boys. De frustratie bij de tegenpartij liep alsmaar op wat resulteerde in een terechte rode kaart voor Stijn van Heerbeek na een overtreding op Joris Swaanen.

De thuisploeg nam wel degelijk het heft in handen en de ene na de andere aanval op de goal werd door de keeper van de Beerse Boys, Rob Wilborts, tegengehouden. Door uitstekend keeperswerk voorkwam hij een veel grotere achterstand. Ook was de lat een keer de redder voor Beerse Boys na een pegel van Bram Meeuwis van afstand. Echter in de 86e minuut moest hij zich alsnog overgeven aan de druk van Oirschot Vooruit en kwamen de groen-witten door een goal van Joris Swaanen op een 2-0 voorsprong.  Met nog een paar minuten spelen werd Daan Hagemeier vervangen door A-junior en debutant Bram van Straten.

Gezien het overwicht van ons vaandelteam kunnen we spreken van een verdiende overwinning waarbij Oirschot Vooruit zich na vijf wedstrijden en drie overwinningen op rij op de vijfde plaats van de ranglijst heeft geposteerd.

Hilvaria-Sparta’25  (1-4)  3-7
10 min. 0-1 Michiel Koot, 22 min. 0-2 Jeremy Raaijmakers, 28 min. 0-3 Rick van Heijnsbergen, 1-3 Sem Hendriks, 44 min. 1-4 Rick van Heijnsbergen, 54 min. 2-4 Frank Kolen, 68 min. 2-5 Jeremy Raaijmakers, 72 mn. 3-5 Coen Van Oirschot, 84 min. 3-6 Michiel Koot, 86 min. 3-7 Jeremy Raaijmakers

Na de knappe overwinning op bezoek bij Vv De Valk van vorige week, was vandaag Sparta ’25 de tegenstander voor Hilvaria. Ondanks een groot aantal kansen (zeker voor de rust) ging Hilvaria hard onderuit en blijft het in de stand bij de onderste ploegen bivakkeren.

In de openingsfase was te zien dat Hilvaria vertrouwen had geput uit de eerste overwinning, vorige week.Met goede aanvallen werd Sparta’25 terug gedwongen en waren er in het openingskwartier al wat grote kansen. Helaas leverde deze geen doelpunten op en uit het niets kwamen de gasten op voorsprong, toen een verdwaalde voorzet over Sjors v Laarhoven in de verre hoek viel. Een tegenslag die in de opvolgende 10 minuten alleen maar groter werd. Verdedigende fouten zorgden er namelijk voor dat Hilvaria ondanks een veldoverwicht tegen een 0-3 achterstand aan keek. Hilvaria bleef zelf ook voldoende kansen creëren maar slaagde er 10 minuten voor rust pas in om te scoren. Sem Hendriks tikte de bal bij de eerste paal binnen, na een goede actie van Dorus v Trier. Hilvaria was weer terug in de wedstrijd en ging op jacht naar een tweede treffer. Vlak voor rust ging het volledig mis in de opbouw en kon de spits van Sparta’25 de bal eenvoudig in het verlaten doel schuiven, ruststand derhalve 1-4.

Het geloof op een goed resultaat aan beekse zijde werd in de 55ste minuut nieuw leven ingeblazen door Frank Kolen, die een corner bij de tweede paal hard in het doel volleerde. Een 3e doelpunt bleef eigenlijk net te lang uit, waardoor Hilvaria steeds meer risico moest nemen. De ruimtes werden alsmaar groter en Sparta maakte daar dankbaar gebruik van (2-5).Coen v Oirschot benutte een kwartier voor tijd nog een strafschop, maar toen aan de andere kant een schot van richting veranderde en in het doel belandde, was het verzet van Hilvaria toch echt gebroken. Een makkelijk gegeven strafschop in de voorlaatste minuut zorgde nog voor extra zout in de wonden en zo verloor Hilvaria ondanks legio kansen met maarliefst 3-7.

Volgende week speelt Hilvaria op Sportpark De Klep, de uitwedstrijd bij Beerse Boys. Een derby waarbij hopelijk veel Hilvarenbeekse supporters aanwezig zullen zijn, om het team van Henri vd Braak te ondersteunen.